Οι Δευτέρες είναι οι μέρες που συνήθως σηματοδοτούν την αρχή μιας ακόμα ρουτινιάρικης εβδομάδας, γεμάτης δουλειά, υποχρεώσεις και τρεξίματα. Μια τέτοια Δευτέρα ξορκίσαμε λοιπόν όταν βρεθήκαμε στο Gagarin 205, για να δούμε τους Palaye Royale τη δεύτερη ημέρα εμφάνισής τους σε αθηναϊκό έδαφος.

Τη βραδιά άνοιξαν οι δικοί μας OCEANDVST, ένα pop-punk τρίο με χαρακτηριστικό ηχόχρωμα που φέρνει στο νου έντονες επιρροές από Paramore. Οι ίδιοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό on stage, παρουσιάζοντας ένα δυναμικό set με φανερή μεταδοτικότητα και διάθεση για επικοινωνία με το ελληνικό κοινό που είχε συγκεντρωθεί ήδη από αρκετά νωρίς λόγω καθημερινής.

oceandust1oceandust2oceandust3oceandustvertical

Όταν ανέβηκαν στη σκηνή οι StarBenders , βυθιστήκαμε σε ένα σύμπαν με γνήσιες 70s ηχητικές επιρροές, απόρροια της επιτυχημένης σύνδεσης ενός κλασικού ηχοχρώματος με glam αισθητική και συμπαγή σκηνική παρουσία. Η χαρισματική frontwoman του συγκροτήματος, Kimi Shelter πραγματικά δεν μας επέτρεψε να πάρουμε ανάσα, μεταδίδοντας γνήσιο συναυλιακό παλμό, αλώνοντας το stage non-stop και διατρανώνοντας στα κενά ανάμεσα στα κομμάτια τη μεγάλη αγάπη της για την Αθήνα και το πόσο χαίρεται που βρίσκεται εδώ. Είναι πραγματικά πολύ όμορφο να βλέπεις καλλιτέχνες από την άλλη άκρη του κόσμου, και να πιστεύεις πως οι ίδιοι επιλέγουν να κρατούν και να εισπράττουν την όμορφη όψη της χώρας σου, την ώρα που συμβαίνουν τόσο ζοφερά γεγονότα. Κατά τη διάρκεια του set τους ακούσαμε κυρίως tracks, από την πιο πρόσφατη δισκογραφική τους δουλειά Love Potions, όπως τα “Coming Up Roses”, “Can’t Cheat Time”, “Holy Mother” και μια άρτια εκτέλεση του “Precious” που μέχρι και οι Depeche Mode θα ζήλευαν λιγάκι.

starbenders1starbenders2starbenders3starbendersvertical1starbenders4starbenders5starbendersvertical2

Είχε φτάσει η ώρα των Palaye Royale, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Παρατηρούσα γύρω μου πιτσιρίκια, έφηβους punk ροκάδες, δεκάδες νέους γεμάτους ζωντάνια να συσπειρώνονται δίνοντας την αίσθηση πως η Gen Z κυριαρχεί σε αυτή τη μουσική μάζωξη, πιο ενεργή και πιο μέσα στα πράγματα από ποτέ. Ομολογουμένως, το συγκεκριμένο event δεν είχε προωθηθεί τόσο έντονα διαδικτυακά ούτε είχαν γραφτεί μεγαλειώδη άρθρα κι όμως σε αυτή τη συνθήκη συγκεντρώθηκε ένα φανατικό κοινό που στη συνέχεια φάνηκε πως ήξερε ακριβώς τι εστί Palaye Royale.

Απ’ τη στιγμή που ο frontman της μπάντας, Remington Leith πάτησε το πόδι του στη σκηνή ξεκίνησε ένα μεγαλειώδες glam rock n’ roll show, δίχως την παραμικρή υποψία υποτονικότητας. Η εκρηκτική ενέργεια με την οποία έσκασε η μπάντα on stage καθώς και η εντυπωσιακή παικτική αρτιότητα/απόδοση των κομματιών, αναβιώνουν μια αγαπημένη εποχή της ροκ κουλτούρας που φαίνεται να συμπαρασύρει μαζί της κύμα ανθρώπων, αν κρίνω απ’ τις ομοιότητες που είδα με την περίπτωση των Måneskin, που επίσης γεμίζουν στάδια ανά τον κόσμο παραδίδοντας ένα παρόμοιο, φαντασμαγορικό show. Είχα καιρό να βρεθώ σε μια τόσο αληθινή συναυλία, όπου κοινό και μπάντα γίνονται ένα και συναντιούνται κάπου ανάμεσα σε ατέλειωτο χορό και ατέλειωτο sing-a-long σε στιγμές που εμφανίζονται καθολικά αγαπημένα singles όπως τα “No Love In LA” , “Fucking With My Head” και “Paranoid”. Το σκηνικό που στήθηκε, άκρως επιμελημένο μέχρι και στην παραμικρή λεπτομέρεια, ενώ που τον έχανες που τον έβρισκες, ο Remington είτε θα ανέβαινε σε ένα φουσκωτό για να περάσει πάνω απ’ το κοινό και να βρεθεί να κρεμιέται από τα κάγκελα του επάνω ορόφου του venue, είτε θα όργωνε τη σκηνή απ’ άκρη σ’ άκρη καλώντας τον κόσμο να ξεσηκωθεί μαζί του, κάτι το οποίο συνέβαινε μόλις σε μερικά δευτερόλεπτα με ουρλιαχτά ανεξέλεγκτου ενθουσιασμού. Η θεατρική εκτέλεση του “Oblivion” με το πιάνο του Emerson Barett και τον Leith τυλιγμένο με την ελληνική σημαία, ήταν το highilght της βραδιάς.

Οι Palaye Royale μας αποχαιρέτησαν με ένα encore γεμάτο πολύχρωμα μπαλόνια και κομφετί μετατρέποντας το δικό τους “Fever Dream”, στον δικό μας απολαυστικό δευτεριάτικο συναυλιακό πυρετό. Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να κρατήσουμε απ’ αυτή τη βραδιά, αυτό είναι πως η Gen Z δεν ακούει ό,τι της σερβίρουν, αλλά ψάχνει κι αναζητά το τι της αρέσει κι αυτό καταρρίπτει σε ένα σημαντικό βαθμό τα κοινωνικά στερεότυπα που χτίζονται γύρω απ’ το «που οδεύει άραγε αυτή η επόμενη γενιά». Next time, ελάτε σε ένα τέτοιο event και θα μάθετε!

palayeroyale1palayeroyale2palayeroyale4palayeroyale5palayeroyalevertical1

palayeroyale6palayeroyale7palayeroyale8palayeroyalevertical1palayeroyale10palayeroyale11palayeroyale12

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured