Δελτίο Τύπου

Peta_1

Το Duende, έννοια συνυφασμένη με την κουλτούρα της Ανδαλουσίας που δύσκολα ερμηνεύεται με ακρίβεια, είναι η πηγή έμπνευσης της ιδιαίτερης μουσικής παράστασης που παρουσιάζουν, χωρίς καμία μικροφωνική ενίσχυση, η Ελένη Πέτα σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Μάργαρη στο Θέατρο Αργώ.

Το Duende είναι το συναίσθημα, το πάθος, η ανείπωτη συγκίνηση, που μπορεί να γεννηθεί από μία στιγμή καλλιτεχνικής έκφρασης στο χορό, τη μουσική, το τραγούδι.Το Duende κυριεύει όχι μόνο τον ερμηνευτή αλλά και το κοινό, δημιουργώντας συνθήκες, όπου η τέχνη μπορεί να γίνει άμεσσα κατανοητή με ελάχιστα συνειδητή προσπάθεια.Συγκίνηση και ατμόσφαιρα μυσταγωγίας προκαλούν μέσα από το Duende η Ελένη Πέτα και ο Παναγιώτης Μάργαρης, επιλέγοντας να ερμηνεύσουν, με απολύτως φυσικό ήχο, μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια του παγκόσμιου ρεπερτορίου.

Τραγούδια των Madredeus, Astor Piazzolla, The Police, Amalia Rodrigues, Nicola Piovani, Joan Baez,  συναντούν διαχρονικά κομμάτια της Ελληνικής τραγουδοποιίας, του Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Θάνου Μικρούτσικου. Γνώριμες μελωδίες, σε καινούριο ηχητικό περιβάλλον, δένουν αρμονικά μεταξύ τους και δημιουργούν ένα μοναδικό, γεμάτο εκπλήξεις μουσικό τοπίο. Ενώνονται και ταξιδεύουν σε προορισμούς γοητευτικούς, γεμάτους πολυποίκιλα φωνητικά και κιθαριστικά ηχοχρώματα με διάθεση τόσο σκοτεινή, όσο και φλογερή, τόσο Μεσογειακή όσο και δυτική.  

Η Ελένη Πέτα και ο Παναγιώτης Μάργαρης προτείνουν ένα ταξίδι στις μουσικές του κόσμου, με αίσθηση Duende στο Θέατρο Αργώ από Παρασκευή 4 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Απολαύστε τους!

Παραγωγή: Backstage Productions
Επιμέλεια - Συντονισμός: Πάνος ΜπάρλοςΚείμενα: Παντελής Καναράκης
Σκηνικά: Παρασκευή Γαρδέλη - Renee Revah
Σχεδιασμός Φωτισμών:  Περικλής Μαθιέλης

Θέατρο Αργώ
Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο
Στάση Μετρό: Μεταξουργείο - Χάρτης -Τηλ. Κρατήσεων: 210 5201684Ώρα έναρξης: 22.00Εισιτήρια:
•    15€ Κανονικό
•    12€: Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων & Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού & Σπουδαστές Ωδείων & ΑμΕΑ

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured