Δελτίο Τύπου

galliatosnew

«Πατρίδα χωρίς Παράδεισο» λέγεται ο νέος δίσκος του Μανώλη Γαλιάτσου και με αυτόν ολοκληρώνεται μια τριλογία η οποία ξεκίνησε με το «Άφοβοι-Έφηβοι» και συνεχίστηκε με το «2011: Εδώ, Έξω». Είναι ο ενδέκατος προσωπικός δίσκος του συνθέτη και το πέμπτο αμιγώς μουσικό του έργο, στο οποίο συμμετέχουν 17 εξαιρετικοί μουσικοί.

Με το «Πατρίδα χωρίς Παράδεισο» συμπληρώνεται και κλείνει ένας κύκλος παρατήρησης και παρακολούθησης  όλων των πρόσφατων γεγονότων που εξελίσσονται την τελευταία τετραετία. Σαν να «Είδαμε ό,τι ήταν να δούμε, καταλάβαμε ό,τι ήταν να καταλάβουμε», μάλλον ήρθε η ώρα και να αποφασίσουμε. 

Ξεκινά με την «Αηδονολαλιά», ένα μελοποιημένο ποίημα του Γιώργου Σαραντάρη που ερμηνεύει ο Αντρέας Καρακότας. Ο Γιώργος Σαραντάρης πολέμησε στο Αλβανικό μέτωπο, προσβλήθηκε από τύφο και επέστρεψε στην Αθήνα το 1941, όπου και πέθανε σε ηλικία 33 ετών. Στην «Αηδονολαλιά» εκφράζει με απλότητα μια συγκεκριμένη αντίληψη για την πατρίδα, στην πιο ειλικρινή και άδολη εκδοχή της.

«Απαρχή σου η δόξα κι όλα κάλλος σου μοιάζαν». Με αυτό τον τίτλο ως αφετηρία, ο Μανώλης Γαλιάτσος αρχίζει να περιγράφει και να παρουσιάζει το αποτέλεσμα της δικής του παρατήρησης. Σαφώς διαφοροποιημένα νοηματικά, τα 12 κομμάτια του δίσκου, που ακολουθούν την «Αηδονολαλιά», είναι αποκλειστικά μουσικές συνθέσεις με τις οποίες ο Μανώλης Γαλιάτσος, περιγράφει, σχολιάζει τη σύγχρονη πραγματικότητα και ίσως να συγκρούεται με την αντίληψη της πατρίδας όπως κυριαρχεί και χρησιμοποιείται.

Το εικαστικό μέρος της δουλειάς ανήκει και πάλι στο νεαρό καλλιτέχνη Δανιήλ Γουδέλη, ο οποίος για τρίτη συνεχόμενη φορά συνταξιδεύει με τον Μανώλη Γαλιάτσο και οπτικοποιεί το έργο του.

Παίζουν οι μουσικοί:
Όμποε: Γιάννης Παπαγιάννης
Σοπράνο σαξόφωνο: Δήμος Δημητριάδης
Κλαρινέτο: Σπύρος Τζέκος
Μπάσο κλαρινέτο: Κώστας Τζέκος
Φαγκότο, Βαρύτονο σαξόφωνο: Γιώργος Μουνδρουλέας
Κόρνο: Αντώνης Λαγός
Τρομπέτα: Σωκράτης Άνθης
Φωνή: Αντρέας Καρακότας
Βιολί: Sergiu Nastasa
Βιολί: Lesia Ponomareva
Βιόλα: Larissa Vylegzhanina
Βιολοντσέλο: Renato Ripo
Ηλεκτρικό μπάσο, Άταστο ηλεκτρικό μπάσο: Θανάσης Σοφράς
Τύμπανα: Γρηγόρης Συντρίδης
Ακουστική κιθάρα: Δημήτρης Μαρινόπουλος
Ηλεκτρική κιθάρα: Ηλίας Θανάσουλας
Μαντολίνο, Ηλεκτρικό μαντολίνο, Μαντόλα: Βιβή Γκέκα
Πιάνο, Πλήκτρα: Μανώλης Γαλιάτσος 

Σύνθεση, Ενορχήστρωση, Παραγωγή: Μανώλης Γαλιάτσος


Ο δίσκος διανέμεται από την DMS+ (Ταυγέτου 19, Αγ. Δημήτριος, τηλ: 2109739308)

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured