View More

Ακούστε το ντεμπούτο EP των Tuber!

news.team
news.team

TUBER
Back from their desert walk…

Η PU Productions παρουσιάζει

Οι Tuber (σε μτφ. υπόγειοι βλαστοί), ωρίμασαν και αναδύθηκαν στην επιφάνεια! Αυτός είναι ο πιο αντιφατικός τίτλος για να χαρακτηρίσει την μουσική του τριμελούς σχήματος από τις Σέρρες, που μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο του ep μέσω της προσωπικής τους σελίδας στο διαδίκτυο (www.tuber.bandcamp.com), λαμβάνοντας, μάλιστα, ήδη, θερμές κριτικές από τα διεθνή sites και blogs!

Το εν λόγω ep αποτελείται από 4 κατά βάση rock instrumental συνθέσεις, συνολικής διάρκειας 35 περίπου λεπτών, αρκετών για να αναδείξουν το ιδιαίτερο ύφος και την πρωτοτυπία της μουσικής των Tuber. Και αυτό γιατί οι Tuber επιτυγχάνουν αυτό το τόσο δύσκολο, που κάθε νέα μπάντα καλείται να εκπληρώσει, αν θέλει να έχει άποψη και θέση σε ένα διευρυμένο και χαοτικό μουσικό ορίζοντα. Χωρίς να κάνουν την διαφορετικότητα αυτοσκοπό, βαδίζουν επιτυχώς στα μονοπάτια των μουσικών τους καταβολών, προσεγγίζοντάς τες με σεβασμό αλλά και χωρίς φόβο. Stoner riffs, post minimal μελωδίες, psychedelic- space ατμόσφαιρα και electronic elements, συνδυάζονται ιδανικά μεταξύ τους, υπό το πρίσμα πάντα της rock αισθητικής, της μόνης ικανής να χαρακτηρίσει καθαρά την μουσική των Tuber.
Οι κιθάρες (και είναι πολλές), έχουν τον πρώτο λόγο, χτίζοντας την μία μελωδία πάνω στην άλλη, ενώ το rhythm section (τύμπανα και μπάσσο) ακολουθούν τον δικό τους δρόμο, αναδεικνύοντας το melody line με σταθερά grooves, για να καταλήξουν όλα μαζί σε δυνατά και ογκώδη ξεσπάσματα.

Αυτό που αν μη τι άλλο είναι πρωτότυπο, είναι ο τρόπος με τον οποίο οι Tuber γράφουν την μουσική τους. Οι συνθέσεις του βασίζονται σε μια αυστηρή δομή, που ακολουθεί όμως μια φυσική εξελικτική πορεία καθώς εμπλουτίζεται διαρκώς με ποικιλματικές και λιτές μελωδίες, που οδηγούν σταδιακά το κάθε track στην κορύφωση του, συνυφαίνοντας έτσι ένα επιβλητικό και πολλές φορές πομπώδες μουσικό σύνολο. Το συναισθηματικό στοιχείο είναι ευδιάκριτο, χωρίς να γίνεται όμως μελοδραματικό, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι Tuber ξέρουν να ισορροπούν και να μετατρέπουν τα πάθη τους, στα πιο δυνατά τους σημεία.
 
Αναλυτικά το track list του ep :
Sex And Depression
Lap Dance
The Fall Of The Wall
Attack From Mars

(διαθέσιμο για free downloading σε διάφορα bitrate και τύπους αρχείων (flac, 320kbps mp3, ogg, κ.α.) στο www.tuber.bandcamp.com

www.myspace.com/tjuber

P.U. PRODUCTIONS www.puproductions.weebly.com

Τα ξένα sites-blogs για τους TUBER:

 “ OK. This EP Rocks hard! Tuber are a Band from Greece but You'd think they came from California & brought the desert right in the room with You. Seriously, I recommend picking this one up. Four tracks of hypnotizing killer music & they're giving it away, god love em ”.
http://sludgeswamp.blogspot.com/2010/07/back-from-their-desert-walk.html
 
“ The last band for today is Tuber. They are an instrumental dessert/stoner rock band from Greece. The album is a 5 track, 39 minute instrumental piece. Very cool and very easy to mellow out to ” .
http://thesodashop.wordpress.com/2010/07/26/bandcamp-recomendations/
 
“ …get it. you'll probably dig it. they're from greece. they're called tuber. stonerish desert jams…
its like if colour haze and kyuss and earthless had a party and decided to sexually experiment with each other after dropping some acid “.
http://instrife.com/board/showthread.php?s=&threadid=136062

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακούστε το νέο κομμάτι της τραγουδίστριας που ήδη ακούγεται στο repeat (και στους στίχους του βρίσκουμε μεταξύ άλλων

Έτσι μας λέει τουλάχιστον στο πρώτο ομώνυμο single του επερχόμενου σόλο δίσκου του.

FEATURED TODAY

Ο ιθύνων νους των Regressverbot στράφηκε στο σόλο project Athens Computer Underground και μιλάει στην Τάνια Σκραπαλιώρη για τα «μπλιμπλίκια, τα κομπιούτερ και τους αριθμούς» αλλά και τη φετινή δουλειά The Crying Came που ακούγεται σαν μια βόλτα με αμάξι των 90s.

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, συνεχίζει τον αγώνα της σωτηρίας, με μουσικές προτάσεις από τις υπόλοιπες 12 χώρες του φετινού Euro.

H Τάνια Σκραπαλιώρη ξαναθυμήθηκε τι πάει να πει συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου, που για μια βραδιά γέμισε με τους ήχους του καλοκαιριού που τόσο μας έλειψε.

Top