Δελτίο Τύπου

Alexiou_Haris_Xaris_Alexiula_01

Λόγω της μεγάλης καλλιτεχνικής επιτυχίας και της μεγάλης προσέλευσης του κοινού στις 2 παραστάσεις που έδωσε τον Ιούνιο, η Χάρις Αλεξίου αποδέχθηκε το κάλεσμα για μια ακόμη συναυλία με τη Φιλαρμονική του Ισραήλ στο Mann Auditorium στις 26 Νοέμβρη.
Mια «διεθνής» ερμηνεύτρια, μια σπουδαία ορχήστρα, ένας εμβληματικός συναυλιακός χώρος, μια μοναδική παράσταση στο ανακαινισμένο Mann Auditorium του Τελ Αβίβ - το οποίο έχει φιλοξενήσει μερικές από τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου και διάσημους μαέστρους.
Εχουν περάσει 22 χρόνια από την πρώτη εμφάνισή της στο Ισραήλ -αυτή θα είναι η έβδομη συναυλία της εκεί- και η Ελληνίδα ερμηνεύτρια έχει καταφέρει να χτίσει μια γερή σχέση αγάπης, εκτίμησης και εμπιστοσύνης με το κοινό της χώρας. Πολλά τραγούδια της έχουν διασκευαστεί στα εβραϊκά και έχουν γίνει μεγάλες επιτυχίες, ιδιαίτερα από τον Yuda Poliker (με τον οποίο συνεργάστηκε στο πρόσφατο άλμπουμ της, «Τρίπλα», σε στίχους Μανώλη Ρασούλη).
«Το κοινό του Ισραήλ έχει μια μακρά και διαρκή σχέση με την ελληνική μουσική και η Φιλαρμονική μας είναι ενθουσιασμένη που θα φιλοξενήσει μία από τις μεγαλύτερες Ελληνιδες τραγουδίστριες. Ο συνδυασμός του ελληνικού ταμπεραμέντου και της άψογης μουσικής εκτέλεσης από την πλευρά της ορχήστρας μας εγγυάται μια  μαγική βραδιά», λέει ο Avi Shoshani, γενικός διευθυντής της Φιλαρμονικής του Ισραήλ. Και ο Moshe Josef, παραγωγός της συναυλίας, συμπληρώνει: «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να υποδεχόμαστε ξανά την Χάρις Αλεξίου στη χώρα μας. Ανυπομονούμε να ακούσουμε τη φωνή της, να απολαύσουμε τον μοναδικό τρόπο που έχει να ξεσηκώνει και να γοητεύει το κοινό.»

Η Φιλαρμονική του Ισραήλ ιδρύθηκε το 1936 και κατά καιρούς την έχουν διευθύνει διάσημοι μαέστροι - από τον Αρτούρο Τοσκανίνι και τον Κουρτ Μαζούρ, μέχρι τον Λέοναρντ Μπερνστάιν. Περιοδεύει κάθε χρόνο σε όλο τον πλανήτη, συμμετέχοντας σε σημαντικά φεστιβάλ. Πριν από μερικούς μήνες το ελληνικό κοινό είχε την ευκαιρία να την απολαύσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υπό την διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της, Ζούμπιν Μέτα.
Στη συναυλία της Χάρις Αλεξίου θα συμμετάσχουν 80 μουσικοί, υπό την διευθύνση του Ανδρέα Πυλαρινού. Οι ενορχηστρώσεις των τραγουδιών -που έγιναν ειδικά για τη συγκεκριμένη ορχήστρα- είναι του Κώστα Παπαδούκα.
Από την Ελλάδα θα την συνοδεύσουν ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης (κιθάρες) και ο Νίκος Κατσίκης (μπουζούκι, μαντολινο).

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured