mikistheodorakisss

Στις εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος παραβρέθηκε στο Ηρώδειο στην εκδήλωση «Οι Έλληνες του κόσμου», σε επιμέλεια-παρουσίαση του Γιάννη Τζουανόπουλου, η οποία περιελάμβανε τιμητικό αφιέρωμα στον κορυφαίο συνθέτη.

"Είστε τυχεροί γιατί πολιτικά είμαι 'νεκρός' και δεν μπορώ να μιλήσω. Αλλά, μέσα στο 'σκοτάδι' που βρίσκομαι, θέλω να σας πω ότι αηδιάζω, ντρέπομαι γιατί περίμεναν να σκοτωθεί ένα παλληκάρι για να ξυπνήσουν όλοι αυτοί εκεί ψηλά", σημείωσε ο συνθέτης, ο οποίος με δημόσια επιστολή του στις 19 Σεπτεμβρίου, γνωστοποιούσε την απόφασή του να αποσυρθεί από την πολιτική ζωή της χώρας και από τα κοινά.

"Όχι 20 - 30, και 100 χρυσαυγίτες να πάνε φυλακή, το παιδί δεν ανασταίνεται" τόνισε ο Μίκης Θεοδωράκης και πρόσθεσε: "Και θέλω να ξέρω: Ξαφνικά βρέθηκε αυτή η οργάνωση, το κόμμα να είναι εγκληματικό; Δεν ήξεραν όλοι αυτοί, και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση, οι βουλευτές, ότι στενάζει η κοινωνία κάτω; Ένας γιατρός είπε 'είχαμε 1.000 μαχαιρώματα'. Ένας Πακιστανός είπε 'στη Νίκαια είχαμε 800 μαχαιρώματα'. Αυτά δεν τα ήξεραν αυτοί και δέχονταν να μπαίνουν στη Βουλή μέσα, σε αυτό το Ναό της Δημοκρατίας, αυτά τα καθάρματα;". "Ξαναμπαίνω πάλι στον 'τάφο' μου...", κατέληξε ο Μίκης Θεοδωράκης.

{youtube}Qa1UuyWLgMk{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured