Ο Βασιλικός συνομιλεί με τον Βασίλη Τσιτσάνη

Δελτίο Τύπου
Δελτίο Τύπου

sunday_

Δώδεκα εμβληματικά τραγούδια του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, απογυμνωμένα από τον αυθεντικό τους ήχο παρουσιάζονται με την απόλυτα προσωπική ματιά του Βασιλικού.

Μελωδίες του Τσιτσάνη επηρεασμένες από την Ανατολή όπως η Γκιουλμπαχάρ και η Σεράχ αλλά και τραγούδια όπως η Συννεφιασμένη Κυριακή , Αργοσβήνεις Μόνη, Κάνε Λιγάκι Υπομονή, μεταφράζονται σε μία γλώσσα ηλεκτρονική, με φαντασία,  έμπνευση και σεβασμό.

Το κλίμα το οποίο δημιουργεί ο Βασιλικός μας  μαρτυρά μια σχεδόν μεταφυσική ταύτιση των δύο δημιουργών, στον λιτό τρόπο εκφοράς και έκφρασης της μελωδίας και του στίχου αλλά με την ταυτόχρονη ύπαρξη χιλιάδων συναισθημάτων.

Ανατρεπτικές ενορχηστρώσεις, παράδοξοι ήχοι, καθηλωτικές ερμηνείες όλα χτισμένα πάνω σε συνθέσεις του Βασίλη Τσιτσάνη που γαλούχησαν γενιές μουσικών . Ένα παιχνίδι του παρελθόντος με ήχους σύγχρονους και τον Βασιλικό να ηχογραφεί για πρώτη φορά ένα ολόκληρο άλμπουμ με ελληνικό στίχο.

Μια ευαίσθητη ανάγνωση ενός ρεπερτορίου βαθειά συνδεδεμένου με τις μνήμες μας που περίτρανα δείχνει την διαχρονικότητα της κλασσικής δημιουργίας και την διαρκή και αυθόρμητη επανατοποθέτηση των νεότερων στο έργο παλαιότερων μεγάλων δημιουργών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακούστε το νέο single του μουσικού. 

Ακούστε το νέο κομμάτι της μπάντας που είναι αφιερωμένο στον μεγάλο γάλλο σκηνοθέτη και έχει samples με τη

Το Idiot Prayer έρχεται σε λίγες μέρες στις οθόνες σας και αποτελεί μια σόλο performance του Cave στο Alexandra

FEATURED TODAY

Κάθε μήνα το Avopolis θα συγκεντρώνει τους δίσκους που έμειναν λίγο παραπάνω στα ακουστικά του. Ο Ιούνιος συνέχισε το σερί πολύ δυνατών κυκλοφοριών και μεταξύ

Στο νέο του Diggin', ο Ζώης Χαλκιόπουλος βάζει να παίζει -στο CD player, αυτή τη φορά- το Absent Friends των Divine Comedy και σκαλίζει ...
Top