Δελτίο Τύπου

petros-michopoulos-2

Η ντεμπούτο δισκογραφική δουλειά με τον τίτλο “Γλυκόπικρο” του Πέτρου Μιχόπουλου, θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο από την Fm Records!
Το άλμπουμ θα περιέχει 11 τραγούδια σε μουσική και στίχους του Πέτρου, ενώ την παραγωγή και την ενορχήστρωση την επιμελήθηκε ο ίδιος μαζί με τον βασικό συνεργάτη του Alessandro Castagneri.

Κιθαρίστας από τα 13 του, με σπουδές (αν και ανολοκλήρωτες...) στο Ειδικό Αρμονίας, ιδρυτικό και βασικό μέλος της metal μπάντας Selefice πίσω στα early 90'ς, παρόμοια ιδιότητα στα τέλη της ίδιας δεκαετίας με το ελληνόφωνο alternative rock group των “Ακρον Αωτον”, κιθαρίστας και συνσυνθέτης στην indie pop/alternative μπάντα των Soho 6 στις αρχές του 2000, συμμετοχή με πολλά live στο σχήμα του τραγουδοποιού Simon Bloom αργότερα την ίδια δεκαετία, άπειρα τζαμαρίσματα, live και συνεργασίες με γνωστούς και παντελώς άγνωστους μουσικούς, αμετανόητος φαν της Heavy/Doom μουσικής, του prog/psychedelic rock, του alternative/indie, των Radiohead, Pink Floyd, Black Sabbath, PjHarvey, Justin Sullivan, Portishead, Massive Attack, Deus, Nick Cave, Porcupine Tree, Kasabian, Jack White, Camel, The Divine Comedy και χιλιάδων άλλων που έχουν κοινό παρανομαστή στη μουσική τους το συναίσθημα, ο Πέτρος Μιχόπουλος τα 3 τελευταία χρόνια είναι τραγουδοποιός γιατί κατά κάποιο τρόπο... δε γίνεται αλλιώς!

Απόδειξη για αυτό τα αρκετά live που έχουν ξεκινήσει από τα τέλη του 2010, και κυριώς η ηχογράφηση του ντεμπούτου δίσκου του που πρόσφατα ολοκληρώθηκε στο Shakti Studio με τον παλιό φίλο και συνεργάτη Simon Bloom στη κονσόλα και με τη συμμετοχή αρκετών αξιόλογων φίλων μουσικών, ο οποίος περιέχει 11 τραγούδια και λέγεται “Γλυκόπικρο”. Σαν τη ζωή δηλαδή...

Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο από την FM Records ενώ παράλληλα σχεδιάζει αρκετές live εμφανίσεις για το 2013!

Credits:
Μουσική, στίχοι: Πέτρος Μιχόπουλος
Ηχογράφηση και μίξη: Shakti Studio, Οκτώβρης 2011 - Ιούνιος 2012
Παραγωγή και ενορχήστρωση: Πέτρος Μιχόπουλος, Alessandro Castagneri
Μηχανικός ήχου: Συμεών Νικολαίδης (Simon Bloom)
Μίξη: Νίκος Λάβδας
Mastering: Νίκος Λάβδας, Kiwi Studio, Αύγουστος 2012
Μουσικοί που συμμετείχαν:
Πέτρος Μιχόπουλος: Φωνή, ακουστικές και ηλεκτρικές κιθάρες, μεταλόφωνο, κρουστά , εφέ
Alessando Castagneri: πιάνο, πλήκτρα, ηλεκτρική κιθάρα, κρουστά, δεύτερα φωνητικά
Θάνος Ταμπακόπουλος: Τύμπανα, κρουστά, πιάνο
Σωτήρης Τσιρώνης: Μπάσο
Έλσα Παπαρίζου: Φωνητικά
Κώστας Κοκκαλιάρης: Βιολί
Νίκος Μπάρδης: Τρομπέτα
Συμεών Νικολαίδης: Δεύτερη φωνή


YOUTUBE:
“ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ”
http://youtu.be/0uY-cryi_dA

“ΓΛΥΚΟΠΙΚΡΟ”
http://youtu.be/cFuUye-byaI

INFO:
http://www.facebook.com/petrosmichopoulos

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured