Γιάννης Χρήστου: Γενάρης του ’26, Γενάρης του ’70, Γενάρης του 21ου

Δελτίο Τύπου
Δελτίο Τύπου

 large_xristou_2

Την Κυριακή 8 του Γενάρη, η μυθιστορία του σπουδαίου, και πρόωρα χαμένου, συνθέτη Γιάννη Χρήστου, σημειώνει μια διπλή επέτειο: γέννηση και θάνατος. 
Αντί μνημόσυνου αφιερώματος, η επετειακή σημειολογία της γέννησης μας δίνει την ευκαιρία να αναρωτηθούμε σήμερα για τη σημασία αυτού του μοναδικού δημιουργού και τη συνέχεια του έργου του, σε μια προσπάθεια να ξεκινήσει εκ νέου μια δημιουργική συζήτηση και να λάμψει ένα σύγχρονο ενδιαφέρον γι’ αυτήν την ανεκτίμητη παρακαταθήκη που ακόμα κρατάει κλειδωμένη ο χρόνος.
 Στο Baumstrasse – Δρόμος με Δέντρα (Σερβίων 8, Βοτανικός),το βράδυ της Κυριακής 8 Ιανουαρίου, στις 21:30, με τη φροντίδα και την επιμέλεια του Κωστή Ζουλιάτη–μουσικού, ερευνητή και σκηνοθέτη της ταινίας ντοκιμαντέρ‘Anaparastasis: Η ζωή και το έργο του Γιάννη Χρήστου (1926-1970)’, η οποία ολοκληρώνεται αυτό τον καιρό-θα μιλήσουμε για τον Χρήστου, θα κάνουμε ακροάσεις ιδιαίτερων έργων του και προβολές σπάνιων κινηματογραφημένων ντοκουμέντων από παραστάσεις, θα παρακολουθήσουμε σε πρώτη προβολή ένα μικρό απόσπασμα του ντοκιμαντέρ. Και μετά θα ξαναμιλήσουμε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αλέξανδρος Βούλγαρης ανακοίνωσε πως σύντομα θα κυκλοφορήσει δίσκο με παιδικά τραγούδια «όπως θα ήθελε αυτός να

Ο πρώτος δίσκος της Popi Sem ως SØMMERDUST μόλις κυκλοφόρησε ψηφιακά. Μαζί και το βίντεο για το κομμάτι ...

Ακούστε το νέο κομμάτι της ράπερ.

FEATURED TODAY

H ιδέα της ανεξάρτητης εταιρείας, του independent label, που έδωσε και το όνομά του στην indie σκηνή.
 

8 γυναίκες που υπηρετούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τη μουσική βιομηχανία, αφηγούνται στην Τάνια Σκραπαλιώρη και την Ελένη Τζαννάτου τις δικές τους

Στο νέο του Diggin', o Ζώης Χαλκιόπουλος χάνεται στον κατάλογο της Jazzaggression και κολλάει με το Mona Lisa του Christian Reim Sextet.

Top