Εύη Αργυρίου

 Alexiousad

Πραγματοποιήθηκε χτες η συνέντευξη Τύπου της Χάρις Αλεξίου για το αφιέρωμα που ετοιμάζει το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στον μεγάλο Ιταλό συνθέτη Νίνο Ρότα.

Η Αλεξίου μίλησε για τη συνεργασία της με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και για τον μεγάλο δημιουργό που καλείται να εκπροσωπήσει μέσα από τη φωνή της: «Ο Νίνο Ρότα έχει λαϊκή ρίζα. Αντιπροσωπεύει έναν πολιτισμό που είναι πολύ κοντά στον δικό μας».  Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με την ιταλική μουσική και τον ιταλικό πολιτισμό. Ο Μάνος Χατζιδάκις ήταν εκείνος που τη μύησε πρώτος  στη μουσική του Ρότα, μέσα από μια ξεχωριστή εκτέλεση του “Canto Per Me”  στο άλμπουμ Η Χάρις Αλεξίου Σε Απρόβλεπτα Τραγούδια (1987).

Η Αλεξίου αποκάλυψε, ακόμη, πως στις μελωδίες του σπουδαίου αυτού συνθέτη θα γραφτεί ελληνικός στίχος, κάτι που έχει γίνει ήδη από την ίδια και έχει ζητηθεί και από τη Λίνα Νικολακοπούλου. Τον λόγο είχαν, επίσης, ο μαέστρος της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, Ανδρέας Πυλαρινός, ο ενορχηστρωτής της, Κώστας Παπαδούκας, ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης –ο οποίος έχει αναλάβει την επιλογή και το στήσιμο του προγράμματος– και ο Θρασύμβουλος Γιάτσιος, διευθυντής του πολιτιστικού προγράμματος του «Ελληνικού Κόσμου». Ο τελευταίος τόνισε ιδιαίτερα πως οι τιμές των εισιτηρίων θα είναι αρκετά χαμηλές, ώστε να είναι προσβάσιμες στο κοινό.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured