Δελτίο Τύπου

Kassetas____Spanos___photo_I

 
Η Puzzlemusik κλείνει 5 χρόνια ύπαρξης. Σε αυτά τα 5 χρόνια η Puzzlemusik έχει συνεργαστεί με ήδη καταξιωμένους καλλιτέχνες, έχει ανακαλύψει και προτείνει καινούργια ονόματα που απέδειξαν ότι ήρθαν για να μείνουν και έχει κυκλοφορήσει συνολικά 27 άλμπουμ.

 
Socos & The Live Project Band, Misuse και Γιάννης Κασέτας είναι οι καλλιτέχνες που θα παρουσιάσουν την καινούργια τους δουλειά αυτό το φθινόπωρο.
 
 
Yiannis Kassetas & Giorgos Spanos  -  Jungle of Illusions             
Ο σαξοφωνίστας και συνθέτης Γιάννης Κασέτας (φωτο) στο τρίτο του άλμπουμ, 2 χρόνια μετά το FunkAbyss. Αυτή τη φορά σε ένα διάλειμμα από την κοινή του δραστηριότητα με τους Funk Wizards (το σχήμα που συνήθως τον πλαισιώνει είτε δισκογραφικά είτε συναυλιακά.)
Το Jungle of Illusions είναι ο καρπός της πολύμηνης συνεργασίας του Κασέτα με τον ήδη καταξιωμένο ντράμερ Γιώργο Σπανό (γνωστός ήδη από τη συνεργασία του με τον Ζωρζ Πιλαλί αλλά και πολλά ακόμη ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας).
Η συνεργασία Κασέτα – Σπανού έχει ήδη ενθουσιάσει όσους παρακολουθούν τα  συναυλιακά δρώμενα μιας και δεν είναι λίγες οι φορές μέσα στο 2011 που οι δύο καλλιτέχνες έχουν εμφανιστεί   ζωντανά σε διάφορους χώρους ως free improvisation duo (ντουέτο ελεύθερου αυτοσχεδιασμού) με μεγάλη επιτυχία.
Αυτή την ως τώρα συνεργασία τους εξελίσσουν στο Jungle of Illusions με την ανά περίσταση αρωγή και άλλων μουσικών.
Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει σε cd από την Puzzlemusik το φθινόπωρο.
 
Misuse  - TBA                                                                                               
Το, προς το παρόν, άτιτλο 2ο άλμπουμ των Misuse έχει ήδη ολοκληρωθεί και το συγκρότημα βρίσκεται στη διαδικασία των τελικών μίξεων, ένα μόλις στάδιο πριν το mastering.
Με δεδομένο ότι και η δουλειά για το artwork του εξώφυλλου είναι ήδη σε εξέλιξη μπορούμε με κάθε βεβαιότητα να ανακοινώσουμε ότι το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει μέσα στο φθινόπωρο.
Ο περφεξιονισμός των Misuse είναι ήδη γνωστός. Για αυτό και δεν αποτελεί έκπληξη ότι έχουν περάσει ήδη 31/2 χρόνια από το ντεμπούτο τους που τους καθιέρωσε κατευθείαν ως ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα της ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής.
.Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο σε cd από την Puzzlemusik σε συνεργασία με την Spinalonga.
 
Socos & The Live Project Band  - Αντάρτικο Πόλεων                               
Το 4ο άλμπουμ των Socos & The Live Project Band (τρίτο στη σειρά  για την Puzzlemusik) θα
προβληματίσει σοβαρά όσους πιστεύουν ακράδαντα ότι το box-set τους Kafka του 2007 θα μείνει για πάντα αξεπέραστο.
Το Αντάρτικο Πόλεων είναι μια γροθιά στο στομάχι που αποζητάς να την δέχεσαι που και που, γιατί νιώθεις ότι.... σου κάνει καλό.
Τα τραγούδια  ακούγονται σαν να γράφτηκαν σε κάποιο σκοτεινό υπόγειο το καλοκαίρι που μας πέρασε με αφορμή τα όσα ζήσαμε και θα ζήσουμε, αλλά το γεγονός είναι ότι οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν το χειμώνα και ολοκληρώθηκαν το καλοκαίρι, πράγμα που σημαίνει ότι τα τραγούδια γράφτηκαν το 2010. Τη χρονιά δηλαδή που κυκλοφόρησε το cd Η Ύδρα των Πουλιών , η εμπορική -και καλλιτεχνική φυσικά- επιτυχημένη προσωπική συνεργασία του Socos με τον Δημήτρη Πουλικάκο (σε ποίηση Εγγονόπουλου).
Δείγμα του ότι ο Socos δεν είναι άνθρωπος που εφησυχάζει ...
Το Αντάρτικο Πόλεων θα είναι διαθέσιμο για δωρεάν download μέσα στο φθινόπωρο από το site των Socos & The Live Project Band, το οποίο site αυτή τη στιγμή είναι under construction. Τα κομμάτια δεν θα είναι διαθέσιμα σε μορφή mp3 αλλά σε αρχεία ήχου wav για σωστή ποιότητα ήχου.
Το Αντάρτικο Πόλεων θα κυκλοφορήσει και σε βινύλιο μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012 από την Puzzlemusik.


Ακόμη :


Το site της Puzzlemusik είναι επίσης υπό κατασκευή και θα είναι προσβάσιμο στο κοινό προς το τέλος του φθινοπώρου. Εκεί θα μπορεί κανείς να ακούσει τραγούδια και να δει video clips από τον κατάλογο της Puzzemusik και να ενημερωθεί για τα συναυλίες των καλλιτεχνών της εταιρίας, τις νέες κυκλοφορίες κ.λ.π. Θα υπάρχει επίσης και η δυνατότητα mail order.
Μπάμπης Παπαδόπουλος
Το περσινό cd  Απ'τη Σπηλιά του Δράκου (με οργανικές διασκευές, σύγχρονης αντίληψης, σε ρεμπέτικα  της δεκαετίας του 1930) αποδείχτηκε -δίκαια- άλμπουμ ορόσημο για την ελληνική δισκογραφία.
Το ενδιαφέρον για τις live εμφανίσεις του Μπάμπη Παπαδόπουλου παραμένει ζωντανό. Αυτό το φθινόπωρο λοιπόν θα γίνουν εμφανίσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας.


 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured