Δελτίο Τύπου

Η σειρά συναυλιών Music Escapades του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) επιστρέφει στα Πανοραμικά Σκαλιά με πρωτότυπες καλλιτεχνικές προτάσεις, δημιουργούς της νεότερης γενιάς και απροσδόκητες μουσικές συναντήσεις.

Στην πρώτη συναυλία για φέτος, την Παρασκευή 2 Ιουνίου, τα παραδοσιακά ακούσματα συναντούν τον σύγχρονο ήχο με δύο σχήματα από τη Βόρεια Ελλάδα, το ακουστικό ντουέτο της world μουσικής Kadinelia και τη νεαρή τραγουδοποιό Alkyone. Διασκευές σε παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα και τον κόσμο διανθισμένα με blues, rock και funk στοιχεία, αλλά και πρωτότυπες pop-folk συνθέσεις, θα μας ταξιδέψουν σε ένα μουσικό σύμπαν με φόντο όλη την Αθήνα.

Όλες οι συναυλίες της σειράς Music Escapades πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). 

Παρασκευή 02/06, 21.00, Πανοραμικά Σκαλιά

 

Kadinelia

snfcc_music-escapades_kadinelia

Από την παράδοση της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο: αυτό είναι το μουσικό ταξίδι που προσφέρουν οι Kadinelia, το world acoustic ντουέτο του Θανάση Ζήκα (κιθάρα, τσαμπούνα, φωνή) και της Εύης Σεϊτανίδου (κιθάρα, τουμπάκι, φωνή). Ένα ταξίδι στο οποίο τα διαχρονικά ακούσματα της χώρας μας αποκτούν νέο χαρακτήρα καθώς εμπλουτίζονται με blues και rock στοιχεία. Οι Kadinelia δημιουργήθηκαν το 2014 με κοινό σημείο αναφοράς την αγάπη τους για την καλλιτεχνική έκφραση διαφορετικών εθνοτήτων που σύντομα τους οδήγησε σε διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ενώ  το πρώτο τους άλμπουμ με πρωτότυπες συνθέσεις κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2019. Επί σκηνής οι Kadinelia αποδεικνύουν ότι και τα ολιγομελή σχήματα μπορούν να προσφέρουν στο κοινό μία πλούσια συναυλιακή εμπειρία.

Δείτε βίντεο εδώ

 

Alkyone

snfcc_music-escapades_alkyone_photography-alexia-tyriakidou

Η νεαρή ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Alkyone μας πρωτοσυστήθηκε στο τέλος του 2022 μέσω YouTube, ενθουσιάζοντας με τη διασκευή της στο παραδοσιακό ηπειρώτικο τραγούδι «Ξενιτεμένα μου πουλιά». Μία μοναδική καλλιτέχνης, που ζει και εργάζεται στην Έδεσσα, γράφοντας μουσική βαθιά επηρεασμένη από την εναλλακτική pop, διανθισμένη με παραδοσιακά αλλά και κινηματογραφικά στοιχεία. Η Alkyone κυκλοφορεί στις 26 Μαΐου το ντεμπούτο της άλμπουμ Exit Sign, το οποίο και θα παρουσιάσει στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ. Ήδη το κοινό και τα ραδιόφωνα έχουν αγαπήσει το “Oh mother” και το “Genesis”, τα δύο πρώτα singles από το άλμπουμ αυτό. Στις αγγλόφωνες συνθέσεις της συνδυάζει pop-folk και indie στοιχεία με επιρροές από φαινομενικά ετερόκλητα μουσικά ακούσματα. Στο live της, πέρα από τα προσωπικά της κομμάτια, θα προσεγγίσει επίσης αγαπημένα τραγούδια με τη φρεσκάδα, την ιδιαίτερη ματιά και τον ονειρικό, απόκοσμο ήχο που τη χαρακτηρίζει. Πρόσφατα εμφανίστηκε δίπλα στη Μαρία Φαραντούρη, σε δύο συναυλίες-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στη Ζυρίχη και στο Μόναχο, ενώ το καλοκαίρι θα συνοδεύει τον Θανάση Παπακωνσταντίνου στις συναυλίες του σε όλη την Ελλάδα.

 

Μουσικοί:

Σάκης Αζάς | κιθάρα

Στέφανος Σεκέρογλου | βιολί

Τόλης Δεληγιάννης | μπάσο

Πρόδρομος Μυστακίδης | ντραμς και κρουστά

Κωνσταντίνος Λάζος | γκάιντα

 

Δείτε βίντεο εδώ

 

Στη συνέχεια, την Παρασκευή 7 Ιουλίου, έρχεται ένα double bill show που θα μας βάλει σε καλοκαιρινή διάθεση: Nalyssa Green και Melentini, από την dream pop στην avant-garde electronica και από τη soul στη folk.

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας snfcc.org/KadineliaAlkyone και στις σελίδες μας στα social media @SNFCC.

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured