Ο Βασιλικός συνομιλεί με τον Βασίλη Τσιτσάνη

Δελτίο Τύπου
Δελτίο Τύπου

sunday_

Δώδεκα εμβληματικά τραγούδια του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, απογυμνωμένα από τον αυθεντικό τους ήχο παρουσιάζονται με την απόλυτα προσωπική ματιά του Βασιλικού.

Μελωδίες του Τσιτσάνη επηρεασμένες από την Ανατολή όπως η Γκιουλμπαχάρ και η Σεράχ αλλά και τραγούδια όπως η Συννεφιασμένη Κυριακή , Αργοσβήνεις Μόνη, Κάνε Λιγάκι Υπομονή, μεταφράζονται σε μία γλώσσα ηλεκτρονική, με φαντασία,  έμπνευση και σεβασμό.

Το κλίμα το οποίο δημιουργεί ο Βασιλικός μας  μαρτυρά μια σχεδόν μεταφυσική ταύτιση των δύο δημιουργών, στον λιτό τρόπο εκφοράς και έκφρασης της μελωδίας και του στίχου αλλά με την ταυτόχρονη ύπαρξη χιλιάδων συναισθημάτων.

Ανατρεπτικές ενορχηστρώσεις, παράδοξοι ήχοι, καθηλωτικές ερμηνείες όλα χτισμένα πάνω σε συνθέσεις του Βασίλη Τσιτσάνη που γαλούχησαν γενιές μουσικών . Ένα παιχνίδι του παρελθόντος με ήχους σύγχρονους και τον Βασιλικό να ηχογραφεί για πρώτη φορά ένα ολόκληρο άλμπουμ με ελληνικό στίχο.

Μια ευαίσθητη ανάγνωση ενός ρεπερτορίου βαθειά συνδεδεμένου με τις μνήμες μας που περίτρανα δείχνει την διαχρονικότητα της κλασσικής δημιουργίας και την διαρκή και αυθόρμητη επανατοποθέτηση των νεότερων στο έργο παλαιότερων μεγάλων δημιουργών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δωρεάν πρόσβαση στο υλικό από 12 συνολικά συναυλίες, μεταξύ 1983 και 2011
Τέλος στα 69 για τον άνθρωπο που έγραψε το "I Love Rock 'N' Roll"
25 χρόνια μετά, δίνεται στη δημοσιότητα το πλήρες κομμάτι και αποκαλύπτεται το «παρασκήνιο» της δημιουργίας του

FEATURED TODAY

Πίσω στο 1992, η 28άχρονη Αμερικανίδα δεν σχετιζόταν ούτε με την ηλεκτρονική επίγευση που άφησαν τα 1980s, ούτε με τον grunge ορυμαγδό που ακουγόταν στον ...
Το 1993, ο Αμερικανός βιοφυσικός και συγγραφέας Gregory Stock δημιούργησε για λογοτεχνικούς σκοπούς τον Metaman: έναν υπερ-οργανισμό, που, συνδυάζοντας ...
Ο γνώριμος χαρακτήρας του Rob γίνεται τώρα μια μαύρη, ανεξάρτητη, δυναμική, bisexual γυναίκα, με δικό της δισκάδικο στο Μπρούκλιν. Όμως το νέο σίριαλ, αν και
Top
0
Shares
0
Shares