Ναταλία Πετρίτη

Η Bedouin Records και οι Temple Productions παρουσιάζουν για πρώτη φορά ένα label showcase στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Temple Athens, με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας της δισκογραφικής εταιρείας (2014 - 2024). 

Η Bedouin Records ιδρύθηκε από τον καλλιτέχνη Salem Rashid Skourlis στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και περνώντας από το Βερολίνο η έδρα της σήμερα βρίσκεται στο Τόκιο. Από το 2014, όποτε και ιδρύθηκε, η Bedouin αντλεί επιρροές από όλες τις ηπείρους και δοκιμάζει συνεχώς τα όρια του ήχου και της ηλεκτρονικής μουσικής. Από την παραμορφωμένη αναλογική φρενίτιδα των Hieroglyphic Being & John Heckle, στον Electro ήχο του Dez Williams και το εξουθενωτικό Japanese Noise του Merzbow, η μουσική που κυκλοφορεί μέσω της Bedouin Records διακρίνεται για την ένταση της η οποία αναμετριέται συνεχώς με τις δυνάμεις του κοινού. Techno, Ritualistic Noise, Power Electronics, Industrial, Electro, EBM, Grime και Hardcore συγχωνεύονται, ενώ η χαρακτηριστικά σκοτεινή και επιβλητική αισθητική παραμένει στο προσκήνιο. 

Η δισκογραφική έχει κυκλοφορήσει πάνω από 50 άλμπουμ σε  κασέτα, βινύλιο και ψηφιακά μέσα, περιλαμβάνοντας πρωτοποριακούς καλλιτέχνες όπως Merzbow, Tzusing, Xosar, Aquarian, Osheyack, Hieroglyphic Being, Constantine Skourlis και Jigga. Η Bedouin Records έχει επίσης συνεργαστεί με εικαστικούς και καλλιτέχνες όπως οι Kosuke Kawamura, Cleon Peterson, Zeinab Al Hashemi, Usugrow και Yuichiro Tamaki. Εκτός από ένα πλούσιο πρόγραμμα κυκλοφορίας, η Bedouin παρέχει υπηρεσίες scoring για τον κινηματογράφο, το θέατρο και τις τέχνες του θεάματος, ενώ παράλληλα διοργανώνει φεστιβάλ, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, εκθέσεις, επιδείξεις μόδας και καθηλωτικές experiential εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.

https://bedouinrecords.com/

fatalism

Ο Salem Rashid Skourlis είναι καλλιτέχνης και συνθέτης που αψηφά τα όρια του συμβατικού ήχου. Με το σόλο project του fatalism, και αντλώντας έμπνευση από προσωπικές εμπειρίες από τον παγανισμό, τον ειρηνισμό και τη μετανάστευση, δημιουργεί απόκοσμους ήχους ερχόμενους απο μεταβιομηχανικά τοπία, σχηματίζοντας ένα αδυσώπητο και αυτάρκες έργο που φωτίζει ένα δυσοίωνο μέλλον. 

Ως ιδρυτής της Bedouin Records, έχει συνεπάρει το κοινό σε όλο τον κόσμο σε διάσημους χώρους όπως το πρόσφατο live του στο CTM festival στο Berghain του Βερολίνου  αλλά και το KGR(n), στο Τόκιο. Το ντεμπούτο άλμπουμ του, "fatalism:Gh0st", εξερευνά την τάση του ανθρώπου  για απόδραση από την πραγματικότητα και τη δύναμη της μουσικής να ξεπερνά τα κοινωνικά όρια. Με έδρα την Μπανγκόκ, ο Salem συνεχίζει να δημιουργεί ηχητικά ταξίδια, να ετοιμάζει soundtrack ταινιών και να ξεκινά μια σόλο περιοδεία για την κυκλοφορία του νέου του album.

https://ra.co/dj/fatalism

Constantine Skourlis

Ο Constantine Skourlis θα παρουσιάσει ένα νέο live για το 2024 το οποίο πλαισιώνει με Bass Clarinet ο ιδρυτής του Ergon Ensemble Κώστας Τζέκος.

Όντας ένας από τους πλέον καταξιωμένους Έλληνες συνθέτες ο Skourlis χρησιμοποιεί κιθάρες, ενισχυτές, ορχηστρικά όργανα, συνθεσάιζερ, field recordings και την ανθρώπινη φωνή, θολώνοντας τα όρια μεταξύ των μουσικών ειδών, ενώ αντλεί έμπνευση από μια ποικιλία μουσικών επιρροών. Τα live του φημίζονται για την συναισθηματική τους φόρτιση και χαρακτηριστική τους ένταση. 

Ο Skourlis δημιουργεί ένα αρμονικό σύνολο συνδυάζοντας ακραίους ήχους που προέρχονται από την κλασική μέχρι την ηλεκτρονική μουσική και το black metal - και έχει παρουσιάσει την δουλειά του σε φημισμένα venues και φεστιβάλ όπως Berghain Βερολίνο, BOZAR Βρυξέλλες και ONASSIS STEGI Αθήνα.

https://constantineskourlis.com/

Katharos Chalkos

Ο Katharos Chalkos είναι ένα νεοσύστατο συγκρότημα από την Αθήνα. Το ντεμπούτο τους άλμπουμ έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2024 από την Bedouin Records. Οι ζωντανές εμφανίσεις ώς support των XIU XIU αλλά και των Xylouris White έχουν ήδη συγκεντρώσει ένα cult following που λαχταρά τον έντονο, ψυχεδελικό και μονολιθικό ήχο τους.

MIRA

Οι MIRA新伝統 είναι ένα duo που παράγει οπτικοακουστικές παραστάσεις και αποτελείται από τον ηλεκτρονικό μουσικό Raphael Leray και την performer Honami Higuchi. Η δουλειά τους περιλαμβάνει μυθοπλασία, βίντεο, soundtrack και περφόρμανς πλέκοντας αφηγήσεις και τελετουργίες γύρω από την ετερότητα και την μετα-ανθρωπότητα. Το τελευταίο τους EP "Noumenal Eggs" κυκλοφόρησε στην Subtext Recordings (Βερολίνο) και το μουσικό του βίντεο έκανε πρεμιέρα στο περιοδικό Fact. Παρουσιάζουν επίσης μια εκπομπή που ονομάζεται "Tragic Rave" στο Hong Kong Community Radio.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, έχουν παρουσιάσει έργα τους σε διάφορα διάσημα κλαμπ στο Τόκιο, συμπεριλαμβανομένων των WWW, WOMB και Contact, και σε αναγνωρισμένα καλλιτεχνικά ιδρύματα και φεστιβάλ όπως το Goethe Institut, το TOKAS και το φεστιβάλ East-East στο Τόκιο Museum of Science. Αυτή την περίοδο διανύουν μια καθοριστική μετάβαση στην καριέρα τους, καθώς μετακομίζουν οριστικά από το Τόκιο στην Αθήνα.

https://ra.co/dj/mira-jp

Πληροφορίες:

Temple Athens, Ιάκχου 17, Αθήνα 118 54

Εισιτήρια: https://ra.co/events/1864670

Περιορισμένα: 15€

Προπώληση: 18€
Ταμείο: 20€

Πόρτες: 20:00

MIRA新伝統 21:00

Constantine Skourlis: 22:00

Katharos Chalkos: 23:00

Fatalism: 24:00

Closing DJ set - Bedouin Records 2-hour special.: 01:00

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured