View More

Sic Alps + Bazooka

Χώρος
6 D.O.G.S., Αθήνα
Ημερομηνία διεξαγωγής
19.4.2012
Φωτογράφος
Δάφνη Ανέστη
Κάλλια Κακαλέτρη
Κάλλια Κακαλέτρη

Στο πλαίσιο του θαρραλέου mini-tour που διοργάνωσε η Catch The Soap σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, οι Sic Alps έκαναν πρώτη στάση στο 6 D.O.G.S. προς τέρψη του πολυάριθμου (για τα δεδομένα) τοπικού κοινού, το οποίο εδώ και κάποια χρόνια δείχνει ότι αρέσκεται και στηρίζει το καλό, χαμηλοσυχνοτικό garage.

Πριν τους Sic Alps, οι Bazooka και τα πράγματά τους στριμώχτηκαν στη σκηνή προκειμένου να προσφέρουν μια εκκίνηση ισοδύναμης εμβέλειας προς το κεντρικό συγκρότημα, αποτινάσσοντας ουσιαστικά από πάνω τους την ταμπέλα του support. Η ένταση, η αισθητική και η ψυχολογία που απορρέει από την απλουστευμένη ψυχεδελική φασαρία των Bazooka καλύπτει άνευ ετέρου τις απαιτήσεις μιας ζωντανής εμφάνισης. Παρότι συχνά εκεί που τελειώνουν οι Bazooka αρχίζει η «κατάρα» (με την έννοια της συσχέτισης) των Acid Baby Jesus στο μυαλό του μέσου ακροατή, καλό θα ήταν να αρχίσουμε να διαχωρίζουμε και να αποτιμάμε ανεξάρτητα τόσο τα χτενίσματα, όσο και τα δισκογραφικά εγχειρήματα δια χειρός Slovenly Records.

Sicalps_2_Bazooka

Κατευθείαν από την Καλιφόρνια, οι Sic Alps απολαμβάνουν στη διάρκεια του έτους όλη την πρώτη ύλη που απαιτείται για να φτιάξεις ηλιόλουστη μουσική, με στοιχεία περασμένων δεκαετιών σε σύγχρονο πλαίσιο. Το Napa Asylum του 2011 απέδειξε του λόγου το αληθές, με την ωδή στην ασυλιακή κοιλάδα της Νάπα να φέρνει τους Sic Alps από την πληθώρα σπασμωδικών EP και μπερδεμένων πρώτων δίσκων σε στέρεο και ακλόνητο ηχητικό έδαφος.

Sicalps_3

Στο 6 D.O.G.S η ομάδα του Mike Donovan δεν παρουσίασε τίποτε άλλο από αυτό που θα περίμενε κανείς να δει, δηλαδή χαρωπούς Καλιφορνέζους με κόκκινα μάγουλα να περιπλέκουν θεμελιακούς ήχους από τη δεκαετία του 1960 –είτε μιλάμε για θαμμένα στίγματα της ποπ των Beatles, είτε της ψυχεδέλειας των Electric Prunes– να τους περνάνε μέσα από την επίκαιρη παραμορφωμένη πραγματικότητα των Fresh & Onlys και να τους τεντώνουν μέχρι τα σημεία τριβής με το προοδευτικό ροκ. Όλα αυτά σε ένα απλό μοτίβο με σαφή αμεσότητα και χωρίς διατυμπανισμούς, το οποίο έδειξε να αποτυπώνεται με επιτυχία στις διαθέσεις των περισσοτέρων που βρέθηκαν την Πέμπτη στον χώρο.

Sicalps_4

Μια εν ολίγοις επιτυχημένη διάδραση μεταξύ Bazooka και Sic Alps, σε μια συναυλία που μάλλον έφερε την άνοιξη.


 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


1991

Ανάμεσα σε Δυτική κι Ανατολική Ακτή, gangsta ρίμες, jazz samples και crossovers στο rock κοινό, ο Δημήτρης Λιλής επιλέγει τους 5 δίσκους που σημάδεψαν λίγο περισσότερο μια από τις εμβληματικότερες χρονιές της χρυσής εποχής του αμερικανικού rap.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H Τάνια Σκραπαλιώρη ξαναθυμήθηκε τι πάει να πει συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου, που για μια βραδιά

Η Ελένη Τζαννάτου βρέθηκε στη δεύτερη μέρα του εγχώριου φεστιβάλ του ΚΠΙΣΝ που σήμανε την

Λέγονται Smile, αποτελούνται από τον Thom Yorke, τον Jonny Greenwood και τον Tom Skinner (Sons of

FEATURED TODAY

Ο ιθύνων νους των Regressverbot στράφηκε στο σόλο project Athens Computer Underground και μιλάει στην Τάνια Σκραπαλιώρη για τα «μπλιμπλίκια, τα κομπιούτερ και τους αριθμούς» αλλά και τη φετινή δουλειά The Crying Came που ακούγεται σαν μια βόλτα με αμάξι των 90s.

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, συνεχίζει τον αγώνα της σωτηρίας, με μουσικές προτάσεις από τις υπόλοιπες 12 χώρες του φετινού Euro.

H Τάνια Σκραπαλιώρη ξαναθυμήθηκε τι πάει να πει συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου, που για μια βραδιά γέμισε με τους ήχους του καλοκαιριού που τόσο μας έλειψε.

HOT STORIES

Ακούστε το νέο κομμάτι της τραγουδίστριας που ήδη ακούγεται στο repeat (και στους στίχους του βρίσκουμε μεταξύ άλλων τον Saske).

Μετά τους Primal Scream, η Lorde συνεχίζει να μαζεύει φιλοφρονήσεις και...να σκάσουν όσοι λένε «ο κλέψας του κλέψαντος».

Έτσι μας λέει τουλάχιστον στο πρώτο ομώνυμο single του επερχόμενου σόλο δίσκου του.

Top