Στο πλαίσιο του θαρραλέου mini-tour που διοργάνωσε η Catch The Soap σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, οι Sic Alps έκαναν πρώτη στάση στο 6 D.O.G.S. προς τέρψη του πολυάριθμου (για τα δεδομένα) τοπικού κοινού, το οποίο εδώ και κάποια χρόνια δείχνει ότι αρέσκεται και στηρίζει το καλό, χαμηλοσυχνοτικό garage.

Πριν τους Sic Alps, οι Bazooka και τα πράγματά τους στριμώχτηκαν στη σκηνή προκειμένου να προσφέρουν μια εκκίνηση ισοδύναμης εμβέλειας προς το κεντρικό συγκρότημα, αποτινάσσοντας ουσιαστικά από πάνω τους την ταμπέλα του support. Η ένταση, η αισθητική και η ψυχολογία που απορρέει από την απλουστευμένη ψυχεδελική φασαρία των Bazooka καλύπτει άνευ ετέρου τις απαιτήσεις μιας ζωντανής εμφάνισης. Παρότι συχνά εκεί που τελειώνουν οι Bazooka αρχίζει η «κατάρα» (με την έννοια της συσχέτισης) των Acid Baby Jesus στο μυαλό του μέσου ακροατή, καλό θα ήταν να αρχίσουμε να διαχωρίζουμε και να αποτιμάμε ανεξάρτητα τόσο τα χτενίσματα, όσο και τα δισκογραφικά εγχειρήματα δια χειρός Slovenly Records.

Sicalps_2_Bazooka

Κατευθείαν από την Καλιφόρνια, οι Sic Alps απολαμβάνουν στη διάρκεια του έτους όλη την πρώτη ύλη που απαιτείται για να φτιάξεις ηλιόλουστη μουσική, με στοιχεία περασμένων δεκαετιών σε σύγχρονο πλαίσιο. Το Napa Asylum του 2011 απέδειξε του λόγου το αληθές, με την ωδή στην ασυλιακή κοιλάδα της Νάπα να φέρνει τους Sic Alps από την πληθώρα σπασμωδικών EP και μπερδεμένων πρώτων δίσκων σε στέρεο και ακλόνητο ηχητικό έδαφος.

Sicalps_3

Στο 6 D.O.G.S η ομάδα του Mike Donovan δεν παρουσίασε τίποτε άλλο από αυτό που θα περίμενε κανείς να δει, δηλαδή χαρωπούς Καλιφορνέζους με κόκκινα μάγουλα να περιπλέκουν θεμελιακούς ήχους από τη δεκαετία του 1960 –είτε μιλάμε για θαμμένα στίγματα της ποπ των Beatles, είτε της ψυχεδέλειας των Electric Prunes– να τους περνάνε μέσα από την επίκαιρη παραμορφωμένη πραγματικότητα των Fresh & Onlys και να τους τεντώνουν μέχρι τα σημεία τριβής με το προοδευτικό ροκ. Όλα αυτά σε ένα απλό μοτίβο με σαφή αμεσότητα και χωρίς διατυμπανισμούς, το οποίο έδειξε να αποτυπώνεται με επιτυχία στις διαθέσεις των περισσοτέρων που βρέθηκαν την Πέμπτη στον χώρο.

Sicalps_4

Μια εν ολίγοις επιτυχημένη διάδραση μεταξύ Bazooka και Sic Alps, σε μια συναυλία που μάλλον έφερε την άνοιξη.


 

{youtube}22A2eXgFF3U{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured