Mazoha x ΠΙΚαΠ Live at Romantso

Η πρόσφατη κυκλοφορία του Mazoha, ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ, αποτελεί αφορμή για το live στο Ρομάντσο, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, ενώ τη δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας έχει αναλάβει το εξαμελές συγκρότημα ΠΙΚάΠ, με την επίσης πρόσφατη κυκλοφορία του, She is She.

MAZOHA

Το project MAZOHA δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2017 από τον Τζίμη Πολιούδη (Vagina Lips) στη Θεσσαλονίκη. Πλέον είναι αυστηρά ελληνόφωνο και όπως και στην περίπτωση Vagina Lips, πρόκειται για σόλο project. Μετράει ήδη δύο ανεξάρτητες κυκλοφορίες: The Weight Of Existence (album 2017) και Άσυλο Μηδέν (ΕP 2018). Ηχητικά έχει χαρακτηριστεί ως synthpunk, λόγω του ήχου των δύο παραπάνω κυκλοφοριών (μπασογραμμές από synthesizer και punk riffs), αλλά κυρίως λόγω των στίχων που είναι εξαιρετικά άμεσοι, προσωπικοί, αφοριστικοί και σε πολλές περιπτώσεις πολιτικοί. Στο δεύτερο album του, που ονομάζεται ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ  και κυκλοφορεί από την Inner Ear, οι στίχοι παραμένουν όλα τα παραπάνω, αλλά η μουσική περνάει από διάφορα είδη, γίνεται περισσότερο χορευτική και ακόμη περισσότερο μελωδική.

ΠΙΚάΠ

Οι ΠΙΚάΠ είναι ένα εξαμελές συγκρότημα από την Αθήνα που δημιουργήθηκε το 2015. Επηρεασμένοι από τα 90s και τα 00s συνδυάζουν τον alternative κιθαριστικό ήχο με τα ηλεκτρονικά στοιχεία. Urban φωνητικές γραμμές με ελληνικό στίχο, post rock και folk επιρροές, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά των συνθέσεών τους.

Το πρώτο δείγμα της δουλειάς είναι το ομότιτλο EP τους, το οποίο ηχογραφήθηκε στο Nobile Sound από τον Γιώργο Λιτσικάκη. Τη μίξη και την ηχογράφηση των φωνητικών αναλαμβάνει ο Άλεξ Μπόλμπασης  και το mastering ο Γιώργος Πρινιωτάκης στο Artracks studio. Παράλληλα  εμφανίζονται σε διάφορα φεστιβάλ και σε εναλλακτικές μουσικές σκηνές.

Την Άνοιξη του 2018, ηχογραφήθηκε η πρώτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά στο Suono studio. Την παραγωγή του δίσκου υπογράφει ο Coti K, o οποίος αναλαμβάνει και τη μίξη του. Οι ηχογραφήσεις γίνονται με τη βοήθεια του Γιάννη Δαμιανού και το mastering από τον Ανέστη Ψαραδάκο στο Athens mastering. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε και παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2019 με τον τίτλο She is She. 

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Ρομάντσο

Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια (κοντά στον ΗΣΑΠ/μετρό Ομόνοια)

πόρτες: 21.00

εισιτήριο: 6 ευρώ

{youtube}kg0bz6k-6SY{/youtube}

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured