Οι Δυνάμεις του Αιγαίου σε Revival, με παλιά και καινούρια τραγούδια

Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Βράχων

Δελτίο Τύπου
Δελτίο Τύπου

Τριάντα τρία χρόνια έχουν περάσει από τότε που οι Δυνάμεις του Αιγαίου, οι  Νίκος Γράψας, Γιάννης Ζευγόλης, Μιχάλης Κλαπάκης και Χρίστος Τσιαμούλης, ανατάραξαν τα νερά της ελληνικής μουσικής, πειραματιζόμενοι ως νέοι της μεγαλούπολης με τα ελληνικά τραγούδια του Αιγαίου, της Μικρασίας  και της Μεσογείου και με όργανα ξεχασμένα όπως το ούτι, το σάζι, ο ταμπουράς, το νέι, τα κρουστά και πολλά άλλα.

Όπως φάνηκε από την μεγάλη διάδοση και χρήση αυτών των οργάνων από τότε και μέχρι σήμερα καθώς και από το ενδιαφέρον των σημαντικότερων συνθετών όπως ο Χατζιδάκις και ο Σαββόπουλος για τους πειραματισμούς τους, καθώς και από τις συναυλίες που έδωσαν σε όλη την Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες, αλλά και από το σημαντικό εκπαιδευτικό έργο τους στη συνέχεια, το καλλιτεχνικό μουσικό στίγμα που άφησαν ήταν πολύ δυνατό. 

Η καλλιτεχνική τους παραγωγή, ως συγκρότημα,  περιλαμβάνει τέσσερις δίσκους, («Δυνάμεις του Αιγαίου», 1985, «Ηχος Β΄», 1987, «Ανατολικό παράθυρο», 1989, «Ολες οι μέρες που έλειπα», 2002) με ανώνυμα τραγούδια και προσωπικές συνθέσεις εμπνευσμένες από τη μουσική του Αιγαίου, της Μεσογείου και των Βαλκανίων. Ακολούθησε μία πολύ παραγωγική περίοδος 15 χρόνων με ιδιαίτερες και  προσωπικές μουσικές αναζητήσεις των μελών της ομάδας που απέφερε πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες μουσικές συνεργασίες και  μουσικές παραγωγές. 

Οι Δυνάμεις του Αιγαίου, πιο ώριμοι μουσικά και καλλιτεχνικά, θα παρουσιάσουν ένα μουσικό πρόγραμμα που θα ακολουθεί την πορεία του συγκροτήματος αλλά και τις προσωπικές διαδρομές των μελών του. Θα παρουσιάσουν, επίσης, κάποια καινούρια τραγούδια τους καθώς  και ένα μικρό αφιέρωμα με διασκευές αγαπημένων τραγουδιών άλλων συνθετών που συνδέθηκαν μαζί τους καλλιτεχνικά. 

Στη συναυλία, εκτός από τα μέλη των Δυνάμεων του Αιγαίου, τον Χρίστο Τσιαμούλη, τον Νίκο Γράψα, τον Μιχάλη Κλαπάκη και τον Γιάννη Ζευγόλη, θα συμμετέχουν ως προσκεκλημένοι καλλιτέχνες και θα τραγουδήσουν μαζί τους ο Νίκος Ξυδάκης, με τον οποίο έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν, τον εκτιμούν καλλιτεχνικά και τον θεωρούν ως πνευματικό φίλο και, ως γυναικεία παρουσία, η Σοφία Παπάζογλου, με την οποία, επίσης, έχουν συνεργαστεί  που θα προσφέρει τη δροσιά της φωνής της. Ακόμη,  o Διονύσης Σαββόπουλος με τον οποίο συνεργάστηκαν στα πρώτα χρόνια της καλλιτεχνικής τους πορείας. 

Ως καλεσμένοι φίλοι θα συμπράξουν μαζί τους και τέσσερεις πολύ ξεχωριστοί σολίστ μουσικοί. Ο Δημήτρης Χουντής  θα παίξει σοπράνο σαξόφωνο, ο Αλέξανδρος  Καψοκαβάδης θα τραγουδήσει και θα παίξει κιθάρα και λαούτο, ο Μανούσος Κλαπάκης θα παίξει κρουστά και ο Πέτρος Βαρθακούρης ακουστικό μπάσο you 

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Θέατρο Βράχων Βύρωνα «Μελίνα Μερκούρη»

Είσοδος από Πλατεία Αναγνωσταρά

πόρτες: 20.00

εισιτήρια: 10 ευρώ (προπώληση), 12 ευρώ (ταμείο)

Προπώληση

https://www.ticketplus.gr/  

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξαιτίας περιορισμών που σχετίζονται με τον Covid-19, o Wim Mertens δεν κατέστη δυνατόν να ...

Στο 75% η πληρότητα, όχι όρθιοι - διαβάστε αναλυτικά το τι προβλέπεται στις οδηγίες ...

2.000 άτομα είναι η χωρητικότητα, αλλά οι παραστάσεις θα δίνονται για 700 ανθρώπους, όπως ...

FEATURED TODAY

Πώς το #BookTok κάνει influencing στην εκδοτική βιομηχανία; H Τάνια Σκραπαλιώρη ψάχνει εκείνη τη γωνιά του TikTok που κάνει την Gen Z (και όχι μόνο) να σκρολάρει σε σελίδες και έξω από οθόνες.

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, σας κερνάει τα δισκάκια που τόσο περιμένετε.

Λίγο πριν απολαύσουμε την εμφάνιση των Bazooka στο YouTube κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση (Κυριακή 16/5, στις 23:00) και τελευταία συναυλία στο πλαίσιο του Stages A/Live, ο Γιάννης Βούλγαρης μιλάει για την όλη εμπειρία.

HOT STORIES

Ξέρουμε τι θα κάνετε στις 15 Ιουνίου του 2022...

Κάτι μας λέει πως πολύ σύντομα θα μιλάνε όλοι γι' αυτή...

Top