Στυλιανός Τζιρίτας

afisa_plessa859

Ένταση δημιουργήθηκε στην συναυλία του Μίμη Πλέσσατην Πέμπτη 23 Ιανουαρίου  -με φιλοξενούμενους τραγουδιστές τους Γιάννη Πλούταρχου και Φιντέ Κοκσάλ- στο Παλλάς (διαβάστε εδώ το review του Avopolis για τη συναυλία).

Το συμβάν είχε να κάνει με την ύπαρξη της Φιντέ Κοκσάλ στο σχήμα. Μιλώντας από τη σκηνή σε κάποια στιγμή της συναυλία ο συνθέτης αναφέρθηκε στο πως γνωρίστηκε με την τραγουδίστρια σε ένα ταξίδι του στη Σμύρνη.

Τότε μια κυρία από το κοινό φώναξε: «Δεν ντρέπεστε! Εγώ είμαι από την Κύπρο, η πατρίδα μου έχει υποφέρει από τους Τούρκους κι εσείς αντί να βάλετε κάποια από την Κύπρο ή την Ελλάδα να τραγουδήσει, βάζετε μια Τουρκάλα»

Ο Μίμης Πλέσσας εκνευρισμένος απάντησε στην γυναίκα ότι αγαπάει πολύ την Κύπρο και ότι έχει δώσει πολλές συναυλίες για το νησί.

Μετά το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα και τότε ο συνθέτης είπε από το μικρόφωνο: «Το χειροκρότημά σας είναι η απάντηση στην κυρία».

Θ προτιμούσαμε πάντως να ακούσουμε μια υπεράσπιση της αξίας της Φιντέ Κοκσάλ ή της αναγκαιότητας μιας ελληνοτουρκικής φιλίας και όχι μία βοής διαπίστευση των περί Κύπρου συναισθημάτων του συνθέτη.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured