Δεν είχα αντιληφθεί ότι το Disney+ εκτός από αμέτρητους τίτλους της Disney, της Pixar, της Marvel και δεκάδες άλλες ταινίες και σειρές διαθέτει και εξαιρετικά ντοκιμαντέρ του National Geographic, γυρισμένα στις πιο απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη, στα βάθη της ζούγκλας και του ωκεανού, στις αχανείς ερήμους και στους πάγους της Ανταρκτικής.

Έχει μια άγρια γοητεία το να παρακολουθείς ιστορίες από την άγρια φύση, να παρατηρείς τις συμπεριφορές και τις συνήθειες των ζώων, να βλέπεις με τα ίδια σου τα μάτια σου εικόνες από τον ωκεανό, τα αρκτικά παγόβουνα, τις πιο άνυδρες ερήμους, τις πιο ψηλές κορφές. Είναι τόσα τα σημεία της Γης που δεν θα μπορέσουμε να επισκεφθούμε ποτέ από κοντά, οι Εξερευνητές του National Geographic όμως έχουν τις γνώσεις, την πείρα, το θάρρος, την υπομονή και φυσικά τον εξοπλισμό να φτάσουν εκεί που δεν μπορεί να φτάσει κανείς. Χάρη σε εκείνους έρχονται στις οθόνες μας εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς, που όμοιές τους δεν μπορεί να δει κανείς, ούτε στον κινηματογράφο. Μαγεία!

ng-03

ng-10

Εξαιρετικό πρόσφατο παράδειγμα είναι το «Επικές Περιπέτειες με τον Μπέρτι Γκρέγκορι», νέα άφιξη στο Disney+ και ένα από τα πιο εντυπωσιακά ντοκιμαντέρ που έχω δει ποτέ. Πρωταγωνιστής και ξεναγός μας στην άγρια φύση είναι ο 29χρονος National Geographic Explorer Bertie Gregory, πρόσωπο μιας νέας γενιάς εμπνευσμένων και περιπετειωδών κινηματογραφιστών της φυσικής ιστορίας, ο οποίος μας ταξιδεύει σε επικά και αγωνιώδη ταξίδια με προορισμό τις πιο εντυπωσιακές και κρυφές γωνιές της άγριας φύσης.

ng-14

ng-05

ng-04

 Η πρωτότυπη σειρά του Disney+, «Επικές Περιπέτειες με τον Μπέρτι Γκρέγκορι» από το National Geographic, εξοπλισμένη με την κορυφαία τεχνολογία κινηματογράφησης, σπάει το καλούπι του παραδοσιακού περιεχομένου φυσικής ιστορίας, εξιστορώντας μοναδικές και πραγματικές ιστορίες ζώων και μεταφέροντας στους θεατές κάθε κομμάτι της δράσης. Για ολόκληρες εβδομάδες κάθε φορά, ο χαρισματικός, βραβευμένος με BAFTA κινηματογραφιστής, διεισδύει στις ζωές των ζώων, ώστε να αποτυπώσει τις ανείπωτες ιστορίες εμβληματικών πλασμάτων, τα οποία ζουν σε κάποια από τα πιο άγρια περιβάλλοντα του πλανήτη μας.

ng-09

ng-16

Μεταξύ άλλων, βλέπουμε τον Bertie να αψηφά τους παγωμένους κόσμους της Ανταρκτικής, σε αναζήτηση της μεγαλύτερης συγκέντρωσης φαλαινών που κινηματογραφήθηκε ποτέ και να έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με λιοντάρια στη Ζάμπια που ειδικεύονται στο κυνήγι βουβαλιών. Η περιπετειώδης σειρά ταξιδεύει το κοινό σε μια φιλόδοξη οδύσσεια σε όλη την υδρόγειο, παρουσιάζοντας τον φυσικό κόσμο σε μια στιγμή που αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες προκλήσεις του. 

ng-07

ng-15

ng-13

Στην πλατφόρμα του Disney+ θα ανακαλύψετε περισσότερα ντοκιμαντέρ με τη σφραγίδα του National Geographic, μεταξύ των οποίων «Η Διάσωση» (το οποίο εξιστορεί τη ριψοκίνδυνη διάσωση 12 αγοριών και του προπονητή τους από τα βάθη μιας πλημμυρισμένης σπηλιάς στην Ταϊλάνδη), το «Explorer: Το Τελευταίο Τέπουι» (με πρωταγωνιστή τον κορυφαίο αναρριχητή Άλεξ Χόνολντ του «Free Solo») καθώς και ντοκιμαντέρ με κεντρικά πρόσωπα διάσημες προσωπικότητες, όπως «Ο Κόσμος Σύμφωνα με τον Τζεφ Γκόλντμπλουμ» και «Γκόρντον Ράμσεϊ: Εκτός Χάρτη».

nat_geo_750x500

Η πρωτότυπη σειρά ντοκιμαντέρ του Disney+, «Επικές Περιπέτειες με τον Μπέρτι Γκρέγκορι» από το National Geographic είναι τώρα διαθέσιμη στο Disney+. Mάθε περισσότερα στο www.disneyplus.com.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured