Δελτίο Τύπου

 nai_ame_eleth

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη ξεκινάει τον Οκτώβριο με την τετραμελή μπάντα της και τα δικά της τραγούδια, μία ακόμα ευρωπαϊκή περιοδεία σε πόλεις-σταθμούς από χώρες όπως η Ελβετία, η Αυστρία και η Γερμανία. Με την ελληνική ταυτότητα στις αποσκευές της και συνοδοιπόρους της τέσσερις δεξιοτέχνες μουσικούς, ταξιδεύει στην Ευρώπη, ως ο καλύτερος μουσικός πρεσβευτής για τη χώρα μας, σε μία περίοδο που η Ελλάδα βάλλεται από παντού. Τραγουδάει ελληνικά και μεταλαμπαδεύει μια άλλη αλήθεια στο ευρωπαϊκό κοινό. Ξεπερνάει τα εμπόδια, πειραματίζεται, τολμάει συνεργασίες, κάνει κοινωνούς της γλώσσας, της μουσικής μας παράδοσης και της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας ένα παγκόσμιο φιλόμουσο κοινό. Η Ελευθερία επιμένει σε προτάσεις υψηλής αισθητικής, δεν κάνει εκπτώσεις, συμβάλλει και αυτή με την τέχνη της στο διάλογο μεταξύ των λαών.
Σημειώνουμε τους σταθμούς της περιοδείας του Οκτωβρίου:

• 5/10 ZURICH, SWITZERLAND (Kaufleuten)
• 6/10 LLORACH, GERMANY (Burghof)
• 7/10 DORTMUND, GERMANY (Dortmund Konzerhaus)
• 8/10 VIENNA, AUSTRIA (Vienna Konzerthaus)

Για την προηγούμενη εμφάνισή της το 2001 στο Llorack στην Γερμανία απέσπασε διθυραμβικές κριτικές όπως αυτή:  “Ήταν ένα αξέχαστο ελληνικό βράδυ στο Resenfelspark το καλοκαίρι του 2001 κι αυτή ήταν το αστέρι. Μετά από περισσότερα από 10 χρόνια μια από τις ωραιότερες φωνές της Νότιας Ευρώπης επιστρέφει επιτέλους στο Lorrach.Η Ελευθερία Αρβανιτάκη κατέχει στη χώρα της τον τίτλο της super star και ως εκ τούτου είναι πρέσβειρα της σύγχρονης Ελλάδας στο εξωτερικό.."Ηλιόλουστη" και μελαγχολική ταυτόχρονα.Η φωνή της έχει μια καθαρότητα και ένα συναισθηματικό βάθος που αγγίζει τον καθέναν εξίσου είτε καταλαβαίνει τα λόγια είτε όχι".

Στην περιοδεία στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης τον Οκτώβριο του 2011 θα τη συνοδεύουν εξαίρετοι μουσικοί:  ο Αλέξανδρος Κτιστάκης στα τύμπανα, ο Γιάννης Κυριμκυρίδης στο πιάνο και πλήκτρα, ο Δημήτρης Μπαρμπαγάλας στην ακουστική και κλασική κιθάρα και στο μπάσο, ο Θωμάς  Κωνσταντίνου στο λαούτο, στο ούτι, στον τζουρά και στο μαντολίνο.
Η Ελευθερία θα επιστρέψει μέσα στο φθινόπωρο με καινούριες εμπειρίες. Επόμενη στάση/πρόσκληση: αρχές Δεκεμβρίου, στην Αθήνα στη σκηνή του Gazarte.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured