Στυλιανός Τζιρίτας

 greek_under_comp

Ο πάντα δραστήριος Μιχάλης Πούγουνας, νυν μέλος των New Zero God και ιδρυτικό των θρυλικών Flowers of Romance δεν έχει μόνο το σεβασμό μεγάλου μερους της ελληνικής underground σκηνής αλλά έχει αποδείξει ότι μπορεί να κινηθεί με σαφήνεια και ακρίβεια σε ζητήματα δισκογραφίας ένεκα πείρας. Σε μια τετοια λογική (και μάλιστα ταχύτατη) αρμολόγησε σε χρόνους σχεδόν ρεκόρ μια καινούργια συλλογή από 15 ελληνικά συγκροτήματα. Η συλλογή διατίθεται δωρεάν από το σύνδεσμο  http://www.sendspace.com/file/620ffx και έχει τίτλο The Greek Underground Scene – 2013 – Compilation.

Μιλώντας σχετικά είπε: «Η ελληνική underground μουσική σκηνή ποτέ δεν κολυμπούσε στο χρήμα. Επιβιώνει κάτω από δύσκολες συνθήκες (οικονομικές υποχρεώσεις, στρατός, οικογένεια) 4-5 δεκαετίες με έσοδα από την πρωινή δουλειά. Κανείς δεν έγινε πλούσιος παίζοντας σε κάποιο μικρό μαγαζί με μηδαμινή κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης κι αυτό σημαίνει πως ακόμα και τις “καλές” εποχές τα πράγματα ήταν δύσκολα για να κάνεις την μουσική σου.

Με αυτό το σκεπτικό, 15 Ελληνικά Underground συγκροτήματα δημιούργησαν μια συλλογή για δωρεάν κατέβασμα μέσω του διαδικτύου. Πάνω από 2000 άτομα την επισκέφτηκαν για να την ακούσουν σε λιγότερο από 24 ώρες και η συλλογή άρχισε να ανεβαίνει σε διάφορες διευθύνσεις ώστε να είναι διαθέσιμη για κάθε ενδιαφερόμενο να την κατεβάσει δωρεάν.

Τα 15 αυτά συγκροτήματα είναι από διάφορα μέρη της Ελλάδος και είναι οι: Δίχως Πρόσωπο, We Came From Waters, Grain, Electro Vampires, Penny Dreadful, Stonemouth, DropDown, Envy Never Dies, New Zero God, In The Distance, Sorrowful Angels, Skinner Box, Mani Deum, Chris Skordylis feat. Theofil Tsiolakakis, Υπόγεια Τροχιά. Από την επιτυχία αυτής της πρώτης συλλογής, συμπεράναμε πως μια δεύτερη πρέπει να ακολουθήσει με 15 διαφορετικά συγκροτήματα στις αρχές του 2014...”

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured