large_xristou_2

Την Κυριακή 8 του Γενάρη, η μυθιστορία του σπουδαίου, και πρόωρα χαμένου, συνθέτη Γιάννη Χρήστου, σημειώνει μια διπλή επέτειο: γέννηση και θάνατος. 
Αντί μνημόσυνου αφιερώματος, η επετειακή σημειολογία της γέννησης μας δίνει την ευκαιρία να αναρωτηθούμε σήμερα για τη σημασία αυτού του μοναδικού δημιουργού και τη συνέχεια του έργου του, σε μια προσπάθεια να ξεκινήσει εκ νέου μια δημιουργική συζήτηση και να λάμψει ένα σύγχρονο ενδιαφέρον γι’ αυτήν την ανεκτίμητη παρακαταθήκη που ακόμα κρατάει κλειδωμένη ο χρόνος.
 Στο Baumstrasse – Δρόμος με Δέντρα (Σερβίων 8, Βοτανικός),το βράδυ της Κυριακής 8 Ιανουαρίου, στις 21:30, με τη φροντίδα και την επιμέλεια του Κωστή Ζουλιάτη–μουσικού, ερευνητή και σκηνοθέτη της ταινίας ντοκιμαντέρ‘Anaparastasis: Η ζωή και το έργο του Γιάννη Χρήστου (1926-1970)’, η οποία ολοκληρώνεται αυτό τον καιρό-θα μιλήσουμε για τον Χρήστου, θα κάνουμε ακροάσεις ιδιαίτερων έργων του και προβολές σπάνιων κινηματογραφημένων ντοκουμέντων από παραστάσεις, θα παρακολουθήσουμε σε πρώτη προβολή ένα μικρό απόσπασμα του ντοκιμαντέρ. Και μετά θα ξαναμιλήσουμε...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured