Πολύ δύσκολα, πλέον, θα δούμε συναυλίες και φεστιβάλ το καλοκαίρι

Από Σεπτέμβριο και βλέπουμε, είναι το σχέδιο που φέρεται να επεξεργάζεται η κυβέρνηση

news.team
news.team

Το σενάριο που εξετάζει σοβαρά η κυβέρνηση θέλει την άρση των μέτρων να γίνεται σταδιακά, ξεκινώντας από μια περίοδο προετοιμασίας για τα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας, αλλά και τα εμπορικά, η οποία θα ξεκινήσει κάποια στιγμή τον Μάιο, αφού βέβαια εκτιμηθεί η κατάσταση μετά το πρώτο δεκαήμερο (εννοείται ότι αν υπάρξει «αναζωπύρωση» των κρουσμάτων όλα τα πλάνα θα αλλάξουν) και πάντα με αυστηρό αστυνομικό έλεγχο. Όλα τα καταστήματα που αναμένεται να λειτουργήσουν τότε, αν όλα πάνε καλά, θα πρέπει να προβούν σε τροποποιήσεις.

Αυτό που φέρεται να έχει "κλειδώσει" είναι το συναυλιακό. Ακόμα κι αν επιτραπούν οι εκδηλώσεις με έως 50 άτομα μετά τα μέσα Ιουνίου, οι συναυλίες του καλοκαιριού δεν θα πραγματοποιηθούν, όπως όλα δείχνουν. Πάσης φύσεως εκδηλώσεις μαζικών συναθροίσεων είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι, ακόμα κι αν όλα έχουν πάει βάσει αισιόδοξων προβλέψεων. Από Σεπτέμβρη και βλέπουμε. 

Και μην ξεχνάμε ότι ούτε και οι διεθνείς μετακινήσεις αναμένεται να είναι εύκολες το Σεπτέμβριο, κι αυτό δεν προκύπτει μόνο από τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης -που είναι πολύ πιθανό να κάνει ελέγχους σε αεροπλάνα και πλοία μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου- αλλά και από τις προθέσεις και άλλων κυβερνήσεων. 

Όλα αυτά τα μέτρα, βέβαια, θα οριστικοποιηθούν ανάλογα και με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και διεθνώς, αλλά όπως όλα δείχνουν, ένα συγκρατημένα αισιόδοξο σενάριο θα είναι να μπορούμε να κάνουμε καλοκαίρι με μουσική, ποτό, φίλους και μέτρο σε κάποιους χώρους, χωρίς τα events που είχαν προγραμματιστεί. Και από Σεπτέμβριο να βρεθούμε με ασφάλεια σε πιο μαζικά events. 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξαιτίας περιορισμών που σχετίζονται με τον Covid-19, o Wim Mertens δεν κατέστη δυνατόν να ...

Στο 75% η πληρότητα, όχι όρθιοι - διαβάστε αναλυτικά το τι προβλέπεται στις οδηγίες ...

2.000 άτομα είναι η χωρητικότητα, αλλά οι παραστάσεις θα δίνονται για 700 ανθρώπους, όπως ...

FEATURED TODAY

8 γυναίκες που υπηρετούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τη μουσική βιομηχανία, αφηγούνται στην Τάνια Σκραπαλιώρη και την Ελένη Τζαννάτου τις δικές τους

Στο νέο του Diggin', o Ζώης Χαλκιόπουλος χάνεται στον κατάλογο της Jazzaggression και κολλάει με το Mona Lisa του Christian Reim Sextet.

Αεικίνητος μουσικά Γάλλος, αφεντικό της Ed Banger από την οποία ακούσαμε τους Justice, μάνατζερ των Daft Punk για 12 χρόνια. Τώρα που οι τελευταίοι ...

HOT STORIES

Ο Αλέξανδρος Βούλγαρης ανακοίνωσε πως σύντομα θα κυκλοφορήσει δίσκο με παιδικά τραγούδια «όπως θα ήθελε αυτός να ήταν τα παιδικά τραγούδια».

Ο πρώτος δίσκος της Popi Sem ως SØMMERDUST μόλις κυκλοφόρησε ψηφιακά. Μαζί και το βίντεο για το κομμάτι "Miracle".

Ακούστε το νέο κομμάτι της ράπερ.

Top