Στυλιανός Τζιρίτας

yanneis13

Ήρθαν στον κόσμο της μουσικής το 2009 και προκάλεσαν πληθώρα έντονων συναιθημάτων από την πρώτη στιγμή, γεγονός που αποτελεί πλέον χαρακτηριστικό τους γνώρισμα. Είναι μια μπάντα έξι ατόμων που δεν παίζουν μουσική, παίζουν με τη μουσική, καθώς και με κάθε κατεστημένο όριο ή/και κανόνα της. Γι' αυτό και τα τραγούδια τους διαπερνούν διαφορετικά είδη και όσοι προσπάθησαν να τους κατατάξουν βρέθηκαν κάπου ανάμεσα στο indie rock, το art pop, το folk και το electro.

Αντίστοιχα, στις live εμφανίσεις τους συνδυάζουν με χειρουργική ακρίβεια συμπεριφορές κλασικής ορχήστρας και χαοτικού πανκ με ένα εξαιρετικά εκτενές ρεπερτόριο (ω, ναι!). Το κοινό τους παίζει, επίσης, πολύ σημαντικό ρόλο καθώς επιδιώκουν τα όρια της σκηνής να είναι εξαιρετικά ελαστικά.

Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά μεταφέρει ξεκάθαρα την avant-garde προσωπικότητα της μπάντας και το δραματουργικό χαρακτήρα της από το εσωτερικό του εξωφύλλου έως την τελευταία νότα, όπου κι αν βρίσκεται. Κυκλοφορεί από τα μέσα Ιανουαρίου στα δισκοπωλεία & το διαδίκτυο και η επίσημη παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο Gagarin 205 στις 3 Μαρτίου.

YIANNEIS

Λάμπρος Φιλίππου – Φωνητικά, conception

Νίκος Ζαδές – Φωνητικά, πιάνο, ακορντεόν, kaossilator pro

Νικήτας Κίσσονας – Κιθάρες, γιουκαλίλι

Δημήτρης Πετράκης – Φλάουτο, δεύτερα φωνητικά, ταραμπούκα, AKAI wind controller

Ilya Algaer – κοντραμπάσο, φωνητικά

Άρης Καλλέργης – τύμπανα, δεύτερα φωνητικά

Κώστας Δασκαλάκης – ηχοληψία

 

{youtube}WYKlgzSOe3M{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured