Δελτίο Τύπου

019_Kassetas___Spanos_I

Πρόκειται για τον καρπό της πολύμηνης συνεργασίας του σαξοφωνίστα και συνθέτη Γιάννη Κασέτα με τον ήδη καταξιωμένο ντράμερ Γιώργο Σπανό. Η συνεργασία Κασέτα – Σπανού έχει ήδη ενθουσιάσει όσους παρακολουθούν τα  συναυλιακά δρώμενα μιας και δεν είναι λίγες οι φορές μέσα στο 2011 που οι δύο καλλιτέχνες έχουν εμφανιστεί   ζωντανά σε διάφορους χώρους ως free improvisation duo (ντουέτο ελεύθερου αυτοσχεδιασμού) με μεγάλη επιτυχία.
Αυτή την ως τώρα συνεργασία τους εξελίσσουν στο Jungle of Illusions.Η Puzzlemusik συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον Γιώργο Σπανό, σταθερό  ντράμερ του Ζωρζ Πιλαλί τα τελευταία χρόνια. Ο 32χρονος ντράμερ έχει επίσης στο ενεργητικό του πολυάριθμες συνεργασίες (συναυλίες, ηχογραφήσεις, φεστιβάλ) και εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό με γνωστούς καλλιτέχνες.
Ανάμεσά τους, οι: Διονύσης Σαββοπουλος, Μαρινέλλα, Δημήτρης Πουλικάκος, Ελένη Δήμου, Γιάννης Γιοκαρίνης, Τιγρέ σποράκια, Κώστας Δημουλέας, Βασίλης Γισδάκης, Σωτηρία Λεονάρδου και άλλοι.
Ο Γιάννης Κασέτας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις αφού είναι η 3η φορά που κυκλοφορεί άλμπουμ από το 2007, χρονιά κατά την οποία η Puzzlemusik τον σύστησε στο κοινό με τον ντεμπούτο του The Truth About The Alien Invasion In Egypt.
Ο Κασέτας, αφοσιωμένος στην τέχνη του, όχι μόνο κυκλοφορεί σταθερά ένα άλμπουμ κάθε δύο χρόνια (μεσολάβησε το FunkAbyss του 2009) αλλά συνεχώς εξελίσσεται και διευρύνει τόσο την τεχνική του στο σαξόφωνο, όσο και την ενορχηστρωτική  του ματιά και την συνθετική του προσέγγιση.
  
Και, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, μάλλον δεν θα μπορούσε να βρει καταλληλότερο συνοδοιπόρο για αυτήν την περιπέτεια από τον Σπανό ο οποίος έχει να επιδείξει πέρα από τις πολυάριθμες και με μεγάλο εύρος συνεργασίες του, μια σπάνια μουσικότητα  και μια ανεπτυγμένη τεχνική η οποία δεν μπορεί παρά να οφείλεται, εκτός των άλλων, και στο background του ως κρουστός ορχήστρας και στην συνεπαγόμενη κλασική του παιδεία.
Στο Jungle of Illusions συναντά κανείς tracks ελευθέρου αυτοσχεδιασμού ηχογραφημένα ζωντανά στο Bacaro σε κάποιες από τις ζωντανές τους εμφανίσεις του πρώτου εξαμήνου του 2011. Τα υπόλοιπα tracks ηχογραφήθηκαν ζωντανά στο στούντιο.


Η παρουσίαση του άλμπουμ θα γίνει στον Ιανό (Σταδίου 24, τηλ: 210-3217810,) την Τετάρτη  2 Νοεμβρίου – επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του δίσκου. Ώρα έναρξης: 20.30. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured