avopolis.team

Lilipoupoli657

Πριν κάποιες μέρες, ο Νίκος Κυπουργός και ο Νίκος Χριστοδούλου είχαν διαμαρτυρηθεί με επιστολή τους στον Τύπο για την έκδοση του CD Ένα Ταξίδι Στη Λιλιπούπολη (Heaven), ζωντανή ηχογράφηση της ομότιτλης παράστασης από το Μέγαρο Μουσικής, με συμμετοχή της Άλκηστις Πρωτοψάλτη. «Εδώ και μήνες», σημείωναν, «είχαμε εκφράσει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την αντίρρησή μας στην έκδοση αυτή: όχι μόνον είχαν αφαιρεθεί επιλεκτικά πολλά τραγούδια, αλλά και σε πολλά άλλα είχαν γίνει αυθαίρετες επεμβάσεις που αλλοιώνουν και υποβαθμίζουν τον χαρακτήρα τους».

Τη διαμαρτυρία τους είχε συμμεριστεί και η στιχουργός της θρυλικής Λιλιπούπολης, η Μαριανίνα Κριεζή, η οποία σε χωριστή επιστολή έγραφε (μεταξύ άλλων) ότι «Λυπάμαι ειλικρινά που, καλή τη πίστει, συναίνεσα αρχικά στην έκδοση του CD Ένα Ταξίδι Στη Λιλιπούπολη βασιζόμενη σε διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν, ενθαρρύνοντας ίσως έτσι, άθελά μου, μια απαράδεκτη πρακτική που έχει ρημάξει τη δισκογραφία. Η αυθαιρεσία της Heaven, στην οποία αναφέρομαι δεν αφορά μόνο εμάς, τρεις από τους συνδημιουργούς των τραγουδιών της Λιλιπούπολης. Αφορά όλους τους δημιουργούς που υπερασπίζονται το δικαίωμά τους να κρίνουν και να αποφασίζουν οι ίδιοι ποιες από τις νέες εκτελέσεις-διασκευές των τραγουδιών τους θα αποτυπώνονται και θα κυκλοφορούν σε CD και ποιες όχι».  

Απαντώντας στις αντιδράσεις των συναδέλφων τους, οι συντελεστές της επίμαχης παράστασης Ρεγγίνα Καπετανάκη, Ελένη Βλάχου, Λένα Πλάτωνος & Δημήτρης Μαραγκόπουλος δήλωσαν ότι λυπούνται πολύ για τη στάση ιδιαίτερα των κ.κ. Κυπουργού και Χριστοδούλου, γιατί «οι δύο κατά τα άλλα άξιοι συνάδελφοι αντιμετώπισαν με τεράστια επιθετικότητα και αρνητικότητα, σε αυτούς τους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς, τη δυναμική επανεμφάνιση της Λιλιπούπολης», καλώντας τους να αναθεωρήσουν προκειμένου να παραμείνει η τελευταία ένα φωτεινό μοντέλο φαντασίας.


{youtube width="480" height="300"}LlLqUbVCMy0{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured