Ναταλία Πετρίτη

Το Cosmos Island είναι ένα μέρος όπου επιτρέπονται όλα! Εκτός από κάποια. Ένας παράδεισος, όπου εσύ και οι δικοί σου άνθρωποι μπορείτε να φτιάξετε ένα καταπληκτικό μέλλον, αν έχετε ελεύθερο χρόνο δηλαδή. Υπάρχουν μερικοί, ας πούμε απλοί, αλλά βασικοί κανόνες λειτουργίας.

Το Cosmos Island είναι το δεύτερο single από το επερχόμενο άλμπουμ των ody icons με τον τίτλο POLYDRAMA, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2023. Πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό δείγμα δουλειάς σε σχέση με το πρώτο single που είχε κυκλοφορήσει τον Μάιο με τον τίτλο Sóse και τα δύο σε παραγωγή Φώτη ingie Παπαθεοδώρου και ody icons.

Στο Cosmos Island μας αποκαλύπτεται η θεατρική πλευρά των ody icons, μέσα από ένα τραγούδι εμπνευσμένο από τον κόσμο του καμπαρέ και των μιούζικαλ. Ένα τραγούδι που υμνεί μια φανταστική ουτοπία στην οποία πρωταγωνιστούν μέσω της τεχνικής του deep fake. γνωστοί πολιτικοί, γνωστοί για τις αυταρχικές πολιτικές τους θέσεις, Το προσβάσιμο βίντεο είναι σκηνοθετημένο από τον χορογράφο Χάρη Κούσιο και τον ody icon και σε αυτό συμμετέχει η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, Νατάσα Γιάμαλη.

o

Οι Ody Icons δηλώνουν: "Το Cosmos Island γράφτηκε κατά την περίοδο της πρώτης καραντίνας. Μόλις είχα μετακομίσει πίσω στην Αθήνα και έμενα τότε στο Μεταξουργείο. Τα βράδια που υπήρχε ο κατ'οίκον περιορισμός, όταν έβγαζα βόλτα τον σκύλο μου συναντούσα κυρίως τοξικομανείς που τους πετούσαν οι άνθρωποι καυτό νερό από τα μπαλκόνια για να φύγουν από τις πυλωτές τους και μετά τους κυνηγούσε η αστυνομία στα στενά. Στην τηλεόραση διαγγέλματα, στατιστικές, θάνατοι. Ενώ απέναντι από το μικρό παράθυρο του δωματίου που νοίκιαζα έβλεπα την ταμπέλα ενός κλειστού ξενοδοχείου που λεγόταν Cosmos Hotel. Αυτό λοιπόν είχε ένα μπαρ από την πίσω πλευρα που λεγόταν Cosmos Island Cafeteria. Έτσι επιστρέφοντας στο πιάνο μου συνδέθηκαν στο νου μου η πραγματικότητα και το ξενοδοχείο. Έτσι γράφτηκε σε ένα βράδυ το Cosmos Island."

Στο βίντεο αποτυπώνεται η σύγχρονη τηλεοπτική κουλτούρα των εκπομπών που φιλοξενούν πολιτικούς όσο ακραίες απόψεις κι αν φέρουν, που μας δείχνουν σε τρισδιάστατη αναπαράσταση τους θανάτους αθώων ανθρώπων ενώ στο μεταξύ μας ψυχαγωγούν πουλώντας μας καλοφτιαγμένα ψέματα. Στο βίντεο συμμετέχουν τέσσερις γυναίκες διερμηνείς της νοηματικής, η Ανδρονίκη Ξανθοπούλου, η Όλγα Δαλέκου, η Σοφία Ζάγκα και η Τριανταφυλλή- Μαρία Καραγκιόζη ενώ η Νατάσα Γιάμαλη μας παρουσιάζει τον Εθνικό Ύμνο του Cosmos Island, όπως οι δημοσιογράφοι των κρατικών τηλεοράσεων στις δικτατορίες. Τα κοστούμια έχει φτιάξει ο Μάριος Ράμμος εκτός από το κοστούμι με τις μάσκες το οποίο είναι μια δημιουργία της Ελένης Καββάδα και του brand 240791ek. Τη διεύθυνση φωτογραφίας έκανε ο Γιώργος Δούσης, ενώ το μοντάζ ανέλαβε ο Αλέξανδρος Παπαθανασόπουλος. Τα ειδικά εφέ δημιούργησε ο Ιάσονας Μεϊντάνης. Ο Χρίστος Παπαμιχαήλ ανέλαβε τη διεύθυνση προσβασιμότητας και την οργάνωση παραγωγής ο Περίανδρος Αλεξούλης. Τα γραφιστικά δημιουργεί ο Μάρκος Ζουριδάκης (nodataism) και την επικοινωνία επιμελείται η Κατερίνα Τριχιά.

4

Βρείτε το τραγούδι σε όλες τις πλατφόρμες 

https://orcd.co/cosmosisland

Ο ody icon είναι ένας νέος πολυεπιστημονικός μουσικός καλλιτέχνης από την ανατολική Μεσόγειο. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο, σπούδασε υποκριτική στην Αθήνα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι στη σκηνοθεσία θεάτρου και στη δραματουργία. Εντάχθηκε από πολύ μικρός στις χορωδίες της Πολιτιστικής Κίνησης «Επιλογή», σπούδασε πιάνο με την Τάνια Οικονόμου και μελέτησε  κλασικό, μοντέρνο και παραδοσιακό τραγούδι δίπλα σε διαφορετικούς δασκάλους. Έχει σκηνοθετήσει, παίξει και συμμετάσχει σε παραστάσεις και performances σε Ελλάδα, Κύπρο, Γαλλία, Γερμανία και Αγγλία.

Το 2017, παρουσιάστηκε στο κοινό ως ody icons με τη διασκευή του τραγουδιού “Supermelancholic”, ενώ τον Δεκέμβριο του 2020 κυκλοφόρησε το δικό του ντεμπούτο κομμάτι - μανιφέστο, “Working Out My Little Muscles” σε συνεργασία με τη liminal. Έκτοτε διατηρούν μια σταθερή συνεργασία καθιστώντας όλα τα μουσικά βίντεο του προσβάσιμα σε κωφά άτομα μέσω διερμηνείας και υποτιτλισμού. Τον Απρίλιο του 2022 κυκλοφόρησε το EP album “drama“ σε παραγωγή του Φώτη ingie Παπαθεοδώρου και το ομώνυμο δεκάλεπτο φιλμ “drama“, σε σκηνοθεσία του χορογράφου Χάρη Κούσιου, που συνόδευσε τα τρία τραγούδια του δίσκου. Το drama στη συνέχεια κυκλοφόρησε προσβάσιμο και σε τυφλά άτομα καθιστώντας το το πρώτο  καθολικά προσβάσιμο μουσικό βίντεο στην Ελλαδα. 

ody icons - Social Media

Bandcamp

Spotify

Youtube

Instagram 

Facebook

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured