:: Retrograde Music Series Vol. I ::

Aza, Manekinekod, Dalot, Sister Overdrive, Makis Faros

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 21:30

Είσοδος 5 ευρώ


To six d.o.g.s διοργανώνει την Πέμπτη 16 Δεκέμβρη στις 21:30 μια βραδυά ανάδρομης μουσικής με διάθεση πειραματική και ηχοχρώματα electro-acoustic, ambient, glitch, noise, electronica και drone. Τη σκήνη θα μοιραστούν 5 καλλιτέχνες από ετερόκλητα καλλιτεχνικά πεδία αλλά με κοινή κλίση στη σύνθεση ιδιόρυθμων ηχοτοπίων.

Μερικά λόγια για τους καλλιτέχνες:

Μάκης Φάρος
Με πάνω απο 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας σε εικαστικά δρώμενα με ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο Μάκης Φάρος αποτελεί μια ξεχωριστή παρουσία στο χώρο των νέων μέσων και της οπτικοακουστικής τέχνης. Ζεί και εργάζεται στην Αθήνα και έχει τελέσει μέλος και τών THIS FLUID, RAW, SPIDER'S WEB, MELTING ASHES.

http://www.myspace.com/makisfaros

Manekinekod
Το “Manekinekod” είναι το τρίτο μουσικό project της Ελένης Αδαμοπούλου (Magnitophono, Giganta). Η πρώτη της κυκλοφορία “4 Women no cry, vol.3” ήταν το 2008 στο βερολινέζικο label  “Monika Enterprise” και το 2010 κυκλοφόρησε το album “Data” από το επίσης βερολινέζικο label “Brigade music”. Έχει εμφανιστεί ως “Manekinekod”, στο Worldtronics Festival (Βερολίνο), στο Alpha-ville festival (Λονδίνο) στην Βαρσοβία, Λειψία κ.α.. Ο ήχος της είναι ένα κολάζ απo βιομηχανικούς ήχους, Φλάουτο, απόκοσμα φωνητικά και πειραματικές μελωδίες.

http://www.myspace.com/manekinekod
http://www.wix.com/manekinekod/Manekinekod

Sister Overdrive
Ο Sister Overdrive ασχολείται με την ηλεκτρονική μουσική απο το 2001. Χρησιμοποιεί τον ηλεκτρονικό υπολογιστή ώς μέσο επεξεργασίας περιβαλλοντικών ήχογραφήσεων αλλα και ώς ηχητική πηγή για το χτίσιμο και τη διαμόρφωση πυκνών στρωμάτων θορύβου. Έχει κυκλοφορήσει 3 album (Annick/Philomela [Low Impedance], Retroversion [Memoryformat], Manichope Sessions 01 [post-digital]) και έχει γράψει μουσική για θέατρο και κινηματογράφο. Είναι μέλος των αυτοσχεδιαστικών ντούο Acte Vide (Με τη Δανάη Στεφάνου) και Syndromes Sister Overdrive (με τον Κωστή Κηλύμη).

http://www.myspace.com/sisteroverdrive


Aza
Ο Αza γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και ζει. Το 2007 κυκλοφόρησε το album του cosmo.sys  με την πολωνική Audiotong. Κομμάτια του έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογές απο τη Zymogen ( Symbiosis, 2007) και το Sonik Mag (Believe in Sound, 2006) και έργα του έχουν παρουσιαστεί σε διάφορες εκθέσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Museum of New Art, Detroit, US, 2007 / Nuit Blanche, Toronto, CA, 2006). Με ιδιόμορφο και αφηρημένο ύφος που θυμίζει καλλιτέχνες όπως Ryochi Ikeda, ο Αza  συνθέτει σκοτεινά ηχοτοπία απο glitches, noises, κιθάρες και άλλα επεξεργασμένα ηχητικα υλικά.

http://aza.io/
 
Dalot
H Μαρία Παπαδομανωλάκη (aka Dalot) ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Ασχολείται με τον περιβαλλοντικό ήχο, την τηλεματική τέχνη και έχει κάνει εκπομπές στο ραδιόφωνο (resonance fm, radia, free103point9) και παρουσιάσει ηχητικές εγκαταστάσεις σε γκαλερύ και φεστιβάλ. Μέσα απο το project  της ως Dalot προσπαθεί να προσμίξει ηχητικά την αγάπη της για τα field recordings,  την minimal electronica, την ηλεκτρο-ακουστική σύνθεση και την ambient αισθητική. Μέχρι σήμερα έχει  κυκλοφορήσει ένα EP (Flight Sessions EP, Coorecords, 2009) και το album Loop Over Latitudes (n5MD, 2010), καθώς επίσης έχει συμμετάσχει φιλικά και στις πρόσφατες κυκλοφορίες των Χρώματα και Vello Leaf.

http://www.dalot.net

-Ημερομηνία: Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου
-Ώρα έναρξης: 21:30
-Είσοδος: 5 ευρώ

Περισσότερες πληροφορίες:

six d.o.g.s
Αβραμιώτου  6-8
Μοναστηράκι
Αθήνα
T: +30 210 3210510
W: http://sixdogs.gr 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured