news.team

Double Face
Joalz & May Roosevelt

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010
Είσοδος: 5 Ευρώ
Ώρα Έναρξης: 23.00


Το Bios αφιερώνει τις Πέμπτες του σε ένα διαφορετικό ήχο της πόλης και προσκαλεί Ελληνικά συγκροτήματα και μουσικούς, δύο κάθε φορά,  να παίξουν έτσι όπως δεν τους έχουμε ακούσει ποτέ. Στόχος είναι να παρουσιάζουν ξεχωριστά πρότζεκτ, είτε σε συνεργασία με άλλους μουσικούς, είτε με εικαστικούς και οπτικοακουστικούς καλλιτέχνες.

Από το διαφορετικό στήσιμο των κομματιών επί σκηνής μέχρι την χρησιμοποίηση ειδικών visuals, όλα είναι πιθανά σε μια βραδιά που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός. Το πρόγραμμα ξεκινάει αυστηρά στις 11 μμ.

Το Bios σε συνεργασία με το Αvopolis, δίνει την ευκαιρία σε 10 αναγνώστες να κερδίσουν από 1 μονή πρόσκληση για  το Double Face w/ Joalz & May Roosevelt την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου. Στείλτε τις συμμετοχές σας μέσω mail στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , ως την Τετάρτη 3/11, στις 15.00 το μεσημέρι, για να μπείτε στην κλήρωση. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν μέσω mail.


Joalz
Οι Joalz είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα electro/ambient/experimental σχήματα στην Ελλάδα. Αποτελούμενοι από τον Leon Segka, έναν από τους παλιότερους παραγωγούς ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα, τον Zoggy, την Mary Tzoni και την Julia Kent, η οποία παίζει τσέλο και για τους Anthony and the Johnsons. Το σχήμα έχει επίσης συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τον Adam Pearson από τους Sisters of Mercy, την performer Sunday Luv, την Όλγα Κουκλάκη, τους Μary and the Boy και την Kate Wax. Με σημαντικά βήματα στο εξωτερικό, κυκλοφορίες  όπως το  ΕΡ Beyond Insticts για το οποίο πήραν πολύ καλές κριτικές από περιοδικά όπως το Wired και το Μixmag και συμμετοχές σε φεστιβάλ όπως το Dl στο Βερολίνο, οι Joalz διαγράφουν μια δημιουργική πορεία εντός και εκτός συνόρων. Συνεργάστηκαν με τον Γιώργο Δρίβα για την  μουσική της ταινίας Case Study, της οποίας κάποια κομμάτια διακρίθηκαν με την συμμετοχή της ταινίας σε διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου. Τα κομμάτια αυτά ηχογραφήθηκαν ξανά,  για να συμπεριληφθούν στο δεύτερο άλμπουμ τους Monkshood το οποίο άρχισαν να δουλεύουν το 2007 μεταξύ Βερολίνου, Νέας Υόρκης και  Αθήνας, και  κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2010. Εσωτερική, σκοτεινή και αινιγματική η μουσική τους, πειραματίζονται πάντα με διάφορα όργανα, εξερευνώντας  τα όρια της σχέσης ψηφιακών και αναλογικών συσκευών.

 www.joalz.net
http://www.myspace.com/joalz


Μay Roosevelt
Η May Roosevelt άρχισε να ασχολείται με τη μουσική σε πολύ μικρή ηλικία σπουδάζοντας βιολί, αλλά η αγάπη της για την ηλεκτρονική μουσική διαρκώς την ωθούσε σε διαφορετικούς δρόμους. Την ακολουθούσαν synthesizers, drum machines και toy instruments, μέχρι που ήρθε στη ζωή της το theremin και την κέρδισε ολοκληρωτικά.
Τα τελευταία χρόνια έχει παίξει και έχει ηχογραφήσει με σημαντικά ονόματα της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής (Matisse, Xaxakes, Mary and the Boy, ION), ενώ είναι μέλος των 2L8 και των Love Boat Orchestra.
Παράλληλα, έχει κυκλοφορήσει ένα προσωπικό EP (Panda, A Story About Love And Fear, Coo Records, 2009) και έχει παρουσιάσει την μουσική της σε σημαντικό αριθμό συναυλιών και φεστιβάλ τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, όπως το Reworks Festival 2010, τα εγκαίνια της Biennale της Αθήνας, support στην Laetitia Sadier των Stereolab. Έχει, επίσης, παίξει στην Οld Βlue Last pub του Λονδίνου και έχει συμπράξει με μουσικούς σε live στο Sevgi Gönül Kültür Merkezi στην Κωνσταντινούπολη. Τέλος, συμμετείχε στην μουσική ακαδημία της Red Bull και στην ετήσια συνάντηση των thereminists στο Lippstadt της Γερμανίας και έχει παρακολουθήσει μαθήματα με την Lydia Kavina, μια από τις σπουδαιότερες μουσικούς theremin στον κόσμο.

http://www.myspace.com/nowwhenifirethisgunyougo

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured