Δελτίο Τύπου

Jan Van Angelopoulos & Fotis Siotas

28 Απριλίου 2023

6 dogs (Αβραμιώτου 6-8, Αθήνα)

Παρουσίαση του άλμπουμ “Folks Nowadays”
ώρα έναρξης: 21:30

 

Οι Γιάννης (ΓΙΑΝ ΒΑΝ) Αγγελόπουλος και Φώτης Σιώτας παρουσιάζουν live το άλμπουμ που μόλις κυκλοφόρησε από την Same Difference Music “Folks Nowadays”.

Ο συνδυασμός ρυθμού και μελωδίας, θεμέλιος στις περισσότερες μουσικές κουλτούρες, βρίσκει σε αυτό το ντουέτο μια καινούργια οπτική, μια νέα υπόσταση. Στα φυσικά ηχοχρώματα του βιολιού και των τυμπάνων προστίθενται τα synthesizers, ενώ η ζωντανή επεξεργασία του φυσικού ήχου με αναλογικά και ψηφιακά εφέ είναι ένα από τα στοιχεία που συνθέτουν αυτήν την ιδιαίτερη μεταπαραδοσιακή ζυγιά. 

Ρυθμικά και μελωδικά στοιχεία που συναντάμε στη μουσική παράδοση του ευρύτερου βόρειου ελλαδικού χώρου, «φιλτράρονται» από τους δύο μουσικούς, εμπλουτίζονται, μετατοπίζονται, εκσυγχρονίζονται, γεφυρώνοντας ηχητικά το παρελθόν με το σήμερα, το γνώριμο με το απρόσμενο.

Ο τίτλος "Folks Nowadays" αναφέρεται αφενός στην folk ως μουσικό είδος, αφετέρου στην κοινή διαδρομή που οι περισσότεροι άνθρωποι (folks) κάνουμε σήμερα με κινητήριο δύναμη την αναζήτηση του προσωπικού μας σκοπού και της εκπλήρωσής του.

Το τόσο οικείο στους περισσότερους από εμάς (πραγματικό ή συμβολικό) ταξίδι της μετεγκατάστασης, μετακίνησης από τον γενέθλιο τόπο προς την αναζήτηση κάποιου άλλου, μεγαλύτερου, πιο γόνιμου και με τελικό προορισμό εκείνον στον οποίο ο καθένας βρίσκει το «σπίτι του». 

 
Jan Van Angelopoulos: τύμπανα & synths
Fotis Siotas: βιολί & effects
Δημήτρης Δημητριάδης: sound engineer
Artwork: Χριστίνα Κάλμπαρη ”Παίγνια"
Poster layout: Πέτρος Βούλγαρης

jv_6dogs_poster_web

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured