Στην Ουκρανία βρίσκεται ο Sean Penn για τα γυρίσματα ντοκιμαντέρ σχετικά με την Ρωσική εισβολή, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της ουκρανικής κυβέρνησης.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, ηθοποιός και παραγωγός μετέβη στην Ουκρανία τον Νοέμβριο του 2021, θέλοντας να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για την επιθετικότητα της ρωσικής πλευράς που είχε ήδη αρχίσει να κλιμακώνεται. Ο ίδιος επέστρεψε για λίγο στις ΗΠΑ, για να μεταβεί εκ νέου στην Ουκρανία και την πρωτεύουσά της, το Κίεβο, την προηγούμενη Πέμπτη. Εκεί βρέθηκε σε συνέντευξη τύπου της ουκρανικής κυβέρνησης.

sean penn ukraine

O Penn παρακολουθεί συνέντευξη τύπου της ουκρανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το Newsweek, ο Penn έχει πάρει συνεντεύξεις από δημοσιογράφους, στρατιωτικούς ηγέτες και την αναπληρωτή πρωθυπουργό, Iryna Vereshchuk.

Το δελτίο τύπου του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας αναφέρει: «Ο σκηνοθέτης επισκέφθηκε το Κίεβο ώστε να καταγράψει όλα τα γεγονότα που εξελίσσονται αυτό το διάστημα στην Ουκρανία και ώστε να πει την αλήθεια στον κόσμο για την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα. Ο Sean Penn είναι ανάμεσα σε αυτούς που υποστηρίζουν την Ουκρανία σήμερα. Η χώρα μας τον ευγνωμονεί για το θάρρος και την ειλικρίνειά του. Ο Sean Penn δείχνει γενναιότητα που από πολλούς άλλους λείπει, πιο συγκεκριμένα από κάποιους Δυτικούς πολιτικούς».

Ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky πρόσθεσε ακόμη: «Όσο περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους βρίσκονται στη χώρα τώρα, πραγματικοί φίλοι της Ουκρανίας, τόσο πιο σύντομα θα είναι δυνατός ο τερματισμός της βάναυσης επίθεσης της Ρωσίας».

Αυτήν τη στιγμή, η Ουκρανία δέχεται ταυτόχρονες επιθέσεις σε διάφορες πόλεις της από τη ρωσική πλευρά, ενώ οι δυνάμεις τους στρατού της Ρωσίας έχουν φτάσει από χθες στην πρωτεύουσα του Κιέβου. Ο εναέριος χώρος της Ουκρανίας είναι κλειστός για πολιτικές πτήσεις, ενώ είναι αβέβαιο το αν ο Penn έχει τη δυνατότητα να φύγει από την Ουκρανία σε περίπτωση που το επιθυμήσει.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured