Δελτίο Τύπου

new6492


Το Jumping Fish επεκτείνει τις μουσικές δραστηριότητές του για τη νέα χρονιά, εγκαινιάζοντας τις Jumping Fish Nights κάθε δεύτερη Πέμπτη στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου.

Πρόκειται για βραδιές συναυλιών με πρωταγωνιστές τους καλλιτέχνες που έχει αναδείξει και στηρίξει το www.jumpingfish.gr οι οποίες στο σύνολό τους θα αποτελέσουν μια ιδανική ευκαιρία για να έρθει το κοινό σε επαφή με ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή από πλευράς ανερχόμενων ονομάτων και νέων δημιουργών με ενδιαφέρον, ενέργεια και καινούργιες προτάσεις.

Η πέμπτη Jumping Fish Night θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Μαρτίου με headliners τον Λόλεκ και τη Nefeli Walking Undercover. Ο Λόλεκ ήταν το δεύτερο μόλις Jumping Fish, το Νοέμβριο του 2009, με το τραγούδι “Have You Noticed” από τον πρώτο του δίσκο με τίτλο ‘Alone’ που κυκλοφόρησε από την Inner Ear, και τον καθιέρωσε ως νέο ξενόγλωσσο τραγουδοποιό. Τα ραδιόφωνα τον αγάπησαν για τον λυρισμό των μελωδιών του, το εσωστρεφές ύφος του, τις αναφορές του στη γενιά των ροκ τροβαδούρων του '60 και του '70. Έκτοτε ακολούθησαν δυναμικά live και μαγνητικές συναυλίες (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Synch Festival, Τεχνόπολις κ.λ.π.). Μέσα σ' αυτές είχαν θέση φολκ μπαλάντες, ρεμπέτικοι πειραματισμοί και παραδοσιακά επτανησιακά. Συνεργάστηκε με τον Matt Elliott στο Half Note Jazz Club και άνοιξε την συναυλία της Marianne Faithfull στο Αρχαίο Στάδιο Ρόδου. Μόλις 2 χρόνια μετά, αλλάζει άρδην τον ήχο του και προσθέτει ένα δεύτερο άλμπουμ στο ενεργητικό του, εξ’ ολοκλήρου ελληνόφωνο, με τίτλο «Αχινός», αναλαμβάνοντας και πάλι την παραγωγή, τις ενορχηστρώσεις και έχοντας παίξει κιθάρες και τύμπανα. Σκοτεινός ρομαντισμός, βρώμικοι ηλεκτρικοί ήχοι και έντονες πινελιές πανκ των αρχών του '80.


Η Nefeli Walking Undercover ήταν Jumping Fish Aπριλίου 2011 με το τραγούδι "Το Ρε Και Το Μι Απ' την Ηρεμία". Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ "Τα Μολύβια-Κομάντος", σε παραγωγή Ottomo. Είναι διαθέσιμο για ακρόαση και download στο Βandcamp. Η Νεφέλη Λιούτα παίζει, επίσης, βιολί σε συναυλίες σχημάτων όπως οι Egg Hell, ο Pan Pan, οι Accra Minoa και τελευταία ο Leon, μέλος της κολεκτίβας του οποίου αποτελεί. Από τον Οκτώβριο του 2009 γράφει και ηχογραφεί στο σπίτι τα δικά της κομμάτια, τα οποία στηρίζει στους ήχους του βιολιού και τους ήχους που παράγουν τα αντικείμενα ενός δωματίου, όπως οι κατσαρόλες, οι εφημερίδες, το πάτωμα και τα φυσικά όργανα.

Το εισιτήριο κοστίζει 6 ευρώ, τιμή στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ποτό, ενώ οι συναυλίες θα ξεκινούν στις 21:00.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured