Δελτίο Τύπου

classic1

Το Κυπριακό γκρουπ Τρίο Τεκκέ, βρίσκεται στα 4 καλύτερα πρωτοεμφανιζόμενα γκρουπ της world-music σκηνής μετά την συμμετοχή του στα μουσικά βραβεία του γνωστού μουσικού περιοδικού Songlines.  Το τρίο διακρίνεται για την τελευταία του δισκογραφική δουλειά ‘Σαμάς’, η οποία δέχτηκε εξαιρετική κριτική στο 80στό τεύχος του περιοδικού και του χάρισε την υποψηφιότητα στην κατηγορία καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου γκρουπ (Newcomer). Ακόμα, ρόλο σε αυτή την ανάδειξη έπαιξαν και οι αναγνώστες του περιοδικού καθώς και το ευρύτερο κοινό, ψηφίζοντας διαδικτυακά τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες σε κάθε κατηγορία. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι ο δίσκος Σαμάς είναι και η μόνη ανεξάρτητη παραγωγή/έκδοση στο σύνολο των διακριθέντων καλλιτεχνών αφού έγινε εξ’ολοκλήρου από τα μέλη του γκρουπ στη Λευκωσία.
Το Κυπριακό γκρουπ βρίσκεται πλάι σε “γίγαντες” της έθνικ μουσικής όπως ο Bombino (Νιγηρας) και η Fatoumata Diawara (Μαλι). Στις υπόλοιπες κατηγορίες που είναι  ‘Best artist’, ‘Best group’ και ‘Best collaboration’ διακρίθηκαν ονόματα όπως μεταξύ άλλων: Anoushka Shankar, Ry Cooder, Tinariwen, Kronos Quartet και Dub Colossus.
Οι 4 διακριθέντες της κάθε κατηγορίας, ανάμεσα τους και το Τρίο Τεκκέ θα βρίσκονται στον δίσκο-συλλογή ‘Songlines Music Αwards 2012’ που κυκλοφορεί επίσημα από τις 19
Μαρτίου. Η ανάδειξη αυτή του Τρίο Τεκκέ, έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς διεθνών επιτυχιών μέσα στον τελευταίο χρόνο, όπως για παράδειγμα η διάκριση του στο λεγόμενο ‘Battle of the Bands’ του World Music Network, η ανάδειξη του δίσκου ‘Σαμάς’ ως ‘Δίσκος του μήνα’ από το ελληνικό περιοδικό ‘Ηχος και Εικόνα’, κ.α.

Τα μουσικά βραβεία Songlines τα οποία αντικατέστησαν το 2009 τα μουσικά βραβεία BBC Radio 3, θα τύχουν μεγάλης κάλυψης από τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης, αφού θεωρούνται ως τα πιο σημαντικά και έγκυρα στο χώρο της μουσικής “World”.
Ο τελικός νικητής θα ανακοινωθεί τον ερχόμενο Ιούνιο.

Περισσότερα για το Τρίο Τεκκέ στην επίσημη ιστοσελίδα του γκρουπ:
www.triotekke.com
Περισσότερα για τα μουσικά βραβεία Songlines:
www.songlines.co.uk

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured