Δελτίο Τύπου

korg-ps60-performa1862

Όταν τον Σεπτέμβριο συγκεντρώθηκαν τα τραγούδια 15 Ελληνικών underground rock συγκροτημάτων για την δημιουργία της πρώτης συλλογής, που είχε μαύρο χρώμα, είχαμε πει πως αν πετύχαινε τον στόχο της θα έβγαινε κι άλλη.

Λόγω της κρίσης, οι τρόποι πληροφόρησης σχετικά με την δραστηριότητα των Ελληνικών συγκροτημάτων περιορίστηκαν.

Ραδιοφωνικές εκπομπές έπαψαν, μουσικά έντυπα σταμάτησαν, δισκογραφικές εταιρίες διαλύθηκαν, έμεινε όμως το ιντερνετ και αυτό χρησιμοποίησε η πρώτη συλλογή για να φέρει κοντά σε όσους ενδιαφέρονται, αυτά τα συγκροτήματα.

Η ιδέα ηταν απλή: Όταν κατεβάσεις την συλλογή, μοίρασέ την και σε άλλους.

Ολοι βοήθησαν.

Blogs, sites, μουσικά ιντερνετικά περιοδικά και άλλα και η πρώτη συλλογή είχε μεγάλη επιτυχία και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μεσα απ την καρδιά μας ολους οσους συνέβαλαν σε αυτό..

Σήμερα γίνεται διαθέσιμη για δωρεάν downloading η δεύτερη συλλογή, η «κόκκινη», με 15, διαφορετικά από την προηγούμενη, Ελληνικά μουσικά σχήματα που παρά την γενικότερη οικονομική κατάσταση, συνεχίζουν να δημιουργούν, να εκφράζονται και να ξεφεύγουν για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας. 

Κάτι ακόμα που πετυχαίνουν αυτές οι συλλογές είναι το να φέρνουν πιο κοντά τους μουσικούς των συγκροτημάτων.

Ετσι, συγκροτήματα από διαφορετικές πόλεις της χώρας έρχονται σε επαφή και αλληλοβοηθούνται ώστε να εξασφαλίσουν εμφανίσεις στις πόλεις τους.

Γιατί μπορούμε να καταφέρουμε ότι θέλουμε όταν προσπαθούμε όλοι μαζί.

Και θα κλείσω όπως ξεκίνησα αυτό που είχα γράψει για την πρώτη συλλογή:

Για να σταθεί η underground rock σκηνή μιας χώρας θα πρέπει να υπάρχει μια ζωντανή αλυσίδα: συγκροτήματα, μέσα πληροφόρησης που να ενημερώνουν σχετικά με τις δραστηριότητες τους, κοινό που να τα στηρίζει, χώροι για να παίζουν και δισκογραφικές εταιρίες για να κυκλοφορούν τις δουλειές τους.

Αν κάποιος κρίκος της αλυσίδας σπάσει, δημιουργείς ένα νέο...

Οι καλλιτέχνες της συλλογής είναι: Remain In Light, Background Noise Suppression, Cinemascope, Dead Buildings, Opened Paradise, After Dusk, The Illusion Fades, Cold Remembrance, No Man’s Land, The Jesterdays, After Maths, Chewing Gun, Suppressio Nocturno, Terra Libera, Στυλιανος Τζιριτας Unit.

Παρακαλώ μην πληρώσετε τίποτα γι αυτή την συλλογή. Απλά μοιράστε την !!!

Μιχάλης Πούγουνας

https://thegreekundergroundscene.bandcamp.com/releases

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured