Τάσος Βογιατζής

platformnewcover

Γιατί Youth Platform; Γιατί Generation Y-Z; Όπως και στο κομμάτι της μουσικής, με το οποίο ασχολούμαστε εκδοτικά χρόνια τώρα (βλ. Sonik / Avopolis.gr), έχουμε συνηθίσει να μιλάμε με όρους, κατηγορίες, ταμπέλες - τα οποία εκ των πραγμάτων δεν παίρνουμε περισσότερο σοβαρά από όσο πρέπει. Ακόμα και η ηλικιακή οριοθέτηση, αυτή του ακατάλληλου άνω των 30 ή του προσδιορισμού κάπου μετά τη Γενιά Υ (που αναφέρεται σε όσους γεννήθηκαν από τις αρχές των '80s) και λίγο πριν τη Z (εκείνους που γεννήθηκαν από τα τέλη των '90s), μόνο ως αμφιλεγόμενο teaser μπορεί να λειτουργεί.

Το Platform συντάσσεται αρχικά από δεκάδες νέους (από τους ίδιους του τους αναγνώστες) που έχουν να πουν κάτι, γύρω από μια ομάδα που συντονίζει και επιλέγει τη θεματολογία του. Και επιδιώκει να μιλήσει και για την ίδια τη ζωή μας, όχι φυσικά μόνο για το κομμάτι που αφορά στο urban στοιχείο, την άθληση, τα action sports, αλλά και την πραγματικότητα και την καθημερινότητά μας. Όχι με το γνωστό καταγγελτικό πρίσμα της υπαρκτής κρίσης, με τα επίσης ξεκάθαρα σε όλους μας αίτια, όχι με την παραίτηση και την απραξία που φέρνει σε πολλούς νέους η απογοήτευση ενός μέλλοντος που φαίνεται μόνο ζοφερό.

Γνωρίζουμε όλοι μας πού ζούμε και αυτό αποτυπώνουμε, αλλά προβάλλουμε τα παραδείγματα ανθρώπων γύρω μας, νέων που κυνήγησαν και κυνηγούν ένα όνειρο και κάτι καταφέρνουν.

Και, εν τέλει, το Youth Platform είμαστε εμείς: πάνω από όλα η δική μας πολυδιάστατη φύση, ανθρώπων διαφορετικών αλλά μαχητικών, που αποτυπώνεται ακόμα και στο πείσμα μιας νέας προσπάθειας σε καιρούς που μόνο απαγορεύουν το νέο. Αυτό που είμαστε κι αυτό που είστε αποτυπώνεται σε μεγάλο βαθμό εδώ, χωρίς σώνει και καλά να βγαίνει κάτω από περιοριστικά καλούπια, ξεκινώντας από τις επαγγελματικές ή εκπαιδευτικές αναζητήσεις του καθένα μας και καταλήγοντας στον ίδιο τον τρόπο ζωής μας και στον τρόπο να τον κάνουμε λίγο καλύτερο. Με ποδήλατο, action sports, περιπέτεια. Με πάσης φύσεως δράσεις που μας κάνουν να θυμόμαστε ότι ζούμε. Εάν λίγο καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε όλη τη θετική ενέργεια, σε προσπάθειες που διακρίνονται, σε ανθρώπους που ξεχωρίζουν, όχι μόνο λόγω των ιδεών τους αλλά και από την επιμονή τους να τις υλοποιήσουν, σε ευκαιρίες, σε προβληματισμούς που δείχνουν ότι αυτή εδώ η «ξεγραμμένη» γενιά έχει κάτι να πει και θα φέρει τελικά τα πάνω-κάτω, εάν καταφέρουμε να περάσουμε ως φυσιολογικό το (μη αυτονόητο) ότι η ισορροπία όλων απαιτεί και το να ζεις και εκεί έξω, προβάλλοντας ανθρώπους, ενδιαφέροντα, δράσεις και αθλήματα δράσης, εάν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό και τις εμμονές μας φτιάχνοντας ένα ζωντανό οργανισμό νέων ή ανθρώπων που δεν αισθάνονται βολεμένοι και παραιτημένοι, τότε κάτι θα έχουμε επιτύχει...

Στο πρώτο μας τεύχος επιχειρούμε να δώσουμε μόνο το στίγμα. Αυτό το (+) σε μια κατάσταση δικαιολογημένης κατήφειας, αλλά αδικαιολόγητης παραίτησης πολλών.

Ραντεβού σε λίγες μέρες σε πάνω από 300 σημεία πώλησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Το Youth Platform κυκλοφορεί από την ομάδα του Avopolis Network, με Διευθυντή Σύνταξης το Μάνο Νομικό!

platformnew01

platformnew02

platformnew03

platformnew04

platformnew05

platformnew06

platformnew07

platformnew08

platformnew09

platformnew10

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured