Δελτίο Τύπου

filippos-ilektriki-4

Ένα καινούργιο album και μια ευρωπαϊκή περιοδεία που ξεκινά τον Οκτώβριο, είναι τα άμεσα σχέδια του Φίλιππου Πλιάτσικα.
Πρώτο δείγμα αυτής της επερχόμενης δουλειάς που θα λέγεται «The Other Side Of Blue» είναι το τραγούδι «Απ’την Ελπίδα Χτυπημένος» σε στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου.

Ένα τραγούδι σε ρυθμό κρητικής σούστας, που ξαφνιάζει με το ηχόχρωμα του και την κρητική λύρα που συνδιαλέγεται αρμονικά με τις ηλεκτρικές κιθάρες.

{youtube width="480" height="300"}gJLA1caCWtU{/youtube}

Η πρώτη περίοδος της ευρωπαϊκήςπεριοδείας του Φίλιππου Πλιάτσικα θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα  Οκτώβριος - Νοέμβριος 2013 και περιλαμβάνει εμφανίσεις στην Μ. Βρετανία (Λονδίνο), τη Γαλλία (Παρίσι), την Ολλανδία (Άμστερνταμ), το Βέλγιο (Βρυξέλλες) και τη Γερμανία (Ντίσελντορφ).
Η δεύτερη περίοδος της περιοδείας έχει προγραμματιστεί για το 2014 και θα  περιλαμβάνει τη Ρωσία και την Τουρκία.

Στην περιοδεία αυτή θα τον συνοδεύσουν η Ελεονώρα Ζουγανέλη, ο Κωστής Μαραβέγιας, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Μπάμπης Στόκας, ο Πετρολούκας Χαλκιάς, η Γεωργία Νταγάκη και οGautier, όλοι τουςάξιοι εκπρόσωποι μιας ευρείας μουσικής έκφρασης που ξεκινάει από την παραδοσιακή μουσική μέχρι τις σύγχρονες τάσεις.

Σε κάθε εμφάνιση του θα συμμετέχουν γνωστοί ευρωπαίοι καλλιτέχνες. Το γνωστό ολλανδικό συγκρότημα TheNits, ο τραγουδιστής των ViolentFemmes, GordonGano, η τραγουδίστρια των NouvelleVague, LisetAlea, o Jahcoustix, ο UweBanton και άλλοι καλλιτέχνες που θα ανακοινωθούν σύντομα, βρίσκονται ανάμεσα σε αυτούς που θα μοιραστούν τραγούδια και σκηνή με τον Φίλιππο Πλιάτσικα.

Παράλληλα Έλληνες και ξένοι ηθοποιοί όπως ο Γιώργος Χωραφάς, ο Αιμίλιος Χειλάκης, η Κάτια Γέρου, ο Δημήτρης Ημελλος, o Theo Alexander (πρωταγωνιστής στο TrueBlood) και η Νάντια Σπηλιωτοπούλου, με τη σκηνοθετική βοήθεια του Στάθη Λιβαθηνού, θα αποδώσουν δύο συμβολικά ποιήματα της νεοελληνικής ποίησης, την «Σατραπεία» του Κωνσταντίνου Καβάφη και τον «Ηδονικό Ελπήνωρ» του Γιώργου Σεφέρη, έργα επίκαιρα στη σημερινή ελληνική κοινωνική κατάσταση.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured