Ναταλία Πετρίτη

Η μπάντα που τις τελευταίες δύο εβδομάδες περιοδεύει στην Ευρώπη ένα από τα καλύτερα εγχώρια album του 2022, επιστρέφει στην πόλη και το Σάββατο 28 Ιανουαρίου θα παρουσιάσει στο Ρομάντσο ολόκληρο το “Piano In The Shower”, που είναι πλέον διαθέσιμο και σε gatefold limited βινυλιακή έκδοση. Tη συναυλία των Noda And The Pappas θα ανοίξουν οι punk rockers ENOUGH!.

Ο Eπαμεινώνδας Παππάς aka Noda Pappa γεννήθηκε στο Λονδίνο, μεγάλωσε στην Αθήνα και με το γκρουπ των Acid Baby Jesus στα μέσα των 10s βρέθηκε να περιοδεύει σε Ευρώπη και Αμερική στο πλευρό ονομάτων όπως οι Black Lips, Mac De Marco και Ty Segall μεταξύ άλλων. Ακριβώς έναν χρόνο πριν, τον Ιανουάριο του 2022 κυκλοφόρησε μέσω της Just Gazing το πρώτο solo album του “Piano In The Shower” με τη βοήθεια αρκετών εγχώριων μουσικών καθώς και του καλού του φίλου - illustrator και τραγουδοποιού Bjenny Montero, με τον οποίο έχουν γράψει από κοινού το ομώνυμο single. 

Τον Μάιο του 2022, η μπάντα Noda And The Pappas μας συστήθηκε σε ένα sold out event στη Ταράτσα του Ρομάντσου, με τους Σέργιο Βούδρη  (που υπογράφει και την παραγωγή του album) στο μπάσσο, τον Κωνσταντίνο Συνοδινό στα keyboards, τον Οδυσσέα Τζιρίτα στην κιθάρα, τον Κώστα Στεργίου των The Prisma Flower Band στην ακουστική κιθάρα, το φλάουτο και τα percussions και τον Παναγιώτη Κωστόπουλο (των One Inch Punch) στα τύμπανα. 

Με την ίδια ακριβώς σύνθεση ξεκίνησαν στις 11 Ιανουαρίου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας την πρώτη τους Ευρωπαϊκή περιοδεία και μετά από δεκαπέντε shows σε αντίστοιχες μέρες και πόλεις (από το Αμβούργο και το Παρίσι, μέχρι τη Δρέσδη και το Βερολίνο) επιστρέφουν για τη δεύτερη -ever- εμφάνιση τους επί αθηναϊκού εδάφους. 

Για τα δεδομένα ένος album που εκτιμήθηκε από διεθνή blog (βλ. "We All Want Someone To Shout To” - Indie Bunnies - Austin Town Hall) ενώ εγχώρια media όπως το avopolis.gr  το ανακήρυξαν ένα από τα κορυφαία της χρονιάς, έχοντας παράλληλα την υποστήριξη σταθμών όπως ο NTS του Λονδίνου ή το δικό μας "Nostos Radio”, οι εμφανίσεις της μπάντας έχουν υπάρξει χαρακτηριστικά σπάνιες. Από την άλλη ίσως αυτό να είναι και  μέρος του buzz που έχει το Noda Pappa project. Aν συνυπολογίσει κανείς και το προηγούμενο sold out του γκρουπ στον ίδιο χώρο, η προπώληση αν μη τι άλλο ενδείκνυται.  

Από την μπάντα των ENOUGH! που έχουν αναλάβει το opening, αναμείνατε τα πιο εκρηκτικά 86 δευτερόλεπτα punk παράνοιας (δες το “Break Up Your Band” video) και μπόλικο ακυκλοφόρητο υλικό από το επερχόμενο album τους. Ο Chino, η Lou, o Johanan και ο Plath μοιράζονται την ίδια συμπάθεια με τον Noda για την country αλλά αντί του garage rock προτιμούν να την μιξάρουν με hardcore punk.

https://www.viva.gr/tickets/music/noda-and-the-pappas-live-romantso/

NODA & THE PAPPAS

Σέργιος Βούδρης: μπάσο / φωνή 

Κώστας Στεργίου: ακουστική κιθάρα / σαξόφωνο / φλάουτο / φωνή

Οδυσσέας Τζιρίτας: κιθάρα / φωνή
Κωνσταντίνος Συνοδινός: πλήκτρα / φωνή

Παναγιώτης Κωστόπουλος: τύμπανα
Νώντας Παππάς: κιθάρα / φωνή

https://www.instagram.com/nodanoproblem/
https://www.facebook.com/nodapappa
nodapappa.bandcamp.com/album/piano-in-the-shower

ENOUGH!
https://www.instagram.com/worldsyummiestband/
enough1.bandcamp.com/releases

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured