Δελτίο Τύπου

meq_prom

Δεν θα μπορούσε καμία φράση να περιγράψει καλύτερα από την παραπάνω τους MeQ. Το MeQ (modern-e-quartet) είναι ό,τι ακριβώς υπονοεί το όνομά του. Η λέξη «κουαρτέτο» αποτυπώνει την ενδελεχή και εκτενή σχέση των μελών της μπάντας με την κλασική μουσική, ενώ το «μοντέρνο» φανερώνει τη χωρίς καμία αγκύλωση ματιά τους στο μέλλον. Ηλεκτρονικοί βρυχηθμοί και παραμορφωμένες (μα συνάμα λυρικές) φωνές εμπλέκονται με υπόγειες μελωδίες και με σοφιστικέ ενορχηστρώσεις. Το αποτέλεσμα είναι ένα ιδιόμορφο αμάλγαμα, το οποίο θα ικανοποιήσει θιασώτες όχι μόνο των ηλεκτρονικών, αλλά και πολλών διαφορετικών ιδιωμάτων του ηλεκτρικού ήχου, χάρη κυρίως στην ένταση και ενέργεια που εκλύουν οι συνθέσεις.

Το ίδιο συμβαίνει βέβαια και στις επιλεκτικές ζωντανές εμφανίσεις των MeQ. Εξ αιτίας αυτής ακριβώς της προαναφερθείσας έντασης, ο Malcom Brabant (ο ανταποκριτής του BBC στην Ελλάδα) τους έκανε τηλεοπτικό αφιέρωμα το 2010, μετά τη sold-out εμφάνισή τους στο Bios. Επιτυχία είχε όμως και η επόμενη μεγάλη κίνησή τους, μια επίσης sold-out συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2011). Κατά τη διάρκεια κατόπιν του 2012, η μπάντα [Κώστας Αναστασόπουλος -ηλεκτρικό βιολί, ηλεκτρονικά & φωνητικά, Βάλια Τσιμπλακάκη -συνθετητές & φωνή, Μαρίνα Κολοβού -ηλεκτρικό τσέλο & φωνητικά και Pit Assbill -ηλεκτρονικά ντραμς και φωνητικά] αφοσιώθηκε στην ηχογράφηση  του δεύτερου δίσκου της (πρώτου συνθετικά).

Ο οποίος τιτλοφορείται (A) Message και κυκλοφορεί στις 2 Ιουνίου ηλεκτρονικά από την αγγλική Passive Front.  Βασισμένη πάνω σε ιδέα και κείμενο του Μάριου Τσάγκαρη, η μπάντα στήνει ένα ψυχοτροπικό ηλεκτρονικό τούνελ ήχων, που κινούνται γύρω από έναν βασικό αφηγηματικό κορμό, με επίκεντρο μια άχρονη και (όχι αναγκαστική γήινη) κοινωνία. Μέσα στην οποία η ματαιοδοξία, ο οπορτουνισμός και η αδηφάγα δίψα για εξουσία περπατούν παράλληλα –αλλά και συγκρούονται– με το συναίσθημα και τις αξίες των ηρώων που πρωταγωνιστούν στο (A) Message.

Κάνοντας μια μικρή στάση από τις ηχογραφήσεις, οι MeQ  παρουσίασαν μέσα στο 2012 μέρος του καινούργιου έργου τους στο Six d.o.g.s., με τη βοήθεια οπτικού υλικού που έτσι κι αλλιώς αποτελεί δεύτερη φύση του νέου τους δίσκου. Θα υλοποιηθεί άλλωστε μέσα στο 2013 σε παράλληλους χρόνους με τις συναυλίες τους, λαμβάνοντας ξεχωριστή υπόσταση –ως αυτόνομη ταινία, η οποία θα περικλείει όλα τα νοήματα και τις δυναμικές των στίχων του κουαρτέτου. Ο ήχος του (A) Message περιγράφεται ως ένα ατσάλινο τούνελ ρυθμικότητας και σκληρής αισθητικής, έχοντας παράλληλα τη μελωδία (στη φωνή και στα όργανα) ως ισχυρό όπλο ηχητικής γοητείας. Οι ίδιοι οι MeQ αρέσκονται στον χαρακτηρισμό «λυρικογενές industrial», το σίγουρο πάντως είναι ότι το (A)Message θα εκπλήξει πολλούς περισσότερους από όσους αφορά φαινομενικά η παραπάνω φράση.

Facebook σελίδα της εταιρείας

http://www.passivefrontrecords.com/

https://www.facebook.com/pages/Passive-Front-Records/244389402314121

Facebook σελίδα των MeQ 

https://www.facebook.com/ModerneQuartet

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured