Δελτίο Τύπου

φωτογραφία: Μάρω Χρυσανθοπούλου

Γιώργος Νταλάρας 

Συμφωνική Ορχήστρα της Σμύρνης

Διεύθυνση Ορχήστρας Hakan Sensoy

Συμμετέχει η Ασπασία Στρατηγού

Ο Γιώργος Νταλάρας παρουσιάζει, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, μια συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Σμύρνης υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Hakan Sensoy, την Τετάρτη 19 Ιουνίου στο Ηρώδειο.

Η βραδιά στο Ηρώδειο που φέρνει επί σκηνής εξαιρετικούς μουσικούς από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, θα περιλαμβάνει επιλογή τραγουδιών Ελλήνων συνθετών, μπαλάντες της Μεσογείου, παραδοσιακά τραγούδια, καθώς και ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα με τραγούδια από τη Μικρά Ασία του Απόστολου Καλδάρα.

Η σύμπραξη της Συμφωνικής Ορχήστρας της Σμύρνης με τον Γιώργο Νταλάρα εντάχθηκε στην πολιτιστική συνεργασία των Δήμων Σμύρνης και Νέας Σμύρνης, με τίτλο «Σμύρνη - Νέα Σμύρνη: γέφυρες πολιτισμού». 

Η Σμύρνη έχει για τους περισσότερους Έλληνες το πρόσωπο ενός Μικρασιάτη συγγενή ή φίλου. Είναι μια πόλη που μας δημιουργεί ανάμικτα συναισθήματα: πόνου, καταστροφής και ξεριζωμού από τη μια, αγάπης και περηφάνιας για έναν σπουδαίο τόπο των προγόνων από την άλλη.

Τις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών που θα ακούσουμε την Τετάρτη 19 Ιουνίου στο Ηρώδειο υπογράφει ο Κώστας Γανωσέλης, στενός συνεργάτης του Γιώργου Νταλάρα στις συνεργασίες του με μεγάλες συμφωνικές ορχήστρες σε όλον τον κόσμο.

Με τη Συμφωνική Ορχήστρα Σμύρνης συνεργάζεται μία ομάδα από σπουδαίους Έλληνες σολίστες. Συμμετέχει η Ασπασία Στρατηγού, και η χορωδία «Μελωδοί» υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Ζιάκα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 + ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Ωδείον Ηρώδου Αττικού 

πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου (κοντά στο μετρό Ακρόπολη)

ώρα έναρξης: 21.00

εισιτήρια:

Διακεκριμένη ζώνη 85€, Α ζώνη 70€, Β ζώνη 55€, Γ ζώνη 45€, Άνω διάζωμα 25€. Φοιτητικά & ΑΜΕΑ 15€

η συναυλία της 19/6, έγινε sold-out

Προπώληση

στα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών και στο www.ticketmaster.gr 

{youtube}k94gzhWctPY{/youtube}

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured