Η SHOW WHAT ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ
ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
‘Ο ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΕΑΥΤΟΣ’

Το καλοκαίρι που μόλις μας άφησε, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου επέλεξε δέκα πόλεις για μια σειρά «ζωντανών μουσικών αναζητήσεων», στις οποίες παρουσίασε και ένα μέρος της επερχόμενης δουλειάς του ‘Ο Ελάχιστος Εαυτός’, έχοντας πάντα στο μυαλό του ότι η τέχνη δεν είναι απλή διασκέδαση αλλά βαθύς στοχασμός πάνω στην ανθρώπινη κατάσταση.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες πάνω από 20.000 θεατές παρακολούθησαν τις ζωντανές εμφανίσεις που οργάνωσε η Showhat ανά την Ελλάδα κι εφέτος ήταν πραγματικά ξεχωριστές! Με ένα πρόγραμμα που περιλάμβανε τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας του αλλά και αγαπημένα κομμάτια από την δημοτική και λαϊκή παράδοση, ο «καλλιτέχνης που κοντοστέκεται ανάμεσα στη μουσική του παράδοση και το άγνωστο» πάντρεψε επί σκηνής την ηλεκτρική κιθάρα και το κλαρίνο και ξεκίνησε την περιοδεία του από την προσωπική του πατρίδα, το Μεταξοχώρι. Θαυμαστές του από όλη την Ελλάδα κατέφθασαν  στην κεντρική πλατεία του χωριου, για μια μαγική συναυλία τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν για την ενίσχυση των συστημάτων πυρόσβεσης της περιοχής (εν συνεχεία κάποιοι απ’ αυτούς επιδόθηκαν και σε stage diving).

Λίγο καιρό αργότερα, στο Θέατρο Πέτρας της Πετρούπολης, αποθεώθηκε από 5500 θεατές.Το ίδιο κλίμα επικράτησε και στο Θέατρο Δάσους στην Θεσσαλονίκη, που ήταν επίσης γεμάτο παρά την βροχή. Η περιοδεία συνεχίστηκε με επιτυχημένες εμφανίσεις στην Άρτα, την Κυπαρισσία, την Λάρισα, τα Χανιά, το Ηράκλειο και  την Πάτρα και ολοκληρώθηκε στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας, με τους μουσικούς του να αρνούνται να αφήσουν την σκηνή πριν τις δύο τα ξημερώματα και τον κόσμο από κάτω να χορεύει ασταμάτητα.

Αυτό το καλοκαίρι, επιστρατεύοντας το ανήσυχο πνεύμα, την πολυσυλλεκτική του προσωπικότητα και το πηγαίο ταλέντο του για να δέσει αρμονικά την παραδοσιακή λαϊκή μουσική με πιο νέες, προσωπικές φόρμες και ροκ χροιές, ο Θανάσης μας ξενάγησε στον κόσμο του. Μέχρι την επόμενη φορά, ας μείνουμε με την Θύμηση.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured