Δελτίο Τύπου

AISTHIMAIES5

« …Ο κόσμος των “Αισθηματιών” μοιάζει σαν να έχει ξεπηδήσει απο θραύσματα και αναμνήσεις του κλασικού αμερικάνικου φιλμ νουάρ, που έχουν βρει ιδανικά τη θέση τους στα χρώματα, τη γεωγραφία και την ιδιοσυγκρασία του σύγχρονου αθηναικού τοπίου. Πρωταγωνιστές είναι δύο νεαροί ανδρες, ο Ερμής (Δημήτρης Λάλος) και ο Γιάννης (Χάρης Φραγκούλης), οι οποίοι έχουν αναλάβει να διεκπεραιώνουν τις βρωμοδουλειές ενός ευπρεπούς μεγαλοαστού. Πρόκειται για τον “Δάσκαλο” (Τάκης Μόσχος), έναν αρχαιοκάπηλο τοκογλύφο με αριστοκρατικό προσωπείο, που ζει απομονωμένος στην παραθαλάσσια έπαυλη του με την έφηβη κόρη του (Ηλιάνα Μαυρομάττη), ενώ διακινεί τα κλοπιμαία του μέσα σε νεκροφόρες που διασχίζουν την Αθήνα.

Το παιχνίδι κυλά βάσει κανόνων, μέχρι που οι δύο πρωταγωνιστές θα κάνουν το μοιραίο λάθος να υπακούσουν στα πάθη τους: ο Ερμής θα ερωτευτεί παράφορα την κόρη του Δασκάλου, ενώ ο Γιάννης θα καεί απο την έλξη του για μια πόρνη (Ευτυχία Γιακουμή). Με άλλα λόγια, θα αποδείξουν πως, κάτω απο το σκληρό και αδίστακτο κέλυφος, είναι αυθεντικοί αισθηματίες. Και, ως τέτοιοι πρέπει να βγουν απο τη μέση.

Όσο και αν αποτίνει φόρο τιμής σε έναν κόσμο που χάνεται, το σινεμά του Τριανταφυλλίδη δεν αναλώνει το χρόνο του στη νοσταλγία. Η ιστορία του μπορεί να χρωστά πολλά στις «ζόρικες» σκιώδεις και τραγικά σκοτεινές μυθοπλασίες του 20ου αιώνα, όμως η σκηνοθετική ματιά του αναβλύζει χιούμορ, απομυθοποίηση και νεανική ενέργεια. «Θέλω να πιστεύω ότι ανήκω στο σινεμά που έρχεται. Και όχι σε αυτό που φεύγει.» δηλώνει κατηγορηματικά ο Τριανταφυλλίδης...»

Κωστής Σαμαράς για το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ

Μια συμπεαραγωγή των MARNI FILMS, SPECTRAL, STEFI SA, TELEFILM, SUPERNOVA

ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ "ΟΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΕΣ" ΤΑΚΗΣ ΜΟΣΧΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΛΟΣ, ΧΑΡΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ, ΗΛΙΑΝΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ, ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΙΑΚΟΥΜΗ, ΑΘΗΝΑ ΠΑΠΠΑ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΞΥΚΟΜΗΝΟΣ, ΡΕΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ, BLAINE L. RENINGER, ΣΤΑΘΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΑΚΑΤΟΣ, ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΚΑΛΑΚΟΥ και ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ASSOCIATE PRODUCER ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΟΥΣΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗ THE BOY ΣΚΗΝΙΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΟΥΡΑΡΗ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΥΡΜΑ ΕΤΑΛΟΝΑΖ ΝΙΚΟΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥ / ΜΙΞΑΖ ΚΩΣΤΑΣ ΦΥΛΑΧΤΙΔΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΟΝΤΑΖ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΟΨΑΡΙΔΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΡΩΤΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΡΩΤΣΗΣ EXECUTIVE PRODUCER ΦΑΝΗΣ ΚΙΡΚΙΝΕΖΟΣ EXECUTIVE PRODUCER ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΑΛΕΝΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΑΡΙΝΑ ΔΑΝΕΖΗ ΣΕΝΑΡΙΟ / ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ


Cine IDEAL ( Πανεπιστημίου 46) στις 20.00

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured