Δελτίο Τύπου

Ρίχνω μια ματιά σ’όλα αυτά που δεν θα γίνουν ποτέ
Σ’όλα αυτά
Ελπίζω στα κρυφά σ’όλα αυτά που δεν θα γίνουν ποτέ
Παρόλα αυτά
Η μέρα φεύγει

Τα τραγούδια του άλμπουμ Λάρυμνα ηχογραφήθηκαν το καλοκαίρι του 2017 σε μια αγροικία στη Λάρυμνα Φθιώτιδας μέσα σε διάστημα 6 ημερών.

Η Μαρία Λατσίνου και οι Mokita εγκαταστάθηκαν  εκεί  και με ηχολήπτη τον Μανώλη Αγγελάκη έστησαν στούντιο και ηχογράφησαν τα πέντε νέα τραγούδια που είχαν ολοκληρωμένα και προβαρισμένα εκείνη την περίοδο. Τα υπόλοιπα πέντε που συμπεριλαμβάνονται στο cd γεννήθηκαν επί τόπου κατά την διαδικασία των ηχογραφήσεων.

Mokita: Λέξη της φυλής Kivila (Παπούα - Νέα Γουινέα) που σημαίνει "Η αλήθεια που όλοι γνωρίζουν αλλά έχουν συμφωνήσει να μη μιλούν για αυτή"

4 από τα τραγούδια του άλμπουμ είναι σε μουσική και στίχους του Χρήστου Αλεξόπουλου, ενώ τα υπόλοιπα είναι συλλογικές συνθέσεις των Mokita και της Λατσίνου (σε διάφορους συνδυασμούς μελών) πάνω σε αρχικές ιδέες του Αλεξόπουλου.

Το εναρκτήριο τραγούδι «Αυτό» είναι μελοποίηση του ποιήματος «Δημοτικό»  από την ποιητική συλλογή της Ευγενίας  Λουπάκη Το σπίτι από μακριά (Μελάνι, 2017). Οι στίχοι στο ρεφραίν του «Κούρος» είναι αυτούσιο απόσπασμα από το βιβλίο Όταν έφυγαν τ’αγάλματα της Αγγελικής Δαρλάση (Μεταίχμιο, 2015).

Το cd κυκλοφόρησε στις 27 Απριλίου 2018 σε εξώφυλλο και ένθετο με πρωτότυπα σχέδια της Ελένης Κεσαπίδου και διατίθεται σε όλα τα ενημερωμένα δισκοπωλεία. Η ψηφιακή κυκλοφορία είναι διαθέσιμη για download και streaming σε Spotify, Google Play, iTunes,Tidal, Deezer και πολλές άλλες ψηφιακές πλατφόρμες.

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου το Λάρυμνα θα παρουσιαστεί LIVE στο ΙΛΙΟΝ plus (Πατησίων & Κοδριγκτώνος). Αυτή θα είναι η μοναδική φορά που θα παρουσιαστεί στην Αθήνα το άλμπουμ στο σύνολο του –από την αρχή ως το τέλος-.

Στις ζωντανές εκτελέσεις των  τραγουδιών θα παρεμβάλλονται σύντομες ηχογραφημένες αφηγήσεις, με αφηγητή τον Μανώλη Αγγελάκη.

Η Μαρία Λατσίνου και οι Mokita θα πλαισιώσουν τις αφηγήσεις αυτές με νέα μουσική, αυτοσχεδιαστικού χαρακτήρα, ειδικά  για την περίσταση, έχοντας τη διάθεση να επιχειρήσουν να  αναπαραστήσουν την ατμόσφαιρα των δοκιμών στην Λάρυμνα που οδήγησαν στο ομώνυμο άλμπουμ.

Το περιεχόμενο των αφηγήσεων θα είναι ιστορίες και εμπειρίες από την διαδικασία της ηχογράφησης.
 
Τους Mokita αποτελούν οι: Χρήστος Αλεξόπουλος (πιάνο - πλήκτρα), Γιώργος Ανδρουλάκης (κρητική λύρα με συμπαθητικές χορδές), Βάσω Μιχαηλίδου (ακορντεόν, δεύτερα φωνητικά), Γιώργος Λιάπης (ηλ. μπάσο),  Φοίβος Βαλαβάνης (τύμπανα).

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
ΙΛΙΟΝ plus
Κοδριγκτώνος 17 & Πατησίων (κοντά στον ΗΣΑΠ Βικτώρια)

ώρα έναρξης: 22.00
διάρκεια: 90 λεπτά
εισιτήρια: 7 ευρώ

Πληροφορίες - κρατήσεις:  210- 8824383, 6983 – 600510    http://ilionpolixoros.gr

{youtube}F8P24CAKKwk{/youtube}  

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured