news.team

Ένα συναυλιακό αντιφατικό triple bill με ισχυρές δόσεις μελωδίας, αλλά καί θορύβου.

Leon
“Leon” ονομάζεται  η 10-μελής μπάντα του singer/songwriter Leon που δημιουργήθηκε στα τέλη του 2009 ως αποτέλεσμα της συνάντησης της μουσικής του Leon με άλλους νεαρούς πολυοργανίστες της Αθηναϊκής σκηνής. Ο ήχος τους είναι ένα μουσικό πολυπολιτισμικό μείγμα με επιρροές που ξεκινούν από την Ελληνική μουσική και τους χορευτικούς ρυθμούς της Μεσογείου και καταλήγουν στις new-wave pop αναζητήσεις της δεκαετίας του ‘70,την νέα indie-rock σκηνή του Brooklyn και τη παριζιάνικη new disco των 90’s.
Χρησιμοποιούν όργανα όπως ukelele,τσέλο,βιολί,τρομπέτα,τρομπόνι,theremin,ακορντεόν, μελόντικα,μπάσο,drums,κρουστά,κιθάρα,μαντολίνο,βιμπράφωνο,μεταλλόφωνο,πιάνο τα οποία βρίσκουν το χώρο τους μέσα σε ευρηματικές pop ενορχηστρώσεις. Στο δισκογραφικό τους ντεμπούτο με το τίτλο “Futrue”,μια παραγωγή που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Ottomo (Monika) και τον Josh Clark (Beirut), ο Leon και η παρέα του χορεύουν και ενώνουν τις φωνές τους τραγουδώντας για τα παιδιά και την ελευθερία,το κενό και τις παραισθήσεις,το παρόν,την αλλαγή,τον πόλεμο και τον έρωτα. Το album αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 20 Σεπτεμβρίου 2010 από την Archangel Music.

Leon [ukelele,guitar,vocals]
Stefanos [drums,percussion,vocals]
Yannos Paramithiotis [guitar,vocals]
Miko Raskaldi [bass]
Zoe Lian [piano,keys,glokenspiel,vocals]
Nalyssa Green [theremin,accordeon,vocals]
Nefeli Walking Undercover [violin,vocals]
Stavros Parginos [cello,mandolin,vocals]
Jim Staridas [trombone]
Sotiris Pepelas [trumpet]

http://www.myspace.com/492436816

My Wet Calvin
Οι My Wet Calvin, ή  αλλιώς ο Λεωνίδας (29) και ο ‘Άρης (27), δεν είναι ούτε το καλύτερο, ούτε το πιο επιτυχημένο εμπορικά group της αθηναϊκής σκηνής. Είναι όμως ένα από τα πιο ιδιαίτερα και παράλληλα ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα της. Ίσως για αυτό είχαν την τιμή να δουν πρόσφατα το όνομα τους τυπωμένο στις σελίδες των New York Times. Έβγαλαν το λάδι της σημερινής τους δισκογραφικής μέχρι να υπογράψουν συμβόλαιο και ταυτόχρονα χάριζαν επιδεικτικά τη μουσική τους στις συναυλίες σε μορφή EP με χειροποίητες συσκευασίες που έφτιαχναν οι ίδιοι. Στις συναυλίες τους ντύνονται κάπως εκκεντρικά. Τη μια μέρα είναι ένα easter bunny που σπάει την κιθάρα του στην πλάτη του ιδιοκτήτη ενός από τα πιο hip underground μαγαζιά της Αθήνας και την άλλη, μια γλάστρα που στέκεται εντελώς ακίνητη σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς. Άλλοτε, είναι ο Χριστός που ανεβαίνει στη σκηνή κουβαλώντας ένα τεράστιο σταυρό πριν παραδοθεί σε ποπ πιο απενοχοποιημένη και από αυτή των Roxette και κάποια άλλη φορά είναι το Δέντρο της Γνώσης που πνίγει την παραλία του Μπάτη στο Φάληρο στον λευκό θόρυβο και τα ουρλιαχτά, ένα βράδυ που οι περαστικοί ρωτούσαν αν παρακολουθούν το τελετουργικό κάποιας νέας θρησκείας. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν το «All Great Events», τoν πρώτο δίσκο του group με παραδοσιακή διανομή, που κυκλοφορεί από την Archangel Music.

http://www.myspace.com/mywetcalvin

Tango With Lions
Οι Tango with Lions είναι μια μεταβαλλόμενη μουσική  κολεκτίβα που σχηματίστηκε το 2007 από την Κat (Κατερίνα Παπαχρήστου), μια νέα μουσικό η οποία ως μπασίστρια και τραγουδίστρια έχει συνεργαστεί με πολλά συγκροτήματα της αγγλόφωνης indie/alternative σκηνής. Με τη μουσική επένδυση των ημερολογίων της και επηρεασμένη από την επικαιρότητα, από βιβλία, από τις αγαπημένες της ταινίες και μουσικές, ηχογράφησε με τον Ottomo στο Fab Liquid Studios τον πρώτο της δίσκο με το όνομα Tango with Lions, με την πολύτιμη βοήθεια μουσικών που προσέθεσαν το προσωπικό τους στυλ. Ο δίσκος, περιέχει κομμάτια σε ακουστικό κυρίως ύφος, με διάθεση αμερικανικής φολκ και με την ιδιαίτερη φωνή της Κat να μας καθοδηγεί μέσα στην ατμόσφαιρα των τραγουδιών.

http://www.myspace.com/kaschialoveslions


Παρασκευή 25 Ιουνίου
Ώρα έναρξης: 22:00
Είσοδος ελεύθερη
Six D.O.G.S.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured