Όλα ξεκίνησαν με το πασίγνωστο παραμύθι του Ιταλού Carlo Collodi: Ένας παιχνιδοποιός, ο Τζεπέτο, για να ξεπεράσει τον χαμό του γιου του, κατασκευάζει μια μαριονέτα, την ονομάζει Πινόκιο και της συμπεριφέρεται σαν να ήταν παιδί του. Το ίδιο βράδυ εύχεται να γίνει η μαριονέτα πραγματική. Η Μπλε Νεράιδα, για να  κάνει αυτή την ευχή πραγματικότητα, ζητάει από τον Πινόκιο να αποδείξει πως είναι αληθινό αγόρι. Κι έτσι ο μικρός Πινόκιο ξεκινά ένα ταξίδι με προορισμό την περιπέτεια και την αυτογνωσία.

03

02

Μας το διάβαζαν μέρα παρά μέρα όταν ήμασταν μικροί. Για χρόνια ήμασταν μάλιστα πεπεισμένοι πως αν πούμε ψέματα θα μεγαλώσει η μύτη μας. Όταν μεγαλώσαμε λίγο, είδαμε και την κλασική ταινία της Disney, ήταν διαφορετική, πιο μυστηριώδης, πιο τρομακτική από τις άλλες ταινίες κινουμένων σχεδίων που είχαμε δει μέχρι τότε και γιαυτό μας έχει μείνει αξέχαστη. 

11

04

Τώρα ήρθε η ώρα να δούμε και τη live-action εκδοχή της ταινίας, η οποία είναι διαθέσιμη στο Disney+ με ελληνικούς υπότιτλους, φυσικά, αλλά και σε ελληνική μεταγλώτιση για τους μικρότερους σε ηλικία θεατές. Στη σκηνοθετική καρέκλα του «Πινόκιο» συναντάμε τον βραβευμένο με Όσκαρ Robert Zemeckis, ενώ τον ρόλο του Τζεπέτο αναλαμβάνει ο λατρεμένος Tom Hanks.  Το συγκεκριμένο δίδυμο είναι δοκιμασμένο και πετυχημένο, καθώς οι δυο τους έχουν ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν στις ταινίες «Forrest Gump», «Ο Ναυαγός» και «The Polar Express».  Πίσω από τον Πινόκιο βρίσκεται ο Βρετανός 13χρονος ηθοποιός Benjamin Evan Ainsworth ενώ ο Joseph Gordon-Levitt («50 Μέρες με τη Σάμερ») είναι ο Τζίμινι Κρίκετ, οδηγός αλλά και «συνείδηση» του Πινόκιο.  Το cast συμπληρώνουν η υποψήφια για Όσκαρ Cynthia Erivo ως Μπλε Νεράιδα, ο Keegan-Michael Key ως «Τίμιος»Τζον, η υποψήφια για Όσκαρ Lorraine Bracco ως Σοφία ο Γλάρος (ένας νέος χαρακτήρας) και ο Luke Evans ως Αμαξάς.

07

10

 Ο Zemeckis τοποθετεί τη δράση σε πραγματικά σκηνικά, με αληθινούς ηθοποιούς και τα μπερδεύει με γραφικά σχεδιασμένα σε υπολογιστή, προκειμένου να πετύχει το πιο αληθοφανές αποτέλεσμα. Και όντως τα καταφέρνει εντυπωσιακά, αναπαριστώντας πιστά πολλές σκηνές από την πρώτη ταινία του 1940. Οι σκηνές στο Νησί της Απόλαυσης, που ήταν πολύ ιδιαίτερες και στην ταινία κινουμένων σχεδίων, ανήκουν στα highlights της ταινίας. 

01

09

05

Με ερμηνείες, χαρακτήρες, χιούμορ και ρυθμό που θα ενθουσιάσουν τους μικρότερους σε ηλικία και με σύγχρονη αισθητική που δίνει νέα διάσταση στο αρχικό όραμα της Disney για τη μεταφορά του παραμυθιού στην οθόνη, το «Πινόκιο» μπαίνει αυτόματα στη λίστα με τις ταινίες της Disney (οι οποίες επίσης διατίθενται αποκλειστικά στο Disney+) με τις οποίες θα μεγαλώσει η επόμενη γενιά λιλιπούτειων θεατών. Κι αν υπάρχει κάτι για το οποίο μπορούμε να είμαστε απολύτως βέβαιοι, αυτό είναι ότι για όλους μας πλέον ο Τζεπέτο θα έχει για πάντα τη μορφή του Tom Hanks!  

Το «Πινόκιο» είναι τώρα διαθέσιμο στο Disney+ με ελληνικούς υπότιτλους. Μάθε περισσότερα στο www.disneyplus.com.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured