news.team

Arte Fiasco presents:

MOGWAI “Burning” [special screening] + MISUSE live

[Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010 @ Six D.O.G.S]


Την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου, οι Arte Fiasco παρουσιάζουν μία σπάνια οπτικοακουστική συνύπαρξη στην μεγάλη οθόνη και την μικρή σκηνή.

MOGWAI “Burning” (21:30 μμ)

Ο Vincent Moon – ιδρυτής του Blogotheque και ένας από τους σημαντικότερους κινηματογραφιστές σε παγκόσμιο επίπεδο – μαζί με τον συνεργάτη του Nat le Scouarnec ακολουθούν την ανοιξιάτικη περιοδεία των Mogwai στις Η.Π.Α και επιλέγουν να στήσουν τις κάμερές τους για τρία βράδια στο Brooklyn της Νέας Υόρκης, στο Music hall of Williamsburg τον Απρίλιο του 2009.

Η ήχοι, τα πρόσωπα, οι εκφράσεις, η μουσική, η ένταση, ο θόρυβος και η έξαψη μπορούν να καταγραφούν αυθόρμητα σε ασπρόμαυρους τόνους χωρίς διαλόγους, όπως ακριβώς η μουσική των Mogwai δεν χρειάζεται στίχους για να αγγίξει τον ακροατή. O Vincent Moon επιλέγει να καταγράψει τα πάντα σε απόσταση αναπνοής φέρνοντας τον θεατή πιο κοντά από όσο θα μπορούσε να φανταστεί κανείς στο αντικείμενο που παρατηρεί και έτσι ο χρόνος κυλά αβίαστα με αποσπάσματα από παλιότερες κυρίως συνθέσεις των Mogwai.

Το ντοκιμαντέρ έκανε παγκόσμια πρεμιέρα τον περασμένο Αύγουστο στις Η.Π.Α και παρουσιάζεται επίσημα για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τους Arte Fiasco με την ευγενική συνεργασία του Blogotheque.


MISUSE live  (22:30 μμ)

Αμέσως μετά την προβολή, η συνέχεια θα μπορούσε να ανήκει μόνο στους Misuse, που άλλωστε είχαν ανοίξει την πρώτη συναυλία των Mogwai στην Ελλάδα το 2003. Το τετραμελές πλέον σχήμα έχει ήδη αρχίσει την προετοιμασία της δεύτερης δισκογραφικής  του δουλειάς που αναμένεται να κυκλοφορήσει την ερχόμενη άνοιξη και θα παρουσιάσει ένα πλήρες set με νέα στοιχεία στον ήχο τους γεφυρώνοντας το παρελθόν με το μέλλον.

Καταφέραμε να γράψουμε δελτίο τύπου για Mogwai και Misuse χωρίς να χρησιμοποιήσουμε την λέξη POST-ROCK, ουάου!


MOGWAI “Burning” [special screening] + MISUSE live @ Six D.O.G.S / Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010 / ώρα έναρξης: 21.00, είσοδος ελεύθερη / Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι.

http://www.myspace.com/misuseband

http://www.myspace.com/artefiasco

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured