news.team

Το σενάριο που εξετάζει σοβαρά η κυβέρνηση θέλει την άρση των μέτρων να γίνεται σταδιακά, ξεκινώντας από μια περίοδο προετοιμασίας για τα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας, αλλά και τα εμπορικά, η οποία θα ξεκινήσει κάποια στιγμή τον Μάιο, αφού βέβαια εκτιμηθεί η κατάσταση μετά το πρώτο δεκαήμερο (εννοείται ότι αν υπάρξει «αναζωπύρωση» των κρουσμάτων όλα τα πλάνα θα αλλάξουν) και πάντα με αυστηρό αστυνομικό έλεγχο. Όλα τα καταστήματα που αναμένεται να λειτουργήσουν τότε, αν όλα πάνε καλά, θα πρέπει να προβούν σε τροποποιήσεις.

Αυτό που φέρεται να έχει "κλειδώσει" είναι το συναυλιακό. Ακόμα κι αν επιτραπούν οι εκδηλώσεις με έως 50 άτομα μετά τα μέσα Ιουνίου, οι συναυλίες του καλοκαιριού δεν θα πραγματοποιηθούν, όπως όλα δείχνουν. Πάσης φύσεως εκδηλώσεις μαζικών συναθροίσεων είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι, ακόμα κι αν όλα έχουν πάει βάσει αισιόδοξων προβλέψεων. Από Σεπτέμβρη και βλέπουμε. 

{modulepos textlink}

Και μην ξεχνάμε ότι ούτε και οι διεθνείς μετακινήσεις αναμένεται να είναι εύκολες το Σεπτέμβριο, κι αυτό δεν προκύπτει μόνο από τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης -που είναι πολύ πιθανό να κάνει ελέγχους σε αεροπλάνα και πλοία μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου- αλλά και από τις προθέσεις και άλλων κυβερνήσεων. 

Όλα αυτά τα μέτρα, βέβαια, θα οριστικοποιηθούν ανάλογα και με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και διεθνώς, αλλά όπως όλα δείχνουν, ένα συγκρατημένα αισιόδοξο σενάριο θα είναι να μπορούμε να κάνουμε καλοκαίρι με μουσική, ποτό, φίλους και μέτρο σε κάποιους χώρους, χωρίς τα events που είχαν προγραμματιστεί. Και από Σεπτέμβριο να βρεθούμε με ασφάλεια σε πιο μαζικά events. 
 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured