Το μεσημέρι της Tρίτης έπεσε η πρώτη βροχή του φθινοπώρου στην Αθήνα. Το ίδιο βράδυ η θερμοκρασία χτύπησε κόκκινο στο Gagarin 205 χάρη στον αναβιωτή του rhythm & blues Nick Waterhouse, ο οποίος κρίθηκε άξιος απόγονος του Buddy Holly. Γέννημα-θρέμμα της νότιας Καλιφόρνια, ο 27χρονος ξεσήκωσε το κοινό με την εκρηκτική εμφάνισή του και με ένα σετ που διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα. 
 
Nickwat_2
 
Ο Waterhouse βγήκε στη σκηνή μαζί με τη μπάντα του στις 11 και 10 ακριβώς, ντυμένος στην τρίχα, με εμπριμέ γαλάζιο πουκάμισο (το οποίο σύντομα μεταμορφώθηκε σε σκούρο μπλε από τον ιδρώτα), κοκκάλινα γυαλιά και ευπρεπή μοκασίνια –όπως εκείνα που λάνσαρε επί σκηνής ο Miles Davis 60 χρόνια πριν. Αντικρίζοντας ένα κατάμεστο Gagarin, ο Αμερικανός έκανε τα κόλπα του με δεξιοτεχνία, και με τη γοητεία του χαρισματικού performer κατάφερε να δώσει στο κοινό αυτό που ήθελε. 
 
Nickwat_3
 
Η setlist ισορρόπησε μεταξύ του πρώτου του δίσκου Time's All Gone και του καινούριου του άλμπουμ Holly –από το οποίο ξεχώρισαν τα "Dead Room" και "It No. 3" (διασκευή του original garage κομματιού του Ty Segall). Το πράγμα άρχισε όμως να ζεσταίνεται για τα καλά στο τελευταίο μισάωρο, ειδικά κατά τη διάρκεια του "This Is A Game", όταν o Waterhouse αφέθηκε ελεύθερος και κατάφερε να βγάλει τον πιο άγριο ροκ εν ρολ εαυτό του. 
 
Nickwat_4
 
Κατά τη διάρκεια του "Ain't There Something That Money Can't Buy" (των Young Holt Limited) ο Waterhouse κάλεσε στη σκηνή τον Δημήτρη Παπαδόπουλο για ένα σύντομο σόλο τρομπέτας, ο οποίος φυσικά και δικαίως καταχειροκροτήθηκε. Τα βλέμματα και τις εντυπώσεις έκλεψαν πάντως τα θηλυκά μέλη της μπάντας: η σαξοφωνίστρια Paula Henderson με το μοιραίο λουκ και την άνεση με την οποία χειριζόταν το «βαρύ» σαξόφωνο, αλλά και η πανέμορφη Brit Laurén Manor στα φωνητικά. Η απολαυστική έκπληξη του encore ήταν το "Pushin' Τoo Hard" των Seeds, ανακατεμένο με το ρεφρέν από το "Gloria" της Patti Smith.
 
Nickwat_5
 
Τη συναυλία άνοιξαν Οι His Majesty The King Of Spain, η μπάντα δηλαδή του Νεκτάριου Κουβαρά, με special guests τη Nalyssa Green και τη Δεσποινίδα Τρίχρωμη στα φωνητικά. Tους είδα λάιβ για πρώτη φορά και οφείλω να ομολογήσω ότι ξεπέρασαν κάθε προσδοκία μου. 
 
Το συμπέρασμα είναι ένα: με τον Nick Waterhouse στο Gagarin, η καινούρια συναυλιακή χρονιά μπήκε με το δεξί!
 
Nickwat_6
 
Setlist
 
Indian Love Girl 
Ain't there something that money can't buy 
Holly
I can only give you everything 
Sleeping pills 
Is that clear
Dead room
It No.3
Don't you forget it
It's time
If you want trouble
Raina
Say I wanna know 
High Tiding
Time's all gone 
Its your voodoo working (Charles Sheffield)
This is a game 
Some Place 
 
encore:
 
Τhe bigger they come, the harder they fall
Pushin' too hard (the Seeds)
 

{youtube}UU8jpFShdfc{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured