Είναι λίγα εκείνα τα acts που μπορούν να κάνουν τους χαρακτηρισμούς «εκρηκτικό» και «σαρωτικό» να μην ηχούν κλισέ και να εκλύουν την κυριολεξία τους σε κάθε live ευκαιρία – και οι Altin Gün, το εξαμελές σχήμα από την Τουρκία που κατοικοεδρεύει στην πολυχρωμία του Amsterdam είναι αδιαμφισβήτητα μια τέτοια περίπτωση. Το  πολυαναμενόμενο , μετά από σειρά αναβολών ελέω κορωνοϊού, show τους, το βράδυ της Παρασκευής στην Αθήνα, στο Fuzz Live Music Club ήταν η καλύτερη απόδειξη για αυτό και μια ιδανική έναρξη της πλούσιας «διεθνούς» συναυλιακής ατζέντας του φθινοπώρου.

Την κάλυψη εκείνης της ώρας που ο κόσμος σιγά σιγά μαζεύεται, τρεχάτος από τις τελευταίες εργάσιμες ώρες της Παρασκευής και ορεξάτος για ένα πολλά υποσχόμενο Σαββατοκύριακο, και αγοράζει τις πρώτες του μπίρες, ανέλαβε με πολύ όμορφο τρόπο η «δικιά μας» Saber Rider, με ένα καλοστημένο set φρέσκιας electronica που μας έκανε να αναρωτηθούμε γιατί δεν βλέπουμε και ακούμε αυτήν την ταλαντούχα παραγωγό συχνότερα σε περισσότερες περιστάσεις.

saber-rider-17

saber-rider-30

saber-rider-39

Το downtempo χαλί της Saber Rider έγραψε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αντίθεση με τους τόνους που ανέβηκαν κατακόρυφα άμα τη εμφανίσει των Altin Gün στη σκηνή του Fuzz. Το μοναδικό μίγμα anatolian rock και δυτικότροπης ψυχεδέλειας, ραφιναρισμένο με synth λεπτομέρειες που κάνουν θραύση σε τόσα και τόσα μουσικά ιδιώματα και αναβιώσεις στη μουσική του σήμερα ήταν ο ιδανικός καταλύτης για να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες που χαρακτηρίζουν ένα «εκρηκτικό» live show.

altin-gun-5

altin-gun-64

altin-gun-53

Μπάσο και γκρούβα που οδηγούσαν χέρια, πόδια και μυαλά σε απελευθερωτικό λίκνισμα, μια απολαυστική αρμάδα από παραδοσιακά όργανα, κιθαριστικό fuzz σε όλα τα σωστά σημεία και πολυμορφική ενέργεια που δικαίωσε όλες τις προσδοκίες που είχε όποιος είχε δει τα βίντεο από τα κατάμεστα club σε Τουρκία και Γαλλία όπου εδραίωσαν το όνομά και τη φήμη τους. Αιχμές του καλειδοσκοπικού τους δόρατος που εκτόξευσε αφειδώς αυθεντικά tunes της Τουρκίας του ’70 μεταμορφωμένα σε εξωτικά hits του σήμερα, με όλες τις προδιαγραφές για να μπουν στις κραταιές playlists της «εναλλακτικής» νύχτας το χαρακτηριστικό του ρεφορμιστικού τους στιλ “Goca Dünyaαλλά και το σύγχρονου ηλεκτρονικού προσανατολισμού Yüce Dağ Başındaαπό το album Yol του 2021.

altin-gun-17

altin-gun-9

altin-gun-58

altin-gun-39

altin-gun-111

Ήταν ένα από εκείνα τα shows όπου η διασκέδαση και η ουσία μιας μουσικής ιστορίας που έχει κάτι να διηγηθεί ενώθηκαν σε ένα απολαυστικό βράδυ, ένα βράδυ που σε έπαιρνε μαζί του σε όποια διάθεση κι αν σε είχε πετύχει και σε άξιζε κάθε λεπτό που του αφιέρωνες. Είτε σε αρέσει είτε όχι η τουρκική ψυχεδέλεια οι Altin Gun είναι μια μπάντα που πρέπει να βάλεις την ατζέντα σου την επόμενη φορά που θα έχεις την ευκαιρία.

altin-gun-3

altin-gun-51

altin-gun-79

altin-gun-69

altin-gun-87

altin-gun-18

altin-gun-97

altin-gun-57

altin-gun-112

altin-gun-49

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured