Δελτίο Τύπου

φωτογραφία: Γιάννης Μαργετουσάκης

H Μαρία Παπαγεωργίου την Παρασκευή 5 Ιουλίου στον Κήπο του Μεγάρου | “Αυτό που βλέπουν τα πουλιά".

Η Μαρία Παπαγεωργίου, καθισμένη μπροστά μας, σε απόσταση αναπνοής, με την κιθάρα αγκαλιά μας περιμένει στις 5 Ιουλίου στον πιο μουσικό κήπο, τον Κήπο του Μεγάρου. 

Αυτό το μοναδικό πλάσμα, που πάλλεται σε κάθε νότα και ερμηνεύει την κάθε λέξη όποιου τραγουδιού επιλέξει να πει, μας καλεί μια καλοκαιρινή βραδιά του Ιουλίου κάτω από τα αστέρια να ελευθερώσουμε τη φωνή που κρύβουμε μέσα μας, να τραγουδήσουμε παρέα, να αγαπήσουμε τη μοναξιά μας, να βάλουμε τον Σπόρο και σε ένα παράτολμο ταξίδι να δούμε μαζί της "αυτό που βλέπουν τα πουλιά".

Έπειτα από 3 προσωπικούς δίσκους (Όμορφοι & Ηττημένοι, Άβουλο Θεριό & Μνήμη), το άλμπουμ "4 Χρόνια Δευτέρα" που ηχογραφήθηκε ζωντανά με αφορμή τις εμφανίσεις της στη σκηνή του Σταυρού του Νότου, αλλά και τη συνεργασία της με τον Μίκη Θεοδωράκη για τον δίσκο "Αλληλογραφία" στον οποίο διασκευάζει τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη, η Μαρία Παπαγεωργίου έρχεται στον Κήπο του Μεγάρου, για πρώτη φορά, με μια δική της, απολύτως προσωπική συλλογή αγαπημένων τραγουδιών.

Τραγουδάει σε "χρόνο Ενεστώτα" σα να απευθύνεται σε έναν σημαντικό για εκείνη παραλήπτη: το κοινό της, όπου κι αν βρίσκεται, όπου κι αν το συναντά!

Ο Μίκης Θεοδωράκης ταξιδεύει παρέα με την Tracy Chapman, το Νίκο Παπάζογλου και τους Portishead, ανάμεσα στους παραδοσιακούς ρυθμούς της Λέσβου και του Πόντου, με κεντρικό σταθμό τα δισκογραφημένα τραγούδια της Μαρίας αλλά και καινούρια ακυκλοφόρητα! 

Οι διαδρομές των τραγουδιών - ελληνικών και ξένων- χιαστί και η παρουσίασή τους ενστικτώδης εκεί που τα βάθη της παράδοσης συναντούν τις μοναχικές ψηφιακές ακροάσεις.

Συντελεστές

Σταύρος Ρουμελιώτης: ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα

Σοφία Ευκλείδου: τσέλο

Κωσταντίνος Μάνος: κοντραμπάσο

Μαρία Παπαγεωργίου: κιθάρα, stombox, νταούλι

Ηχοληψία: Ευτύχης Γιαννακούρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Κήπος Μεγάρου Μουσικής

Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη 1 (δίπλα στο μετρό Μέγαρο Μουσικής)

ώρα έναρξης: 21.00

εισιτήρια: 10 ευρώ (προπώληση), 12 ευρώ (ταμείο)

παιδιά ως 6 ετών, μπαίνουν δωρεάν

Προπώληση

- εκδοτήρια Μεγάρου Μουσικής

Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα 

Ομήρου 8, Αθήνα

- www.megaron.gr 

- καταστήματα Public

{youtube}wlJR21mEqjY{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured