news.team

active-memberActive_Member

"Οι χαμένοι της ιστορίας δεν μπορούν να μας δίνουν μαθήματα για το πού θα ζήσουμε. Δεν φοβόμαστε τέτοιες ιστορίες. Ξέρω ότι στο τέλος θα χάσουν. Αυτή η λογική χάνει πάντα", δήλωσε ο ιδρυτής των Active Member, B.D. Foxmoor, κατά κόσμον Μιχάλης Μυτακίδης, αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από μέλος της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Πειραιά, "Κανάλι Ένα" 90,4 και στην εκπομπή "Σε Πρώτο Ενικό", ο B.D. Foxmoor ανακοίνωσε ότι με αφορμή τον θάνατο του φίλου του Παύλου Φύσσα, το χιπ χοπ και το Low Bap θα συναντηθούν μουσικά.

Μάλιστα, την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στην Ακαδημίας.

"Στην Ελλάδα πρέπει να συμβεί κάτι τραγικό για να ξεχαστούν οι διαφορές. Πρέπει να βρεθεί όλη η σκηνή μαζί, ήταν κάτι που ονειρευόταν ο Παύλος, ο οποίος ήταν αγαπητός σε όλους, χωρίς να γλείφει κανέναν. Συναντηθήκαμε στην κηδεία και στην πορεία με αρκετό κόσμο και εκεί ξεχνιούνται οι διαφορές και βρεθήκαμε με παιδιά που είχα να τα δω 20 χρόνια και όλοι είχαν τη διάθεση να μιλήσουμε και να κάνουμε κάτι όλοι μαζί για τον Παύλο", τόνισε ο ιδρυτής των Active Member, ο οποίος άσκησε κριτική στα κόμματα για τη στάση τους μετά τη δολοφονία.

"Έτρεξαν όλοι να βγάλουν πολιτικό όφελος. Ξέραμε όμως ότι ήταν ένα παιδί ανένταχτο και ανήσυχο. Θεωρητικά μπορεί να ταιριάζει με πολλούς, αλλά πρακτικά όχι. Αμέσως έτρεξαν όλοι να τον καπελώσουν".

Ο B.D. Foxmoor, εξέφρασε την απέχθειά του για τη βία και τόνισε ότι το χιπ χοπ διάλεξε για εκδίκηση, έναν άλλο τρόπο.
"Θα τους διηγηθούμε ποιος ήταν ο Παύλος. Όταν ένας άνθρωπος φεύγει, δεν πρέπει ούτε να υποτιμάται, ούτε να υπερτιμάται το γεγονός. Το επικίνδυνο είναι αυτό. Ενώ εκεί που κάθεται και βλέπει την μπάλα μπορεί να πεθάνει. Κοινωνικό όφελος, θα έχουμε όταν διηγηθούμε την αλήθεια. Την έπαθε ένα απλό παιδί και όχι κάποιος που είχε βεντέτες. Ο Παύλος ποτέ δεν θα πείραζε κάποιον άνθρωπο".

Αναφερόμενος στην έξαρση του φασισμού στις φτωχογειτονιές, σημείωσε ότι έχουμε να κάνουμε με ανισόρροπους, που όμως τελικά θα χάσουν.
"Η διαφορά μας με τους φασίστες είναι ότι είναι υπέρ της βίας. Εμείς σε εκείνες τις γειτονιές δεν είμαστε υπέρ της βίας. Είμαστε εναντίον και ας έχουμε γεννηθεί με την πλάτη στον τοίχο. Αυτό είναι ανισόρροπο. Να πεθαίνει στις γειτονιές του Πειραιά, κάποιος χωρίς λόγο, από έναν μισθοφόρο. Μπορεί να κλαίμε τώρα, αλλά κάποιες κοινωνίες που έχουν βρει άκρη γελάνε με μας".

Ο ιδρυτής των Active Member, κατέληξε λέγοντας ότι ο ολοκληρωτισμός θα ηττηθεί για άλλη μια φορά.

"Δεν ταιριάζει ο ναζισμός στον Έλληνα. Και οι άλλοι άνθρωποι που έρχονται εδώ -παράνομα, νόμιμα δεν με ενδιαφέρει- γνωρίζουν ότι έρχονται σε φιλόξενη χώρα που δεν θα τους κανιβαλίσει. Πρέπει να ζήσουμε όλοι μαζί. Αυτό το μέρος μια ζωή είχε πρόσφυγες. Οι χαμένοι της ιστορίας δεν μπορούν να μας δίνουν μαθήματα για το πού θα ζήσουμε. Δεν φοβόμαστε τέτοιες ιστορίες. Ξέρω ότι στο τέλος θα χάσουν. Αυτή η λογική χάνει πάντα".

Πηγή: news247.gr

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured