Κυκλοφορία Εν Πλώ σε βινύλιο

Δελτίο Τύπου
Δελτίο Τύπου

 enplo6

Επιτέλους ένας από τους πιο σπάνιους δίσκους στην ελληνική δισκογραφία επανεκδόθηκε! Και αν υπάρχουν δύo – τρείς δίσκοι που χαρακτήρισαν και οριοθέτησαν το ελληνικό ροκ , αυτός είναι σίγουρα ο ένας ! Οι «Εν Πλώ» φτιάχτηκαν το 1985 από τους Ντίνο Σαδίκη και Δήμο Ζαμάνο και έπαιζαν αυτό που ονομάστηκε μετα - πάνκ (post punk) με ελληνικό στίχο βέβαια. Με παραγωγή αισθητά καλύτερη και διαφορετική από τις άλλες εγχώριες , πράγμα φυσικό γιατί έγινε στην Αγγλία , ο ήχος στηριζόταν στις σκληρές κιθάρες και την παθιασμένη ερμηνεία του Σαδίκη , αλλά αυτό δεν πρέπει να ξεγελάει . Η μουσική τους με στοιχεία από παράδοση και ρεμπέτικο ήταν περισσότερο ελληνική από αυτή πολλών! Το τότε Lp εκδόθηκε σε 1001 τεμάχια και αυτή τη στιγμή αποτελεί ένα από τα πιο συλλεκτικά κομμάτια της ελληνικής δισκογραφίας. Η έκδοση της Alltogethernow είναι μία αποθορυβοποιημένη και remastered  έκδοση , από τους Τίτο Καργιωτάκη και Χρήστο Χαρμπίλα , του δίσκου βινυλίου και του 7” single που κυκλοφόρησε αργότερα με το περιοδικό «Στις σκιές του Β 23» . Το ένθετο επίσης είναι αναβαθμισμένο με σημειώσεις του Ντίνου Σαδίκη , ενώ στο cd θα περιέχεται και ένα σπάνιο βίντεο των «Εν Πλώ» . Στην έκδοση του βινυλίου το 7” single περιέχεται ξεχωριστά σαν δώρο .
Αργότερα θα εκδοθεί και άλλος ένας δίσκος των «Εν Πλώ» με τα 5 κομμάτια του EP που δεν εκδόθηκε ποτέ μαζί με live και ακυκλοφόρητα.
Το cd και το LP (περιορισμένη έκδοση) διατίθεται από την Alltogethernow στο το on-line δισκοπωλείο της εταιρίας (www.alltogethernow.gr)  με δυνατότητα αγοράς αλλά και «κατεβάσματος» του δίσκου σε χαμηλή τιμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

To ντοκιμαντέρ "Daft Punk Unchained" είναι διαθέσιμο στη streaming πλατφόρμα της ΕΡΤ και περιμένει το "play" σας.

Δείτε το βίντεο για το "Do Not Go Gentle Into That Good Night".

FEATURED TODAY

Αεικίνητος μουσικά Γάλλος, αφεντικό της Ed Banger από την οποία ακούσαμε τους Justice, μάνατζερ των Daft Punk για 12 χρόνια. Τώρα που οι τελευταίοι ...

Ελίνα Δημητριάδη, Δημήτρης Λιλής και Παναγιώτης Μένεγος αποχαιρετούν το γαλλικό δίδυμο που χόρεψε τον πλανήτη "harder, better, faster, stronger" για ...

Top