Οι Δυνάμεις του Αιγαίου σε Revival, με παλιά και καινούρια τραγούδια

Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Βράχων

Δελτίο Τύπου
Δελτίο Τύπου

Τριάντα τρία χρόνια έχουν περάσει από τότε που οι Δυνάμεις του Αιγαίου, οι  Νίκος Γράψας, Γιάννης Ζευγόλης, Μιχάλης Κλαπάκης και Χρίστος Τσιαμούλης, ανατάραξαν τα νερά της ελληνικής μουσικής, πειραματιζόμενοι ως νέοι της μεγαλούπολης με τα ελληνικά τραγούδια του Αιγαίου, της Μικρασίας  και της Μεσογείου και με όργανα ξεχασμένα όπως το ούτι, το σάζι, ο ταμπουράς, το νέι, τα κρουστά και πολλά άλλα.

Όπως φάνηκε από την μεγάλη διάδοση και χρήση αυτών των οργάνων από τότε και μέχρι σήμερα καθώς και από το ενδιαφέρον των σημαντικότερων συνθετών όπως ο Χατζιδάκις και ο Σαββόπουλος για τους πειραματισμούς τους, καθώς και από τις συναυλίες που έδωσαν σε όλη την Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες, αλλά και από το σημαντικό εκπαιδευτικό έργο τους στη συνέχεια, το καλλιτεχνικό μουσικό στίγμα που άφησαν ήταν πολύ δυνατό. 

Η καλλιτεχνική τους παραγωγή, ως συγκρότημα,  περιλαμβάνει τέσσερις δίσκους, («Δυνάμεις του Αιγαίου», 1985, «Ηχος Β΄», 1987, «Ανατολικό παράθυρο», 1989, «Ολες οι μέρες που έλειπα», 2002) με ανώνυμα τραγούδια και προσωπικές συνθέσεις εμπνευσμένες από τη μουσική του Αιγαίου, της Μεσογείου και των Βαλκανίων. Ακολούθησε μία πολύ παραγωγική περίοδος 15 χρόνων με ιδιαίτερες και  προσωπικές μουσικές αναζητήσεις των μελών της ομάδας που απέφερε πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες μουσικές συνεργασίες και  μουσικές παραγωγές. 

Οι Δυνάμεις του Αιγαίου, πιο ώριμοι μουσικά και καλλιτεχνικά, θα παρουσιάσουν ένα μουσικό πρόγραμμα που θα ακολουθεί την πορεία του συγκροτήματος αλλά και τις προσωπικές διαδρομές των μελών του. Θα παρουσιάσουν, επίσης, κάποια καινούρια τραγούδια τους καθώς  και ένα μικρό αφιέρωμα με διασκευές αγαπημένων τραγουδιών άλλων συνθετών που συνδέθηκαν μαζί τους καλλιτεχνικά. 

Στη συναυλία, εκτός από τα μέλη των Δυνάμεων του Αιγαίου, τον Χρίστο Τσιαμούλη, τον Νίκο Γράψα, τον Μιχάλη Κλαπάκη και τον Γιάννη Ζευγόλη, θα συμμετέχουν ως προσκεκλημένοι καλλιτέχνες και θα τραγουδήσουν μαζί τους ο Νίκος Ξυδάκης, με τον οποίο έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν, τον εκτιμούν καλλιτεχνικά και τον θεωρούν ως πνευματικό φίλο και, ως γυναικεία παρουσία, η Σοφία Παπάζογλου, με την οποία, επίσης, έχουν συνεργαστεί  που θα προσφέρει τη δροσιά της φωνής της. Ακόμη,  o Διονύσης Σαββόπουλος με τον οποίο συνεργάστηκαν στα πρώτα χρόνια της καλλιτεχνικής τους πορείας. 

Ως καλεσμένοι φίλοι θα συμπράξουν μαζί τους και τέσσερεις πολύ ξεχωριστοί σολίστ μουσικοί. Ο Δημήτρης Χουντής  θα παίξει σοπράνο σαξόφωνο, ο Αλέξανδρος  Καψοκαβάδης θα τραγουδήσει και θα παίξει κιθάρα και λαούτο, ο Μανούσος Κλαπάκης θα παίξει κρουστά και ο Πέτρος Βαρθακούρης ακουστικό μπάσο you 

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Θέατρο Βράχων Βύρωνα «Μελίνα Μερκούρη»

Είσοδος από Πλατεία Αναγνωσταρά

πόρτες: 20.00

εισιτήρια: 10 ευρώ (προπώληση), 12 ευρώ (ταμείο)

Προπώληση

https://www.ticketplus.gr/  

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

To φεστιβάλ ανανεώνει το ραντεβού του μαζί μας για του χρόνου (24 – 30 Μαΐου 2021), με σύνθημα το

Δείτε τι θα ισχύσει για τα ήδη αγορασμένα εισιτήρια
Δείτε τι ισχύει για την εξαργύρωση όσων εισιτηρίων έχουν αγοραστεί

FEATURED TODAY

Στο νέο του Incoming, ο Δημήτρης Λιλής γράφει για εκείνα τα παιδιά που έμαθαν να προσφέρουν στην μουσική κουλτούρα, χωρίς να ξεχνάνε από που ξεκίνησαν. 

Η Τάνια Σκραπαλιώρη επιλέγει τα μουσικά εκείνα βιβλία που πρέπει να έχετε στη βιβλιοθήκη σας -και προς Θεού, μην ξεχάσετε τον Simon Reynolds.

Πίσω στο 1992, η 28άχρονη Αμερικανίδα δεν σχετιζόταν ούτε με την ηλεκτρονική επίγευση που άφησαν τα 1980s, ούτε με τον grunge ορυμαγδό που ακουγόταν στον ...

HOT STORIES

Ο θρυλικός τραγουδιστής της soul έφυγε από τη ζωή στα 81 του χρόνια. 

Ένα απολαυστικό βίντεο με όσες σκηνές έμειναν εκτός από την τελευταία ταινία του Γιάννη Οικονομίδη.

Αν δεν χορτάσατε από τον ρόλο του στο Uncut Gems, έρχεται κι άλλος Weeknd στη μικρή οθόνη...

Top
0
Shares
0
Shares