Βράδυ Τετάρτης και μάλιστα βροχερό. Ξεκινήσανε έτσι με χάντικαπ οι Αμερικανίδες Ex Hex για την αθηναϊκή τους εμφάνιση, είχαν όμως στις αποσκευές τους γερό χαρτί. Μιλάμε φυσικά για το περσινό τους ντεμπούτο  Rips, το οποίο, αν κατάφερε να βρει τον δρόμο για τα ηχεία σας, μάλλον θα εγκαταστάθηκε εκεί για κάμποσο καιρό. Δεν ήταν ασφαλώς από τους δίσκους που σου αλλάζουν άποψη περί μουσικής ή σε μπάζουν σε νέους ορίζοντες, κέρδιζε πάντως δίχως δεύτερες σκέψεις τον τίτλο μίας από τις πιο απολαυστικές κιθαριστικές δουλειές των τελευταίων χρόνων. Η προσμονή επομένως ήταν σημαντική για το πώς θα ηχούσαν αυτά τα τόσο ενεργητικά indie pop άσματα παιγμένα ζωντανά, μπροστά στα μάτια μας.
 
Exhex_2
 
Η αρχή έγινε με τους ντόπιους Dark Rags, οι οποίοι κατάφεραν να ζεστάνουν επαρκέστατα όσους είχαν κατηφορίσει στο Six d.o.g.s. από νωρίς. Ο ήχος τους, ένα μίγμα από garage αναβίωση και 1990s alt-rock και τα μουσικά μονοπάτια που ακολουθούσαν σαφώς γνώριμα και ακουσμένα αρκετά. Εντούτοις το κέφι που έβγαζαν στη περφόρμανς τους καθώς και ο ούτως ή άλλως ανεβαστικός χαρακτήρας της μουσικής τους, σε κέρδιζε. Αποδεικνύοντας έτσι πως –πάνω στο σανίδι, τουλάχιστον– δεν χρειάζεται να ανακαλύπτεις τον τροχό· αρκεί αυτό που έχεις επιλέξει να κάνεις να το αισθάνεσαι και να μπορείς να το μεταφέρεις σε όσους έχεις από κάτω σου.
 
Exhex_3
 
Όσο για τις κεντρικές ηρωίδες της βραδιάς, η αλήθεια είναι πως αυτό το τελευταίο δυσκολεύτηκαν να το βρουν στο ξεκίνημα της εμφάνισής τους. Μουδιασμένες, κουρασμένες και λίγο εκτός τόπου και χρόνου, οι Ex Hex έδειχναν να μην πατάνε και πολύ στα «μουσικά» τους πόδια, κατά τα πρώτα τραγούδια του σετ. Βέβαια λίγο μετά που μας είπαν ότι το προηγούμενο βράδυ βγήκαν και περάσαν πάρα πολύ καλά στην Αθήνα (τονίζοντάς το όσο περισσότερο μπορούσαν), καταλάβαμε πως μάλλον κάποιο hangover είχε παίξει τον ρόλο του!
 
Exhex_4
 
Betsy Wright στα τύμπανα και Laura Harris στο μπάσο δεν άργησαν πάντως να μπουν στο κλίμα, αν και η τραγουδίστρια Mary Timony φαινόταν να ταξιδεύει αλλού για αρκετά ακόμα κομμάτια, προτού πάρει επιτέλους κι εκείνη μπρος. Όσο πάντως κρατούσε αυτή η διαδικασία «ζεστάματος» της τριπλέτας, εμείς ακούγαμε τα σπιντάτα τραγούδια του Rips σε χαμηλότερες ταχύτητες, κάτι που ηχούσε περιοριστικό. Όταν τελικά όλα τα μέρη του γκρουπ συντονίστηκαν, το live ανέβηκε ξεκάθαρα επίπεδο. 
 
Exhex_5
 
Είδαμε τότε τα κορίτσια από την Ουάσινγκτον να τραβάνε μερικά κομμάτια λίγο παραπάνω με κάποια τζαμαρίσματα, αλλά κι αυτό το τσαγανό και το νεύρο που περιέχει με το τσουβάλι ο παρθενικός τους δίσκος. Όσο για τη setlist, ήταν πάνω-κάτω αναμενόμενη: ένα άλμπουμ έχουν όλο κι όλο οι Ex Hex, άλλωστε. Και αν στην αρχή το κοινό αποδείχθηκε εξίσου μουδιασμένο με εκείνες, το κλίμα είχε πια αλλάξει αρκετά καθώς φτάναμε στο τέλος της συναυλίας. 
 
Exhex_6
 
Πέρασε επομένως ευχάριστα η βραδιά στο Six d.o.g.s., με τις Αμερικανίδες rockers να τα καταφέρνουν εν τέλει, παρότι σε καμία περίπτωση το live τους δεν έπιασε τα επίπεδα coolness που τόσο απλόχερα και απολαυστικά προσφέρει το Rips. Τελευταία βέβαια εμφάνιση μιας μεγάλης και κουραστικής περιοδείας ήταν η Αθήνα για εκείνες –όπως μας είπαν με πραγματικά εξουθενωμένο ύφος– πράγμα που μας έβαλε για λίγο στη θέση τους και κέρδισε την κατανόησή μας.
 

{youtube}ErxEdWVeimI{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured