Δελτίο Τύπου

hidden_base

Οι Hidden in the Basement απόκτησαν και δεύτερο σπίτι, αυτήν την φορά δισκογραφικό, με έδρα το Αμβούργο της Γερμανίας. Πέρα από τη Λάρισα όπου είναι η φυσική έδρα του συγκροτήματος, το Αμβούργο είναι η έδρα της νέας δισκογραφικής τους εταιρείας Grey Ham Records η οποία τους υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά στο ρόστερ της και πλέον θα ανήκουν στο δυναμικό της εταιρείας παρέα με τους επίσης εξαιρετικούς Cherries on a Blacklist.
H Grey Ham Records ιδρύθηκε στο Αμβούργο τον Αυγουστο του 2011 με σκοπό να υποστηρίξει αξιόλογα ανεξάρτητα μουσικά σχήματα ώστε να διανείμουν τη δουλεία τους ψηφιακά και φυσικά στην Κεντρική Ευρώπη και γενικότερα να τους βοηθήσει να αναδειχθούν στην μουσική βιομηχανία!!!

Αμέσως μετά τη συμφωνία με τους Hidden in the Basement, η εταιρεία σήκωσε μανίκια και έπιασε δουλειά ανακοινώνοντας την επίσημη κυκλοφορία του ψηφιακού single ‘Feed the Ignorant’, το οποίο είναι ένα από τα σπουδαιότερα κομμάτια του πρώτου δίσκου τους με τίτλο ‘Ego’. Το single λοιπόν κυκλοφόρησε σε όλη την Κεντρική Ευρώπη, μόλις 3 μέρες πρίν, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου. Σήμερα, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013, θα κάνει πρεμιέρα και το video clip του ‘Feed the Ignorant’ σε όλη την Κεντρική Ευρώπη!!!

Ενδεικτικά για το δίσκο και το κομμάτι η ιστοσελίδα rockyourlife.gr έγραψε ‘’ Αν κάτι πάντως κάνει τους Hidden In The Basement εξόχως ενδιαφέροντες είναι τα πολύ έξυπνα κιθαριστικά riffs του κιθαριστικού διδύμου της μπάντας. Το "Feed The Ignorant" είναι γεμάτο από τέτοια riffs.’’
Η εταιρεία θα κυκλοφορήσει επίσημα και το ντεμπούτο άλμπουμ των Hidden in the Basement – ‘Ego’ στις 18 Οκτωβρίου με παρουσία σε όλα τα σπουδαία σημεία πώλησης των μεγάλων δικτύων διανομής στην Κεντρική Ευρώπη.

Το συγκρότημα ετοιμάζει πολλά πράγματα για το 2014 μετά από μια πάυση λίγων μηνών στις δραστηριότητες της μπάντας και σχεδιάζει να δουλέψει το υλικό για το δεύτερο άλμπουμ, να περιοδεύσει σε Ελλάδα και εξωτερικό και να δώσει το παρών σε σημαντικά φεστιβάλ στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2014.

Οι Hidden in the Basement ξεκίνησαν από τη Λάρισα και παραμένουν εκεί. Παίζουν κυρίως ένα μείγμα από heavy rock, metal και stoner. Είναι μία από τις δυνατότερες και πιο ελπιδοφόρες μπάντες της εγχώριας σκηνής η οποία ξεχωρίζει για τις έντονες ζωντανές της εμφανίσεις.

Το 2010 κυκλοφόρησαν ένα promo EP με 3 τραγούδια, το οποίο έκανε αρκετή αίσθηση και απέσπασε μια θερμότατη υποδοχή από τους οπαδούς και τον τύπο γενικότερα. Πρίν ένα χρόνο περίπου, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το πρώτο τους επίσημο video clip, το οποίο είναι μια απίστευτη ακουστική εκδοχή του ‘Reckless’ – ένα από τα πιο δυνατά τους κομμάτια – κάτι που ξάφνιασε ευχάριστα πάρα πολύ κόσμο.

Η σκηνική τους παρουσία είναι καθηλωτική και δεν αφήνει αδιάφορο κανέναν, κάτι που φάνηκε από τα πρώτα τους live και τις συμμετοχές τους σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα, όπου μοιράστηκαν τη σκηνή με μπάντες όπως οι Burst, οι Cilice, οι Rotting Christ και οι Nightstalker αλλά και πιο πρόσφατα όπως στη μεγάλη συναυλία των Sepultura στη Λάρισα και τον περασμένο χρόνο στη Θεσσαλονίκη για να μοιραστούν τη σκηνή με τους Karma to Burn και τους Orange Goblin σε δύο αξέχαστες συναυλίες!!!

{youtube}1KnFGeSKdU0{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured